Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Johan - oktober 2016- Karpervissen in België op De Karperhoeve - Timmy’s Lake!

Op 24 oktober mijn tent voor een midweek opgezet op Timmy's Lake - stek 1. Lekker vroeg naar Oosterlo vertrokken om zo nog de vangsten van het afgelopen weekend van de vissers mee te krijgen. Helaas waren die vangsten 0 op het gehele meer. Dat was weer een lekker vooruitzicht. Dat gooide aardig roet in het eten. Gehele tactiek omgegooid (lees nauwelijks voer gebruiken) om zo toch nog een beet proberen te krijgen. Nadat Timmy wat zwarte duivels verjaagd had kom ik mijn brolly veilig opbouwen. Terwijl ik met m'n stretcher en slaapzak in de weer was kreeg ik uit het niets een hevige hoosbui op m'n kop, dat had helaas het nadeel dat mijn vistas en stoel zeiknat waren geworden. Grrrr... heb ik weer dacht ik zo, als het hier maar mee blijft. Natte zooi zo goed als mogelijk droog proberen te maken en in de auto geslingerd. Dat geeft in ieder geval geen extra condens in de tent. Hengels opgetuigd, voorzien van aas en met de voerboot naar de vooruit bedachte plekken gebracht. Handje mini pellets er bij, en dat moest het doen. Om 17:30 uur kwam Timmy langs met het avondeten (was weer top). Daar was ik ondertussen wel aan toe. Als de zon onder gaat is het daar best wel snel donker en koelt het snel af. Verlichting in orde gemaakt en me opgemaakt voor de nacht. 's-nachts is het op de muizen na erg rustig gebleven. Geen piepje of wat dan ook. De volgende morgen liet de zon zich even zien en kon ik mijn stoel en tas verder drogen. Toch nog een mazzeltje. De vissen konden dat ook waarderen en lieten dat zien door aan de overkant tussen stek 7 en 8 uit het water te springen. Dat gaf de burger moed en hoop dat er misschien toch nog een vis gevangen zou worden. Toen Timmy het ontbijt kwam brengen vertelde hij dat er op stek 8 ook nog niets gevangen is, en dat er daar redelijk veel springende vissen te zien waren.
Deze dag besloten om met de voerboot op zoek te gaan naar kuiltjes en richels die buiten de geijkte visplekken lagen en misschien een vis konden opleveren. Toch nog 2 plekjes gevonden waarvan er 1 buiten mijn stek gebied lag. Aangezien er toch verder niemand op plek 2 zat besloten deze plek morgen maar te gaan gebruiken. Eerst de hengels nog 24 uur in laten liggen. De dinsdag is verder erg rustig verlopen. De nacht was vochtig en koud, goed dat ik m'n winterslaapzak mee had genomen. Woensdagmorgen was het nog steeds koud, na het ontbijt besloten de taverne te bezoeken om zo veel mogelijk van de stek te weten te komen en een heerlijke douche te nemen. Daar was ik wel aan toe. Alex super bedankt voor de info, het gesprek leverde me weer 2 nieuwe plekken op die het proberen waard zijn. Al staan ze maar weer op papier voor de volgende sessie. Vol goede moet weer terug naar m'n stek. Twee hengels lagen al op stekken die normaal vis op moeten leveren. Dus stoute schoenen aan en toch maar het plekje van stek 2 ingepikt, en de aas presentatie iets aangepast. Om de boel zo min mogelijk te verstoren verder geen activiteiten op het water verricht. Wel een beetje bij gehouden waar de vissen sprongen om te zien of er plekken zijn waar ze steeds terug te vinden zijn. Het stuk tussen stek 7 en 8 was erg hot. Die hebben we ook maar vastgelegd voor een sessie aan die kant. Je moet wat als het tegen je zelf aan kletsen ook niet alles is :-)
Er was niet veel zon te zien, maar toen hij onder was maar m'n bed in gedoken, ik had de hoop dat s' nachts het visalarm wel eens af kon gaan. Helaas was dit ook niet het geval geweest. Dan maar weer vroeg op, bakkie zetten en het water verkennen op iets van een niet springende vis. Helaas verder niets vernomen buiten de steeds meer springende vissen die wel steeds dichter mijn kant op kwamen. Na het ontbijt de auto maar eens uitgemest en weer een beetje schappelijk ingericht zo dat alles terug te vinden was. Gelukkig liet de zon zich regelmatig zien, je kan de klok op bijna op gelijk zetten dat 10 min later de vissen gaan springen. En ja nu zelfs in het gebied van mijn stek, en zelfs vlakbij 2 voerplekken (het moet niet gekker worden). Best wel een mooi gezicht als een dikke schub 3 keer achter elkaar uit het water komt. Wegens de verveling maar een beetje met de camera aan het klooien gegaan. Ik had tenslotte alleen maar een keer droog in huis een selfie gemaakt met de remote control. Uiteindelijk was dat ook zo gedaan, het werkte hetzelfde als thuis. Na het avond eten werden we getrakteerd op een mooie zonsondergang. Snel een paar foto's gemaakt aangezien zo iets erg snel voorbij is. Zal je altijd zien, ben je bezig zwemt er een vis tegen je lijn aan. In eerste instantie leek het op een brasem/steur aanbeet. Toch maar de hengel in de hand genomen, en je weet het al, weer niets. Maar met zo een twijfel geval moet je wat. De boel nagelopen, en alles zag er nog goed uit. Maar weer op het plekje dumpen en hopen dat hij toch een keer gaat aflopen. De boel weer klaargemaakt voor het nachtleven en het bed in gedoken. Deze nacht wisselvallig geslapen, ben zelfs een keer van mijn eigen gesnurk wakker geworden, en dat is me nog niet eerder gebeurt. Vrijdagmorgen de balans opgemaakt dat het weer niets was. Ik krijg het idee dat ik er patent op heb. Maar er waren toch heel wat positieve punten die ik in latere sessie kan meenemen en toepassen. Mijn dank gaat uit naar Tine, Alex en Timmy (willekeurige volgorde) voor de goede zorgen op De Karperhoeve, tips en bijstand. Helaas geen winterkaart dus moet ik even wachten op de volgende keer. In ieder geval tot in april.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 59.428 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Korda
KWO
Koicenter Tiel
Grain Baits
Dragon Baits
NTEC
PK Baitboats
MTC Baits
Dynamite Baits
Cipro Baits
Nash Tackle