Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Hans - Karpervissen in Frankrijk op Windmill Lake

De laatste visweek van het naseizoen is aangebroken, er ligt wat druk om zaken af te ronden, budgets, targets … privé, de Q3 aangiften. Tussendoor vind ik de tijd om mn visgerei aan te vullen en wat creatieve zaken… wat voer betreft.. uit te werken….
Donderdag…. Een laatste budget meeting, een call met Noorwegen. Onze “TANK” wordt volgeladen… het zal waarschijnlijk zijn laatste buitenlandse ritje worden… met een 310.0000km staat van zeer trouwe dienst op de teller….pensioen… Nog een laatste keer zijn laadruim gevuld…. laatste tas met etenswaar voor onderweg… 8 hamburgers speciaal van mn liefste… maken daar onderdeel van uit…. 00:00 uur het startsein, de reis, waar ik ook deze keer probleemloos de ijkpunten aan het voorraam voorbij zie trekken. Hazeldonk…. Antwerpen, Parijs, tolpoorten….wel een zit 780km in je eentje…. 8,5 uur… Maar eenmaal aan het water …de moeite waard. Ik neem alles even rustig in me op, het weerzien, Toon, Diaan, de honden, het water…. de koffie.
Uitpakken, installeren en even bijslapen, het weer is fantastisch 20gr en zonnig, geef de hengels toch maar een zwieper, want op de kant vang je nix... even slapen…. Rond 6 heerlijk hapje eten bij Toon en Diaan, en voor het donker de hengels uitvaren…. Het is 20:00 uur we gaan zien wat de nacht brengt.

End of line….. Windmill Oct’14 Day 1

Re-verify our range to target... one ping only.
One ping only, please.
De vissen waren me genadig… op 2 korte terug lopers en een klein runnetje rond half6 na….. bleef het stil…. Wel 13 uur geslapen, dat dan weer wel… wordt met een licht kater gevoel wakker. Vandaag even met de boot het water op, even passen en meten,… 2 markers gezet. De 4e hengel vis ik met een zig rig half metertje onderwater met een roze en een witte Fluo pop up. Smorgens vroeg is er veel karper activiteit, tis windstil, zonnig, warm 20gr… dit spektakel trekt voorbij… helaas…. zonder aanbeet. Breng de dag door genietend van de zon, mezelf organiserend en deze mooie omgeving vastleggend op elektronische plaat, spelen met verschillende lenzen en afstellingen….. Tis heerlijk om weer even 1 met de natuur te zijn… behalve de Franse vliegenplaag… catch no release…. De Hero3 opladen, douchen en van Diaans heerlijke lasagne genieten….. Zelfs hier weet Microsoft mij te irriteren met een ongevraagde computer afsluiting voor een configuratie update…. Enfin…..vannacht verwacht ik de eerste serieuze krachtmeting... Ill keep you posted….

