Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Hans & Hans - Karpervissen in Frankrijk op Lac de Villedon!

Villedon April 2016 Ondernemen & Vissen

Het is een jaar later als zich de in 2015 al geboekte vissessie van Villedon zich aandient… Een apart jaar waarin ik voor en vooral met mezelf aan de gang moest. De eerste paar maanden waren een soort van ontwenningskuur waar hoogte en dieptepunten elkaar snel opvolgden. Boosheid, vreugde, verdriet en gelatenheid… Om dingen die anderen en ikzelf hebben laten gebeuren. Mijn uitgangspunt is dat je overal zelf bij bent en daarmee ook zelf verantwoordelijk. Achteraf toch overspannen geweest, met een lichte depressie tot gevolg. Het enige wat je dan kan doen is de tijd nemen. Heb mezelf 3 maanden gegeven: gedacht en gevoeld wat mijn volgende stap zou zijn… het besluit is dat ik deze 3e fase van 15 jaar iets voor mezelf wil gaan opbouwen. Een financieel advies & administratie kantoor, in combinatie met enkele (venture capital) deelnemingen en eventueel enkele dagen interim klussen als business controller. In juli werk ik het eerste plan uit voor het nieuwe bedrijf en vind naast mijn ega ook een vriend bereid om dit gezamenlijke avontuur aan te gaan. In augustus begin ik met de eerste serieuze stappen en in september volg ik mn eerste studiedag voor Register Belasting Adviseur en heb ik een contract gesloten met een software leverancier voor een boekhoudpakket. Oktober en november worden besteed aan het uitwerken van alle ins en outs van de praktische gevolgen van een samenwerking, en eind november hebben we contact met een mooi bedrijf die een naast een financiering ook extra management ervaring zoekt. De eigenaar wil met de tijd de zaak overdragen. December gaat grotendeels voorbij aan feestgedruis en in januari wordt de draad weer opgepikt. Drie maanden vliegen voorbij met besprekingen, begrotingen, prijsbepaling, rollen en taken, due diligence onderzoek, prijsbepaling, notariële akte en dan is het woensdag 30 maart zover... de laatste aanpassingen en om 4 over 4 zijn we rond. Ik heb nog 1,5 dag om mijn visspullen te pakken.
Het is zaterdagochtend half 3 als de wekker gaat: we pakken de spullen in en het verwondert me dat alles toch weer past. Een klein uutje later rijden we richting Limoges. De reis verloopt voorspoedig en om 12:03 maak ik de eerste foto van het water, om het thuisfront te laten weten dat we veilig aangekomen zijn. Oja, Midden Frankrijk: geen wifi, 3G en bellen… ter nauwernood als je ergens op een heuvel in een boom klimt ;-(. TV wel aanwezig, maar om het te bekijken moet je wel een liefhebben van breakdancen zijn. Kortom lekker anno 1800, typisch Frans. Alles is er en niets werkt. Lichte irritatie makte zich van mij meester toen er gevraagd werd of we ook verwarming in het huis wilden, en dat we op het antwoord 'ja' te horen kregen dat we daar dan extra voor moesten betalen en dat voor een hut waar we al €1.000,- voor een week betaalden. De reis heeft net iets te veel van ons gevergd en we besluiten om vroeg ons bed in te duiken en morgen de hengels uit te varen. Hans V doet nog verwoede pogingen om Max en Barcelona te vinden op TV… Voor zover ik het meegekregen start Max vanaf plek 10…. En is Tom Egberts de Sjaak als Hans terug is, want die sukkel heeft voordat de wedstrijd in samenvatting werd uitgezonden geroepen dat Barcelona met 2-1 verloren had. Na nog even van de heerlijke pasta van Jeanette te hebben genoten, duik ik mijn bed in.
Zondag 3 april
Ik had de wekker om 7 uur gezet, maar was al een half uur eerder wakker. Het werd net licht. In de opkomende zon check ik eerst alle spullen, die ruim een half jaar in de schuur hebben gestaan. Hengels, batterijen van de piepers, lijnen, onderlijnen. Ik maak de spullen gereed en na een vitamine overdosis als gevolg van een vers gedraaide smoothie, kan ik de spullen uitvaren. Ik heb de fishfinder van een goede vriend mogen lenen, dat is al een zorg minder en met de nodige opstartproblemen liggen de hengels er rond 10.30 in… Het grote wachten kan beginnen.

