Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Jan & Reno Vos - Karpervissen in Frankrijk op Domaine de Bouxier

Week met Reno wezen vissen op Domaine de Bouxier in Frankrijk en we hebben het goed gehad, meer dan goed zelfs.
De voorbereidingen liepen al even om aas te regelen en natuurlijk de stek om te vissen. Kijken op internet waar het ons wat zou lijken. Ik had een aanhangertje gekocht om wat extra ruimte te creeen en daar paste ook de skibox nog bovenop. Een rit van een kilometer of 800 en we zijn op de plek van bestemming. We waren op tijd want ik had wat tijd uitgetrokken voor de demonstrerende boeren in belgie en frankrijk. Gelukkig bleef het rustig.
We zijn het water op gegaan om stekken te zoeken, een marker erop en daarna wat voer erop. We hadden gekozen om te voeren met tarwe als hoofdvoer en daar wat tijgernoten en wat boilies overheen, vooral rustig aan beginnen was het doel. Zou de vis erop komen, dan krijgen ze wat ze willen, te eten.
Het vissen zelf zouden we doen met een tijgernoot en een maisje erop, pop-up nep mais dus.
De hengels werden uitgevaren met het bootje en daarna de tent opgezet. Je bouwt toch voor een week een soort kampie op en dat doen we samen lekker makkelijk onderhand. We vissen al een paar jaar samen en vorig jaar voor het eerst naar Frankrijk en verder samen al drie keer een weekend weggeweest in Nederland. Voordat alles goed en wel stond kreeg Reno de eerste run, we doen natuurlijk om en om een vis vangen. Vorig jaar was ik begonnen en dit jaar begon hij dus. Het was de hengel die aan het einde van de week de meeste vis opleverde die nu afliep. Vanaf de eerste vis merkte we dat ze echt gruwelijk sterk zijn, van klein tot groot gewoon echte vechters.
We merkten dat de vissen in scholen kwamen grazen, kreeg je op een hengel beet dan liep de volgende vaak er snel achteraan ook af. Twee hengels te gelijk beet en m'n maatje vaarde net een andere hengel af? Nou dan heb je het even druk hoor, komt net onze Be;gische nieuwe maat voorbij vanaf de str..tpot, dan kan hij ons mooi uit de brand helpen en mee drillen.
Op de stek was een prima blokhut met een goeie steiger naar het water eraan vast. Of het mooi weer was, te mooi mag je niet zeggen maar het was heet! Het is de hele week rond de 33 graden geweest en de wind die er stond leek wel een föhn. Geen schaduw in de buurt en dat was dus onze enige handicap. Met een doek op m'n harses om niet te verbranden en Reno ingesmeerd en een theedoek onder de pet de zon te lijf hahaha het ziet er niet uit maar het werkt mega.
Koelkasten zijn op volle toeren bezig eten en drinken koud te houden en voor vers stokbrood zat er op 10 minuten rijden een super markt. Ik wil nog graag mn buurman bedanken voor het gebruik van zijn gasfles voor het koken van ons resterende tijgernoten, omdat hij al weg was doe ik het even hier. Thanks
We zaten er echt midden in de natuur en dat was te merken aan de beestjes die ons voorbij vlogen zwommen en noem maar op. Waterslang, ijsvogel en beverratten gingen de hele dag om de hengels heen, echt gaaf.
Wat was de stand, uiteindelijk hadden we 61 karper gevangen en hebben we er zeker 15 stuks verspeeld. Het is jammer dat je vis verlies door een losser, maar ja op zo een aantal, what ever.
De gewichten van de vissen vinden we niet zo belangrijk, maar als ze er toch wel worstachtig zwaar uit gaan zien, nou dan pakken we toch wel even de weegschaal. We hadden 3 vissen van 40 pond en 7 vissen in de 30 pond, alle andere zitten daar dus onder. Het maakt ze er niet minder mooi op vanzelfsprekend.
De week was fantastisch. Volgend jaar gaan we weer terug naar Domaine de Bouxier. En dan weer met mijn jongen, zeker weten!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Dragon Baits
PK Baitboats
Cipro Baits
Nash Tackle
MTC Baits
KWO
NTEC
Korda
Grain Baits