End of line….. Windmill Oct’14 Day 2

Dag 2 begint vroeg… half 6…. blijkt later half vijf te zijn.. met een paar piepen, ik heb er nu niet veel nodig om gelijk klaar wakker te zijn… 15 minuten later gaat de hengel af…. Na een korte dril onder een stralende sterren hemel, kan ik een 8,2 kilo wegend spiegeltje bijschrijven… deze maakt helaas geen aanspraak op een fotosessie….ik vaar de hengel met de voerboot uit en kruip mn bed weer in…. Als ik rond kwart over 7 (later kwart over 6) net niet in slaap val, gaat nummer 2 af … bij dage raad dril ik nummer 2, een 12,6 kilo wegende spiegel…
Rond half 10 ….wintertijd deze keer, komt Toon verse broodje brengen… en mij plechtig belovend vandaag heel veel klusjes rond het huis te gaan doen, gaat de 3e hengel af…. Helaas is het plezier van korte duur, de… waarschijnlijk door kreeftjes bewerkte… leader breekt af, en daarmee is het verhaal over…. Haags proza blijft deze keer achterwege.
Ik twijfel nog even maar draai dan de rest van de hengels binnen en ga het verderop even drijvend proberen. Ik zet er een witte en een roze fluo op, gooi wat hondenbrokken op het water en wacht op wat komen gaat. Vele kleine karpertjes happen en slurpen naar de voor hen net te grote brokken. Als ik op de door Toon verstrekte emmer, van Chinese makelij wil gaan zitten, kom ik ietwat hardhandig met mn zitvlak in het gras terecht…. wat een boeggolf vlak onder de kant tot gevolg heeft…. Maar de kleuterklas blijft driftig bezig, en zo wordt de aandacht van de grotere vissen toch weer getrokken…. 30 minuten later waggelt mn drijver weg. Helaas iets te veel lijn in het water, waardoor de vis alles net op tijd uitspuugt en ik een gat in de lucht sla….. les 1 . Na 2 ,3 keer inwerpen onder begeleiding van hondenbrokken, waggelt de waker er weer vandoor, ik denk eerst nog klein spul… ik wacht… maar de waker loopt door, ik sla aan…. En het water ontploft…. De 3lbs Strategy kraakt in zn voegen… Snel pak ik de gopro erbij, zodat ik dit woeste gevecht op video vast kan leggen… na in de Bermuda driehoek, wat lelies, bramenstruiken en een obstakel in het water te hebben omzeild, kan ik een mooie spiegel scheppen…. Ik schat rond de 13/14 kilo. Half uurtje later komt Toon even bij me uitrusten…. Best vermoeiend dat op de bank liggend Feyenoord kijken…. Dees heeft wel een klusje gevonden…. Het lijkt haar een goed plan de 2 kleinere meren met elkaar in verbinding te stellen…. En begint alvast een gat te graven….. Toon is nog net niet terug gekeerd op zn hangplek als ik de 2e vastsla….. Deze keer staat Johan me bij, en zo kan ik na een korte dril, een spiegeltje van een kilo of 6/7 scheppen….. Als er na een half uurtje geen rimpel meer te zien is op het water, besluit ik naar mn hoofdkwartier terug te keren en de spullen voor de avond in order te brengen. Onder het genot van Diaans kipshoarma, ontstaat er enige verwarring over het tijdstip dat het donker wordt….. wintertijd besluit dat dat nu rond 6 uur is…. maar de vallen staan op scherp, we gaan de 2e visnacht in……

End of line….. Windmill Oct’14 Day 3

06:10 gaat de wekker, en 2 minuten later sta ik in de nacht een vis te drillen…. Het is zeer mistig, de warme adem in combi met hoofdlampje ontneemt mij elk zicht… De vis loopt gestaag binnen …hetgeen tot niet al te veel euforie gaat leiden ….schat ik al in. Een net over de 10 kilo wegend spiegeltje is de klos. Ik hou me aan de afspraak; alles onder de 12,5 kilo heeft geen recht op een fotosessie en wordt zonder pardon teruggezet, om de grotere zus te gaan halen….Ik drink koffie, maar blijf te vergeefs op… Dit was het enige hoogtepunt deze dag (qua vissen dan). Het blijft lang grauw en grijs … Als Toon de broodjes heeft gebracht besluit ik de tijd wat te doden, door op het andere meer te vissen…. Ff kantvissen met de pen (max 2 meter) dat vergt concentratie en stilte want de vis is bij het minst geringst vertrokken… Toon… zelf ook visser…. begrijpt dat….. als hij met zn golf karretje over het gras dendert de bak met gierende banden tot stilstand brengt…. recht op gaat staan en trots naar Johan aan de overkant roept “Zo ik heb mn eigen stoel meegenomen”. Kijk hem kan je dat niet kwalijk nemen… maar… als een normaal mens dat zou doen…..
Tot overmaat van ramp komt hij de “Rose” Fransman tegen (die zit s’morgens om 6 uur al aan de Rose), waar hij lekker een Frans lul praatje mee aangaat terwijl de stinkende diesel uitlaat op nog geen meter achter mij vrolijk een kwartier, door staat te stampen. Nadat ie eindelijk alle vis heeft weggejaagd, gaat ie weer naar huis…. Om een klusje te doen…. in zn vorige klus heeft hij 3 dagen lang wier weggehaald… zegt ie… maar meer dan wier heb ik op de pen niet kunnen vangen….. Het enige wat mij nu nog rest is me te vergrijpen aan het kleuterklasje …. tot 3 keer toe, maar de koude wind houd aan, de zon niet. Zonder uitzicht op iets van klasse staak ik de strijd. Op het grote meer peil ik opnieuw … zet 2 markers op nieuwe plekken, bestrijk nu het halve meer, gooi er wat voer bij en ga douchen. Het nadeel van douchen vind ik altijd dat ik dan ook graag in mn eigen bed wil slapen….. maar er moet gevist worden. Na een lekkere maaltijd bij Diaan Ramsey & Toon Klusje, vaar ik opnieuw in het donker de hengels uit, kom hierbij tot de conclusie dat de reflectie van 1 van de markers niet al te best is…. changes lost. De andere liggen wel op hun plek…. Mijn nacht kan weer beginnen.

