Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Hans ter Haar - karpervissen in Frankrijk op Windmill Lake!

Oktober 2012 was m'n laatste vistrip naar Frankrijk, maar die was wel naar deze zelfde plek, voor een afnetting en een paar nachtjes vissen, met voor beide een leuk resultaat.
2013 ging als een flits voorbij, studeren, drukte op het werk en andere hobby’s gaven dit jaar geen ruimte om veel te gaan vissen. Korte samengevat; in het voorjaar 3 weken gesnoekt met 2 mooi vissen als resultaat en aan het eind van het jaar 1 sessie bij Henny op het park, zonder resultaat en 6 weken karpervissen vanuit de tuin (september / oktober) leverde 5 vissen op, met een mooie 21,8k schup als kers op de taart.
Het snoekvissen in 2014 duurt slechts 2 weken zonder resultaat, waarna we besluiten om de praktijk van Jeanette te verbouwen…. In de laatste week van maart trekken de stofwolken weg, en het resultaat mag er wezen, en eerlijk, ik heb het vissen niet echt gemist. Ik had ondertussen wel het begin van het visseizoen 2014 via Bas van The Carp Specialist Windmill Lake geboekt, met 3 vrienden (Hans, Henny en Jelle) huren we het hele domein af om lekker rustig onze gang te kunnen gaan. Toon en Diaan hebben niet stilgezeten en hebben zowel op stek 1 als 4 een chalet gebouwd…. En ik moet toegeven dat ik daar een groot voorstander van ben…. Slapen in een chalet …. aan een karperwater; …bij hoge uitzondering doe ik dat nog; op een stretcher in een tent…..maar dan gaat het om echt grote bakken. Vanaf begin april ben ik bezig met alles te checken en te verzamelen, Ik koop vers voer bij Hans Heijkoop van Grainbaits, rigs, lijn, ik koop een nieuwe set beetmelders, alles wordt ingekocht en verzameld. Nog een paar uur werken, slapen, en rijden scheiden mij van een stel vrienden dicht bij huis en een stel vrienden die in het bezit zijn van het mooie viswater in het midden van Frankrijk, waarvan wij hopen dat we een paar mooie vissen in onze armen mogen sluiten. Ik hou jullie van onze avonturen op Windmill Lake op de hoogte...

Windmill Lake dag II

Rond een uur of 11 is Hans de eerste die zich meld voor de reis, gevolgd door Henny en Jelle. Rond 12 uur snachts zijn we compleet, maar bemerken ook dat de verlichting van de aanhanger niet werkt.... We besluiten wijs de gok niet te wagen en met 3 autos's te gaan rijden.. 788km, dat is best een hele zit. We leggen het redelijk vlotjes af, in 3 etappes onderbroken door korte koffie pauzes. Uiteindelijk draaien we smorgens rond half 10 het terrein op. De ontmoeting Dian en Toon is hartelijk als altijd, en onder het genot van koffie doen we ons verhaal. Na een 2e bakkie doen we ons rondje en bekijken we de noeste arbeid die er in het voorjaar is verricht. Twee geweldige chalets zijn aan de Windmill oevers herrezen op stek 1 en 4, en ik moet zeggen dat ik geen echte voorkeur heb, want het zijn echt 2 topplekjes. Vorig jaar heb ik stek 4 met succes bevist, dus nu wilde ik nu eens stek 1 proberen, en zo besluiten we dat Hans en Henny op stek 4 vissen en Jelle en ik stek 1. Vol goede moed pakken we onze spullen uit.... maar je voelt de reis in je lijf en in je ogen. Ik wil altijd even de stekken bekijken en een beetje voorvoeren, we maken onze keuzes en krijgen het zelfs nog voor elkaar om 6 hengels op te tuigen, te beazen en uit te.... Hmm zit ik net op te scheppen dat ik de voerboot al 10 jaar zonder problemen heb, als deze keer toch 1 van de motoren dienst weigert... shoot. Gelukkig heeft Toon een boot te huur en zo kunnen we verder, de hengels liggen en we gaan lekker een sateschotel nuttigen in Bistro Diaan Ramsey. Maar niet lang daarna rond half 7 geeft het lichaam het op... ik moet nu echt even slapen. Ergens in de verte hoor ik nog iemand iets roepen over een accu... maar het doek is gevallen...
Met wat kleine tussen stops door een piep en een plas worden we ruim 15 uur later wakker, en kort daarna rond 11 uur komt Diaan aan met verse broodjes. We brengen de dag door met voeren spullen uitzoeken en het uitwisselen van beleefde avonturen, als rond 3 voor de 1e keer serieus een Delkim afgaat... Jelle en ik springen op, ik ren naar stek 2 en Jelle checked de hengel op het eiland. Enkele seconde later staan we in het zonnetje met een kromme hengel en een zingende lijn. Jelle gaat zn karper record verbreken... dat is zeker. Na niet al te veel problemen kunnen we de vis scheppen, en de spiegel van net 15k is een mooi resultaat... de ban is gebroken. Voor de stek 4 bewoners volgen er voetbal perikelen, en deze keer wordt Toon gespaard omdat Ajax dit jaar (nog) geen kampioen wordt zoals in 2012... maar dat is uitstel, geen afstel volgens de kenners. Jelle en ik varen onze verse hengels uit genieten nog even van de omgeving en de zon en gaan weer van een lekker hapje genieten in BDR, en daarna afwachten wat de nacht en ochtend ons zal brengen.