Villedon April 2016 Ondernemen & Vissen II

Paul komt melden dat hij ook F1 gaat kijken en maakt daarmee Hans V heel gelukkig. Mij maakt hij vooral gelukkig omdat hij ook, zei het met enige inspanning van onze kant, voor internet heeft gezorgd. Max wordt zesde enAjax wint… en ik kan 's avonds tijdens een heuse onweersbui mijn eerste verslag op FB posten….Er zijn enkele vissen gevangen, maar erg rustig tot nu toe komt de buurman van stek 21 ons vertellen. Hij heeft zelf nog niets gezien, net als wij trouwens. Hij vraagt zich af: Zou het de temperatuur, de windrichting… tja, je moet wel iets van een plan hebben op dit 30ha bakkenwater (tot 35kg) …. door The Carp Specialist beoordeeld met moeilijkheidsgraad 4,5 uit max 5. Op stek 1 de Gite, tevens het diepste gedeelte van het water, juiste tijdstip, voer en visstrategie. Een soort businessplan zeg maar… Grappig te constateren dat mensen soms dingen door elkaar halen. Je deelt wat van je ervaring en zonder een tegenvraag is het antwoord 'Nee, dat werkt hier niet'... ik deed dat toen ook zo, maar wanneer was dat dan? Afgelopen oktober op stek X… en het weer? Het was toen 30gr - Goed - Een goed businessplan, waarvan de marketingstrategie klopt. Het spul verleiden tot een aanbeet. De marketing strategie die hier net als in het zakenleven kostbaar is. Eddy Sterkx Red Devils kosten hier €40,- per 5 kilo en met 7 hengels gooi je dat er per dag makkelijk in, dus wat mij betreft is het dan een kwestie van precisie werk: uitvaren, hengel voor hengel. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Ik moet toegeven: het werkt vandaag niet. Na de vers gemaakte kipkerrie van Hans V pak ik een douche en ga slapen… ik zet de wekker om 7 uur.
Maandag 4 April
Zonder onderbrekingen word ik wakker als de wekker gaat, maar blijf nog heel even liggen. Vanuit de slaapkamer loop ik zo de voorkamer in, waar je door de schuifpui het water overziet…. 't is een beetje mistig en de zon is er net niet door. Ik maak beneden even een bak koffie en als ik boven kom is de zon erdoor. Ik kleed me aan, loop naar buiten, zet het tafereel op de foto, drink mijn koffie en ga verder met mn spullen aan de slag. Het is even over half negen als ik een paar piepen op de ontvanger hoor. Ik loop naar de hengels en er schiet een fuut weg. Loos alarm denk ik, maar net als ik terug wil lopen zie ik dat de waker langzaam omhoog komt: de lijn wordt strak getrokken! Als ik achter de hengel ga staan zie ik een paar keer de top van de hengel naar beneden buigen en ik sla aan... Niks geen spectaculaire run of iets van die geest, gewoon het lompe gevoel alsof er een vuilniszak aan je hengel hangt, maar als de hengel even krom buigt - getuigend van een korte tegenaanval - stap ik de boot in. Daar zit je dan in de boot, windstil, zonnetje op mijn kop en met een kromme 3lb Century… een zingende lijn begeleid met speelse metalen tikken van een Basia: perfect… daar doe je het toch voor! Na een tiental minuten in de boot kan ik het schepnet onder een 14kg wegende schup steken… de eerste is binnen. Nadat ik gelijk alle hengels heb ververst ga ik me weer aan de overdosis vitamine van Hans V wagen…. Tot morgen!