End of line….. Windmill Oct’14 Day 4

De dag begint om…. 23:30, als het schelle geluid van een run mij terug op aarde haalt, eenmaal bij de hengel valt het stil… er ontstaat een donkere wolk boven mijn hoofd…. maar ik weet me te bedwingen. Ritueel…licht uit… slapen. Nog geen uur later gaat de 2e hengel af… duurt een tweetal minuten als de vis losschiet… deze keer ontsnapt er wel wat Haags proza tussen mn lippen vandaan ….Lost…. Nr3….. Het ritueel van etc.. volgt. Even over 3 is het weer raak, maar nu mag ik een schitterend, net geen 10k wegend, spiegeltje scheppen… door haar schoonheid… een uitzondering op de regel.
Ben net binnen van het gebruikelijke voerboot etc ritueel als er weer een hengel afgaat…. Met het uiteindelijke gevolg … het scheppen van een 11k standaard spiegel… zeg maar. En ook nu lukt het me in slaap te vallen …als net over 6 de wekker weer gaat. Deze dril voelt ietwat steviger aan, en heeft ook ff wat meer tijd nodig. Als ik het gevecht in mijn voordeel beslis staat er net iets meer dan 15k op de teller… zo slecht als het gister was….. binnen een half uur gaat weer die beetmelde af (smile) ….na een dril bij bijna daglicht kan ik een 14,5k wegende spiegel scheppen… life is a bitch…. Tijdens de verse broodjes van Toon Klusje smorgens…. wordt voorzichtig Golfcar Gate ter sprake gebracht, zo zie je maar hoe druk uitoefenen via sociaal media helpt, en helemaal als je dan ook nog massa’s steun betuigingen ontvangt….. Wat hij kan doen om het goed te maken…. Ik geef aan dat ik iets zou willen hebben waarmee ik die 20k vissen kan verleiden…Tijdens het op nieuw heerlijke avond eten van Diaan aarzelt Toon geen moment en zegt ..ik heb… koffie bonen… WTF? Koffie bonen speciaal geprepareerd uit de US.. voor bijvoorbeeld starbucks….. Tja eenmaal aan het spul geroken, geloof ik wel dat dit dressuur doorbrekend kan werken… tis wel een monniken werk om een gaatje in een hele boon te boren, maar ik heb een tweetal hengels uitgerust met … een koffie boon van Toon.

