Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Harrie & Bert - karpervissen in Frankrijk op Etang de la Livardière!

Vrijdag de dag voor vertrek naar Etang de la Livardiere nabij Le Mans nog even langs de garage voor een algemene check van de Caddy en dan inladen om te gaan karpervissen met Bert Brands. De weersvooruitzichten zijn redelijk en we hebben grootse plannen.
De teller van de Caddy staat op 152829 km en de auto is veel te zwaar beladen, maar we vertrekken om 4 uur in de morgen. Het mist een beetje maar veel last hebben we er niet van. De reis verloopt best goed en we vinden het boven verwachting erg gemakkelijk, dat maakt dat we voor 13.00 uur op de bestemming zijn. Bij aankomst hangt er een briefje op de deur van Bernard dat hij niet aanwezig is met zijn telefoonnummer. Hij reageert echter niet op onze oproep en dat geeft ons de kans om het hele water en alle stekken te verkennen. Er zijn nog niet veel vissers en we trekken de conclusie dat het met onze stek wel goed zit. Wel veel meer ingesloten dan we hadden verwacht maar dat zie je bij alle stekken. We zijn tevreden met het water voor ons op stek 4 en omdat we geen contact kunnen krijgen beginnen we met de opbouw van ons kampje.
Daarna gaan we het water verkennen en als we genoeg weten brengen we de hengels in stelling. Bert wil graag vangen met zijn nieuwe hengel en we vinden dat het voor 12.00 uur vannacht moet gebeuren. Om 20.00 uur meldt zich een zeer grote brutale en vervelende brasem en Bert is uiteraard niet aanwezig om hem er zelf uit te draaien.
De ontgroening/ontmaagding van de hengel moet ik dus zelf doen. Het moet niet gekker worden.
Daar na weer terug gevaren naar de visstek met een kleine presentatie, eind van de middag komt Bernard langs en geeft wat tips en advies. We blijken al op de juiste plekken te vissen. De mannen die op stek 3 vissen en ver buiten hun gebied voeren gaat hij er op aanspreken, hoop dat het helpt. Ook regelt hij op ons verzoek een bootje voor noodgevallen, mocht een vis zich vast zwemmen of op een andere manier onbereikbaar zijn. Aardige vent!
Als we alles een beetje op orde hebben is het tijd voor koffie, uiteraard niet zomaar koffie maar wel met een neutje erbij, ha ha .
Na de koffie mag Bert zelf een brasem met zijn nieuwe hengel naar de kant slepen, hij komt niet op de foto of op de vanglijst die we van Bernard hebben gekregen. Vanwege de slaapachterstand gaan we om 21.30 uur naar bed, ten slotte weet niemand wat de nacht brengt. Om 23.30 uur weer een brasem voor de specialist, is het wel een karperhengel? Of ligt het daar niet aan.
De dag is 5 min oud en ik mag ook een brasem vangen op hengel 2, brrr .
Bert vangt een karper om 1:15, hij wil hem niet wegen maar ik mag nog wel een foto maken.
Zo, onthaken en weer terug naar zijn vriendjes, korte kennismaking en we hebben het begin te pakken.
Verder gebeurt er niets meer tijdens de nacht en dat is niet te veranderen.
Als we gaan koffie drinken om 8:30 uur heb ik weer een run op hengel 2, ik heb even contact, het voelt goed maar helaas niet lang. Los.
Om 11:30 uur ligt alles er weer opnieuw in en hebben we gezien dat de bodem mooi schoon is waar we vissen, de omstandigheden zijn dus goed en we hoeven niet zo nauwkeurig op de plek te vissen. Nu hangt het van de vis af. Bert gaat douchen en daarna ga ik het zelfde doen.
Prima mogelijkheden trouwens en ziet er best netjes uit, mede dankzij de vissers die er deze week zijn.
Ik moet wachten tot 23.00 uur op mijn eerste karper en hij vecht als een tijger maar verliest het wel. Hij komt op de mat en op de foto. Hierna wil ik zijn opa vangen. En dan hoop ik wel dat hij lijd aan obesitas.
Daarna slapen tot een uurtje of 7.30, af en toe een piepje van een of andere hengel maar geen vis. Eigenlijk willen we wel verhuizen naar een andere stek, nummer 9 zou mooi zijn, groot, gras en vlak bij de douches en toiletten. Maar we kunnen Bernard niet bereiken.
Als ik ga douchen vraag ik rond bij de andere vissers naar de vangsten en het blijkt dat i de enige ben die afgelopen nacht iets heeft gevangen en het vermoeden bestaat dat het iets met de paai heeft te maken en dat is niet zo mooi.