Villedon April 2016 Ondernemen & Vissen III

Als ik in de middag de hengels ververs probeer ik ook mn compagnon cq kapercultuur barbaar te overtuigen om zijn hengels in te gooien… misschien morgen is het antwoord. Ik heb binnen een uur mijn tweede aanbeet inclusief heuse run deze keer. Hetzelfde tafereel ontvouwt zich: hengel en schepnet mee, en in de boot. Ik word meteen op sleeptouw genomen. Ik houd de lijn strak en de vis trakteert mij op een soort van mini sight see tour. Als de vis voor de eerste keer met de flank de waterspiegel doorbreekt.. zie ik dat het een schubje, naar later blijkt van 16 kilo te zijn. Ja… geloof me, hier is dat een schubje. Het lot wordt in mijn voordeel beslecht en na een korte fotosessie wordt de vis weer in zijn vertrouwde omgeving teruggeplaatst. De rest van de dag blijft het stil. Door de steeds draaiende wind is er nu geen peil op te trekken. We genieten wat van de zon en bespreken de ontwikkelingen binnen de sportschoolwereld, waar enkele grote venture capital bedrijven met goedkope aanbiedingen mensen verleiden lid te worden in de hoop dat ze wel betalen en niet komen trainen. In het begin van de avond lopen we wat heen en weer om onze Mail, Whatsapp en FB statussen te updaten, eten verse spinazie met zalm, kijken wat TV en kruipen ons bed in.
Dinsdag 5 April
De wekker gaat om 7 uur en het wordt langzaam licht. Het is bewolkt, grijs en windstil… een goed moment voor koffie. Het grote moment is daar: Hans gaat nu ook zijn hengels ingooien, dus gaan we op voor onze basis en gevorderde punnik diploma. Alvorens we de hele boel alsnog het water in gooien. Paul komt nog even langs met zn witte dog, meldend dat het een stille nacht was, er is weinig gevangen over het hele water. Grappig is te constateren dat het me niet zo veel boeit. Een paar jaar geleden zou ik er wel ziek van zijn geweest. Tja, there's a thin line between fishing and waiting on a riverbank looking like an idiot. De karper heeft net zoals het Franse internet een day-off… wij duiken hier maar even in een missie-, visie-, en prijsstrategie. Na een paar pogingen kan er net 1 foto vanaf. Tot morgen!

Villedon April 2016 Ondernemen & Vissen IV

Een dagje overgeslagen, door het gebrek aan internet. Er is ook niet veel te melden: Geduld, heel veel geduld. De foto spreekt boekdelen, niet te verwarren met verveling. Er wordt in onze sector niets gevangen… Niet op stek 2, niet op 4, de Cabin, onze buurman, heeft er 1…. Wij 2… = 3 op een totaal van 19 hengels. Stek 20 vangt wel goed op de rechterstek. We zijn waarschijnlijk te laat voor het diepste stuk. Wind komt uit het zuiden, van ons af… ben wel heel blij dat ik niet in een tentje zit. Wel iedere dag vroeg op en even genieten van de magie die zonsopkomst heet met koffie. De zon komt rechts boven het water op rond 7. Wij storten ons deze dagen op het sales plan en operationeel budget, eten gezond en joggen kleine stukjes heen en weer als we een paar piepen krijgen op onze hengels. Kijken s’avonds TV, waar we Kwibus met een glimlachje van een kraai incl glinsteroogjes, zien roepen dat ze bij de Belastingdienst een vreugde dansje hebben gemaakt met de Panama papers. Tijdens de opmerking dat we in Nederland niet van belastingconstructies houden, zie je zijn toch al aanzienlijke neus groeien. Zorg maar eens dat je zo'n dansje kan maken als je 's morgens je bakkie Starbucks op het Binnenhof naar binnen gooit. Ook twee mooie voetbal avonden met Messi en Slatan. Ik zie deze week als een afsluiting van een periode en een start van een nieuw avontuur. Met nog 2 dagen te gaan... Tot morgen!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Dragon Baits
Koicenter Tiel
MTC Baits
Korda
Dynamite Baits
KWO
Grain Baits
Nash Tackle
NTEC
PK Baitboats