End of line….. Windmill Oct’14 Day 5

De dag begint rond een uur of 4… met een paar piepjes uit de beetmelder… het loopt niet door dus blijf ik nog even liggen… paar minuten later weer een paar… en bij de 3e keer ga ik toch maar even kijken… de waker loopt heel langzaam terug…. en dan weer op… ik denk zeeltje. Maar als ik aansla, gaat de 3lbs Century toch even behoorlijk krom door de weerstand at the other end of line….ik heb na een paar minuten het idee dat het toch een knappe vis wordt. Minuten verstrijken voordat de vis voor het eerst bij het vlonder draait en ik zie dat het een knappe steur is… wat mij betreft 1 van de mooiste bijvangsten…. op een 2 meter meerval na dan Ik zet deze mooie vis op de gevoelige plaat en laat het weer vrij in zn eigen omgeving…. Maar steur rond deze tijd… nog actief…. De rest van de nacht blijft het helaas stil, … ik kruip rond half 8 mn bed uit... drink koffie en pleeg wat onderhoud aan de hengels. De laatste 10 meter krijgt het vaak zwaar te verduren door het drillen van vissen…. Gaat door het uitrekken kinken en blijft dan overal achter hangen… alhoewel ik best wat heb met kinky, vind ik het toch wat minder als mn vislijnen dat zijn. Nadat ik deze verwijdert heb ga ik nog even op het andere meer vissen…. Krijg slechts 1 kans, maar sla mis…… Het is echt goddelijk weer, 24/25gr windstil en de zon schijnt…loop in mn blote bast…. water temperatuur ligt nog dik boven de 15 graden, de vis ondervind nog niet echt “de winterimpuls”, en dat is op zich wel jammer…. Was eigenlijk wel voor de dikke bakken gekomen…. Maar of ik daar nou een week voor in de kou zou willen zitten….. een zanger met dikke lippen heeft er ooit eens een liedje over gemaakt….
You can’t always get what you want…. You get what you need.
Ik heb nog 3 nachten voordat voor mij het visseizoen ten einde is…. De spullen liggen weer op scherp.

End of line….. Windmill Oct’14 Day 6

De dag begint om 04:15 als ik mn eerste run krijg, snel doe ik iets warms aan (groen skipak uit 1 stuk) en sla de hengel aan…. Enkele minuten later ligt er een 11,6k spiegel op de mat… hetzelfde tafereel ontstaat om 05:05… en ik vang een 10,5k spiegel op de koffie boon van Toon. Ik slaap nog een tweetal uurtjes… voordat ik opsta, koffie zet, en een paar mooie foto’s schiet van de zonsopkomst. Ik geniet weer van de zonnige ochtend, en de heerlijke verse broodjes die Toon gebracht heeft. Ik haal de hengels om 12 uur binnen…. loop om het andere meer, gooi wat brokken, maar zie geen teken van leven… dan maar eens pennen vandaag. Ik krijg een emmertje pellets van Toon en voeg daar van alles wat ik bij me heb, een beetje aan toe, …. Crunched boilies, hennep, tijgers, ander pellets grondvoer en wat zoete mais…. Nadat ik gevoerd heb op het water loop ik terug om een hengel in elkaar te zetten, en ga er vissen. Eenmaal terug is het nog rustig, maar er zijn hier en daar al wat bellenplakkaten… Toon komt even kijken en laat wijselijk zn karretje bij de poort staan. De 1e grotere vis dient zich aan….tussen de boom en het befaamde bordje…. (die door Toon klusje al 3 keer weggehaald zou zijn… Toon is de enige Feyenoorder die ik ken…. die last heeft van Oost Indische Dyslectie….. denkt als enige dat ze…. geen daden maar worden… zingen). Er komen steeds “grotere vissen” bij maar er volgt geen aanbeet. Toon gaat terug naar huis (voor een klusje) en ik probeer het links van de boom, waar ik twee grote bellen strepen zie ontstaan…. Minutje later loopt de pen weg en ik sla… mis… met twee dikke kolken tot gevolg…. Shoet enzovoorts! Minuten blijft het stil, als ik nu een streep aan de andere kant van de boom zie. Voorzichtig kruip ik naar de waterkant en laat mn spulletje rustig zakken…. 10 sec later boeff…. boeggolf maar ook mn 3lbs strategy krom. Tis weer een heel karwei om de vis van de bramenstruiken, de lelies en het bordje af te houden…. een paar minuten lukt dat weer aardig…. Totdat de vis in zn laatste wanhopige shot toch achter het paaltje raakt… Tja... ik sta ff flink te balen…. fuck it….snel ontdoe ik mij van alle waardevolle spullen, en spring het water in… om dan maar eigenhandig dat bordje te verwijderen…t wordt nog even spannend want het water reikt tot aan m’n borst, maar het lukt me om het bordje uit de grond te krijgen en de lijn weer vrij te maken… Uiteindelijk schep ik een spiegeltje van rond de 10k, die ik in de retainer-sling in het water hang, want ik moet eerst ff warm douchen… en na de fotosessie gaat het weer zoals gebruikelijk terug in vertrouwde omgeving. Rond 18:00 uur geniet ik weer heerlijk van Diaan dr kookkunsten, en volgt het ritueel van de hengels…..
De 1 na laatste nacht… m’n zwaarste vis van de April sessie is 17,8k mn record vis hier 20,7k …….Thumbs up!