Ze dartelen meer dan tot nog toe. Als ik na het douchen even kijk op stek 9 staat mijn tent er al, alleen nieuwer en er wonen andere mensen in met een hond. Dus we blijven op stek 4 en proberen er het beste van te maken.
Ziet er toch wel mooi uit op de foto, niks mis mee.
Bert gaat zijn tent verzetten naar de plek waar hij vist omdat er slecht weer aankomt en hier staat hij hoger en vlakker zodat het water zijn tent niet instroomt.
Na het douchen, wil hij zijn stek opnieuw verkennen en bekijken en nieuwe stekken vastleggen om te vissen, hoe gek kan je zijn. Ik kom hier ten slotte ook voor mijn rust dus moet het niet op werken gaan lijken. Hij vindt verder naar rechts veel wier en hoopt een plek te vinden die schoon is en dus te bevissen. Hij ziet nog een snoek die een aanval doet op ons equipement, zonder gevolgen overigens dus we gaan verder.
Daarna alles uitvaren en wachten.
Moest de Duitsers van stek 3 wegjagen op mijn visstek met hun boot. Mijn visplek is ten slotte maar 60 meter vanaf mijn stek. Daar moeten zij maar niet voeren of vissen.
Het duurt niet zo heel lang en dan wordt het toch slecht weer, onweer, regen, hagel en veel wind. We hebben alles deze avond maar geen vis.
Het moge duidelijk zijn dat het geen witte boilies zijn die uit de lucht vallen en streepjes maken op de foto.
We gaan dus weer vroeg naar bed en luisteren naar de geluiden en hopen eigenlijk dat we even niet vangen op dit moment. De kikkers maken geluid als Delkims, gelukkig heb ik Nash Sirene 1, weg met de kikkergeluiden.
Rond 1.00 uur toch een runnetje, dus een brasem. Gelukkig is het even droog, Alles weer uitgevaren en slapen. In een dikke regenbui meld zich weer een brasem maar hij zet niet door en ik laat het rusten.
De volgende morgen scharrelt er een hele grote kikker rond de tent en hij vraagt of ik wakker ben ( stom hé). Hij wil zijn hengels opnieuw uitvaren omdat 2 brasems zijn nachtrust hebben verstoord. Daarna koffie en een broodje.
Hierna varen we mijn hengels uit en dan kan het grote wachten weer beginnen.
Bert gaat weer douchen en nog iets, waar je nooit over leest in de boeken.
De vis heeft geen zin en we doen een dutje tot een uur of 4, omdat het weer ook niet echt mee werkt. Daarna alles er uit en even op zoek naar een winkel voor een beetje proviand. We vinden een grote supermarkt en dan gaan we op zoek naar de racebaan van Le Mans waar de 24 uur races worden gehouden. Hier is echter weinig te zien, jammer.
Als we terug zijn varen we alle hengels weer uit, we eten wat en maken dat weer af met koffie speciaal. Het weer is zeer matig dus gaan we vroeg in de tent, lezen! En wachten.
Rond 1 uur piept er weer een brasem maar ook deze keer zet het niet door, hij komt wel een eindje naar me toe maar ik laat het liggen. Om 3.15 uur piept hengel 1 en wel zo dat ik er uit moet. Een brasem met een vogelkop, zooi. Vaar beide hengels nu opnieuw uit.
Als ik weer ga liggen is er gedonder achter het bootje en zit er een ratje verstrikt in mijn schepnet. Ik geef hem zijn vrijheid terug zodat hij geen gat hoeft te vreten in het net om weg te komen.
Deze dag brengt veel regen.
De nacht doet helemaal niets meer behalve water geven. Als Bert wakker wordt gaat hij zijn werkplaats in en maakt alles klaar om uit te varen.
Daarna naar de bakker, het stokbrood is lekker en opeens wil Bert wel eerder vertrekken. Naar huis dus. Overleg.
Naar weer, geen vis, Duitsers die op onze stek vissen en geen beheerder aanwezig. Op vrijdag reizen is geen optie i.v.m. de verkeersdrukte, dus we besluiten om te vertrekken, 2 dagen te vroeg.
Over de terugreis met koppelingproblemen, brandstofstress en een lekke band waarbij we hulp nodig hebben van de Belgische ANWB die de auto ook nog een van de krik af laat donderen wil ik het niet hebben.
Om 2.00 uur zijn we thuis, de teller staat op 154710 km.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Livardière

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Cipro Baits
NTEC
Grain Baits
Korda
KWO
MTC Baits
Nash Tackle
Dynamite Baits