Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Kris Pauwels - Karpervissen in Frankrijk op Jurassik Carpe 1

Het is voor de 2de maal dat ik me meld aan de lodge van Jurrassik Carpe 1 dit jaar. In april was ik er al eens met maatje Bjorn. Na en zware en lastige week met wisselende weersomstandigheden, waaronder 3 dagen onophoudelijke regen, mochten we toch tevreden zijn met 7 vissen. Hiervan 5 vissen die de 15kg grens overschreden en zelfs op de laatste nacht mocht Bjorn nog en mooie 21,6kg spiegel bijschrijven. Wat mij in april al opviel was de uitzonderlijke hoeveelheid wiergroei en de bijhorende helderheid van het water.
We hadden in die periode gehoopt dat de vissen al reeds aan het samentrekken waren voor de paai, maar door de slechte weersomstandigheden was daar nog geen sprake van. Stek 12 was onze keuze en was ons zeker niet slecht gezind op het einde van de week.
Nu, 2 maanden later, plan ik een 2-weekse sessie met de vriendin. Bij aankomst begroeten we Gregory en Guillaume en word mij de stek voor de volgende 14 dagen toegewezen. De stekkeuze viel deze keer op 15. Een stek centraal op het water te midden van de 2 eilanden die jurassik carpe rijk is. De visserij op Jurassik Carpe 1 is zeker niet de gemakkelijkste, maar wel zeer uitdagend.
De visserij die ik er toegepast heb, was eigenlijk vrij simpel. Ik heb de kleine wiervrije plaatjes die ik vond, bevist en eveneens heb ik mijn montage gewoon gedropt te midden van het wier. Ik weet dat het soms moeilijk ligt voor het vertrouwen als je de montage gewoon in het wier dropt maar ze halen het er gewoon tussen uit.
De rig waar ik mee viste was gewoon en standaardrig met en lengte van +-15cm, wel is en goede voorslag een aanrader. Vooral de schubs zijn er ongelofelijk sterk en duiken meermaals het hoge wier in. Ze weten verdomd goed hoe ze een kans maken om te ontsnappen. Als aas gebruikte ik de Red Angel uit het assortiment van Eddy Sterckx, vooral in grote diameters. Die werden dan meestal bevist met en pop-up uit de Pro Line range. Vooral de Fluo Magic Mango en de Black Currant deden het zeer goed. Houd er rekening mee dat er redelijk wat grote witvis op Jurassik Carpe zwemt, vooral zeelt en brasem.
De stekken en het water stralen een en al rust uit en ruimte voor de visser is er zeker genoeg. Guillaume houdt er rekening mee dat er niet teveel vissers in hetzelfde gebied vissen wat voor iedereen genoeg ruimte biedt.
Ik had er normaal 2 weken gevist, maar door privé omstandigheden ben ik na 10 dagen naar huis moeten komen. In die 10 dagen heb ik 21 beten gekregen waarvan 17 gevangen. Jurassik Carpe is zeker geen gemakkelijk water, maar het water straalt en zeker rust uit. Je heb niet het gevoel dat je op en betaalwater zit. Ook de faciliteiten zijn super. Vooral Gregory is en top kerel en staat altijd voor je klaar.
Voor mij was dit 2 keer een positieve ervaring en het zal zeker niet de laatste keer geweest zijn dat ik hier geweest ben. Kortom, Jurassik Carpe 1 is zeker een aanrader uit het assortiment van 'The Carp Specialist'.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
KWO
Grain Baits
Cipro Baits
Dynamite Baits
NTEC
Koicenter Tiel
PK Baitboats
MTC Baits
Nash Tackle
Korda