End of line….. Windmill Oct’14 Day 7

Zoals te doen gebruikelijk wordt ook deze nacht meerder malen onderbroken, voor 2 vissen van 11 en 12 kilo… t wordt een beetje een slijtage slag… vermoeidheid vs gedrevenheid….je merkt het aan jezelf. Welkom is de vis van 17 kilo die ik rond de klok van 6 vang, het komt in de buurt…. de bouw en de tekening lijken op elkaar… alleen is deze 6 kilo lichter…
Ik slaap nog even, maar sta rond 07;30 toch op en drink wat koffie. Na de broodjes van Toon twijfel ik, maart het weer is zo lekker dat ik het zonde vind om naar mn bed te gaan… toch maar pennen. Vis een kleine 3 uur op het meer, waarbij ik 2 keer missla er 1 verspeel en er uiteindelijk 1 van 8 kilo uitsleep.. nr16…. Tja de scherpte is eraf…. Ik ga terug… Eenmaal terug haal ik de auto, en begin alvast wat spullen op te ruimen. Mijn vakantie, mijn visseizoen en dat van Toon en Diaan lopen morgen ten einde….. en dat wordt bij het eten gevierd met Champagne. De laatste maaltijd de laatste gezelligheid… verhalen … voor de laatste keer gaan de 4, 3lb Century’s het weid op, in een ultieme poging toch nog die ene vis te verschalken… go the extra mile for there its never crowded.
De tijd is voorbij gevlogen…morgen weer 780km terug…. naar eigen huis en haard…naar mn harige knuffels Yedi, Yodi en MiMi, en de iets minder harige…. mn levens maatje Jeanette… ik zie er naar uit …haar weer te zien
Maar eerst…. deze nacht…

End off line - Windmill Lake

De laatste nacht heb ik goed geslapen, paar piepen... geen runs. Smorgens opruimen... douchen, en laatste bakkie en broodjes doen bij Toon en Diaan van den Berg. Toon is al druk met voorbereidingen te treffen voor de afnetting op 15 november en het verstevigen van de dijk, de diesel start... een laatste groet... zwaai... rechts af... De reis loopt op een tweetal files na voorspoedig en ik ben net voor het 6 uur journaal thuis....
After Action Report; 128 uur vissen... leverde mij 21 runs op...17 vissen (16 karpers en 1 steur) gemiddeld gewicht ...11,4 kilo, zwaarste vis 16,9k. Vissen op Windmill Lake is een leuk avontuur voor de visser die een relaxte en verzorgde visweek zoekt. Het is allang geen makkelijk water meer, want er wordt al 3 jaar stevig op gevist, enige creativiteit is wel gewenst. Daarentegen bied het domein veel comfort, mooie chalets en het eten en drinken is er meer dan uitstekend...
Ik wil Toon en Diaan bedanken voor de mooie week, het lekkere eten en de gezelligheid.....Mijn seizoen start in de 3e week maart met een visweek op Villedon, 3e week April ben ik weer terug op Windmill Lake stek 3 en 4, met vismaat Hans van der Veen.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Koicenter Tiel
Korda
KWO
Grain Baits
MTC Baits
Cipro Baits
Nash Tackle
Dynamite Baits
PK Baitboats
Dragon Baits