Windmill Lake dag III

Als ik 's morgens m'n ogen open doe is het opnieuw schitterend weer, maar ook opnieuw een koude nacht geweest. Het is wel een productieve nacht geweest met 4 runs en twee gevangen vissen, waarvan 1 op stek 4 van 19,5 kilo door Hans van der Veen en op stek 1, na 2 verspeelde vissen, een spiegel van 10 kilo. Verder heeft mn buurman vanaf een uur of half vier een heel regenwoud omgezaagd....... Henny Janssen en ik besluiten het rond een uur of 11 nog even op de kweekvijfer te proberen, binnen 5 minuten was ons beloofd...... maar daar zijn ze aan de paai en hebben geen interesse in ons leuk gepresenteerde aasjes, en licht aangebrand.... ook door de zon ... vertrekken we weer na een uurtje vissen en .... nul aanbeten, Ik ben minimaal een kwartier bezig geweest om mn set up uit een boom te krijgen, die daar na mn allereerste sierlijk inworp in was beland, begeleid door wat mooi Haags proza natuurlijk... Eenmaal terug besluiten we even naar de supermarkt te gaan.... je kan wel merken dat sommige leden zich super snel aanpassen aan de Franse snelheid van leven. Eeeeeeeeeenmaal terug is Jelle Verhage net bezig zijn 2e vis, een 11 kilo zware schup te onthaken, even wegen en op de foto en weer terug in zn eigen habitat.... Nog even drinkend, van de zon genietend, vullen we de stilte met mannen praat, waar het zelfs hier aan de waterkant niet over vissen gaat, maar meer over de ondeugden die Whatsapp ons allemaal te bieden heeft. Daarna is het al weer tijd om de verse lasagna te gaan nuttigen in BDR. Na van dit culinaire hoogstandje te hebben genoten, varen we onze hengels weer uit. Op stek 4 wordt binnen 10 minuten nummer 5 buit wordt gemaakt, een 13 kilo spiegel. We redden het net niet om alles voor donker in te hebben liggen, dus echt spot on ligt het niet. We gaan de nacht in en wachten op wat zij brengen gaat..... Gelukkig hebben we nu al 6 piepen van de ganzen waarvan verzekerd werd dat we er geen last van zouden hebben.... en morgen gaan we volgens Toon een paar 20 kilo vissen inkopen.. we gaan allemaal mee, dus vroeg erin want we moeten er morgen vroeg weer uit.

Windmill Lake dag IV

Een dag van vis heel veel vis. Die begint snachts rond half 1 met een run die klonk als een klok. Na een rustige dril verwelkomen we een 17,8k spiegel, die na de foto wordt terug gezet en wij heel snel weer ons bed in duiken, tot 3 uur, waarna na een stevige dril Jelle Verhage nr 7 mag scheppen een 13,2 kilo schup. Henny vangt rond die tijd op stek 14 een mooie spiegel van 16,5 kilo, en wij zijn rond 6 weer aan de beurt, maar die wordt helaas verspeeld..... Ik zou toch voor de optie blauw zwembad tegeltjes gaan op die punt ;( en moet ik weer de boot in om de spullen uit de onderwater liggende struiken te halen. Nog geen uur later gaat de toeter, als signaal dat er koffie en brood gereed staat voor zij die afnetten gaan vandaag. In een kweekvijver verderop wordt een put geleegd en Toon heeft zn zinnen gezet op de grootste exemplaren die daar rondzwemmen. Hij komt op het lumineuze idee om dat met een net af te netten.... Omdat het net half negen is worden we door de kweker getrakteerd op een bemoedigend ochtend rosétje, voor we aan het werk gaan. Vol goede moed slepen we het net 3 keer door het putje met 1 vis als resultaat... ik denk er het mijne van, maar als ze toch besluiten de put leeg te laten lopen verschijnen er toch zon 150 karpers aan de oppervlakte. In een hectisch 1,5 uur worden de vissen in veiligheid gebracht en kapen wij de 14 grootste onder de neus van de toekijkende opkopers weg.... mijn motto niet werken... niet oogsten....Anton van Eeden alias Toon krijgt het nu licht op zn zenuwen omdat hij Diaan van den Berg had beloofd 8 vissen mee te nemen en daarvoor het bepaalde bedrag te betalen.... we hebben er 14 in de tank, en moeten nu echt een staat van meerwerk aanvragen bij de directrice.... en.... dat lukt. De vissen, allen tussen de 13 en 16 kilo, worden vastgelegd en in het kweekmeer losgelaten, en als de laatste staart in het water verdwenen is gaan we onze welverdiende lunch nuttigen. De rest van de dag wordt doorgebracht met voeren, hengels uitvaren, zon en vriendschap. Rond 6 klinkt weer de toeter ten teken dat de wilden rond de bistro gevoederd gaan worden, lekkere spareribs deze keer. Langzaam maar gestaag gaat de zon onder en wordt het langzaam weer rustig op het domein, het houd de adem in, in afwachting wat komen gaat deze nacht.

Windmill Lake dag V

We beleven opnieuw een productieve nacht en dag op Windmill Lake met een totaal van 10 vissen, variërend van 13 tot 17,5 kilo. Het blijft snachts vriezen zo n 3 a 4 graden met overdag zon en 25 graden, de teller staat op 18. We dwalen langzaam af .... waarbij 1 van de 4 musketiers nu aan het bedenken is hoe hij zijn schoen op een redelijke manier zou kunnen verteren, een 2e lid denkt dat 'ie in Cannes zit, de 3e de hele dag met een brede glimlach rondloopt omdat ie na 4 Frankrijk trips er eindelijk 1 meemaakt waar niet gepaaid wordt en ook inderdaad goed vis vangt, en de 4e... dat ben ik, die stiekum met de ontbrekende 23kilo schup in zn hoofd rondloopt. Beetje uitslapen een uitgebreide lunch en een geweldig avondmaal compleet met een run, een sprint van 200 meter, die verzilverd wordt met een 16,5 kilo vis, afgerond met een afterparty.... brengt ons op dit tijdstip van 23:19.... Life is Great... en wat was het spreekwoord ook al weer...
"Give a man a fish
and he will eat for a day.
Teach him how to fish
and he will sit with his mates at a bank,
and drink wine and eat duck all day."

Windmill Lake dag VI

Deze dag stond in het licht van het 'magret de canard' effect, waar we hebben gemerkt dat dit gerecht deze keer niet alleen tot een culinair hoogtepunt beperkt bleef. Het heeft weliswaar een downside effect op de visvang...sten (want die werden gereduceerd tot nul) maar het plezier was er niet minder om, mijn computer is nog de 78Gb nieuwe muziek van Jelle Verhage aan het verteren. De musketiers beloven plechtig dit ritueel vanaf nu elk jaar ten uitvoer te gaan brengen. Rond 11 uur de volgende ochtend worden we gewekt, omdat Toon met zn blauwe Ferrari, na zn pitsstop veroorzaakt door een klapband in een linke bocht, het domein onveilig maakt. Na een 2e rondje 32,8 besluiten Henny Janssen en ik ons vege lijf te redden, en ons heil te zoeken op de andere put. Daar is de rust na 3 dagen van paai weer wat wedergekeerd, en er zijn er zelfs die een drijvend hondenbrokje niet kunnen versmade. Tot 3 keer toe ontstaat er een 1 op 1 gevecht met deze mooie onderwater creaturen, we lost.... 2-1 spiegeltje 8k. Na 6 dagen zonder vrouw, vind Hans van der Veen, het leuk om de druk wat verder op te voeren, door ons verse oesters voor te schotelen, gevolgd door een heerlijke zalmmoot van Toon en Diaan van den Berg, dit alles wel alcohol vrij deze keer. We ruimen snel op want het wordt koud, en het zou morgen fors minder weer worden. De lijnen staan strak en het wachten kan weer beginnen.
Het is nu 7 uur smorgens het tijdstip om naar huis te gaan, de laatste vis nacht verliep ietwat hectisch waarbij we door 3 aanbeten bijna geen oog dichtgedaan hebben. We hebben er 2 mogen vangen 10kilo gras en 15 kilo spiegel, op de dag var...en we nog 1 keer de hengels uit en gaat Hans naar huis. Hij staat vast in Parijs en wij liggen een beetje op ons bed spelen wat muziek op onze computer en bereiden ons langzaam voor naar de bewoonde wereld terug te keren. We eten savonds heerlijke bami met kip als 1 van de hengels alsnog afgaat. Jelle en ik zijn snel ter plekken slaan eerst de verkeerde hengel aan en de juiste hengel geeft slecht enkele seconde tegenwicht als de vis losschiet... mooi moment om definitief te stoppen. Jelski besluit om toch te gaan rijden zodat het het weekend met zn gezin kan besteden. Henny en ik zetten de wekker en slapen tot dit moment. Deze week wordt weer een mooie herinnering van een groep vrienden losgelaten in de natuur, wij gaan zo rijden en nemen afscheid van Toon en Diaan en hun mooie domein die wij dankbaar zijn voor het ceeeren van een geweldige omgeving, atmosfeer, en de dagelijkse culinaire hoogtepunten:

"Elk afscheid is de geboorte van een herinnering. (Salvador Dali)"
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
Dragon Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Korda
KWO
Grain Baits
Dynamite Baits
MTC Baits
Cipro Baits
Nash Tackle