Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Lizette & Bianca - Karpervissen in Frankrijk op Jurassik Carpe 1!

We vertrokken onlangs via het professioneelste karper reisbureau The Carp Specialist voor de tweede keer achtereenvolgens naar het prachtig gelegen, indrukwekkende water c.q. karpervismekka “Jurassik Carpe“. We visten op meer 1; het grootste water van maar liefst 77 hectare op het Domaine d’Halatte, een domein dat al enkele eeuwen in het bezit is van een voorname Franse familie. Uitbater Guillaume, gastheer en naamgever van Jurrassic Carpe heeft zijn sporen in de hengelsport verdiend en is in Frankrijk onder andere bekend als oprichter en eigenaar van diverse hengelsportwinkels. In Jurassik Carpe vond hij zijn nieuwe uitdaging en inmiddels is het domein een prachtige plek waar het als karpervisser bijzonder goed toeven is. Rondom Jurassik Carpe 1 zijn ruime stekken aangelegd welke desgewenst door 1 of 2 vissers bezet kunnen worden, waarbij elke visser minimaal 2 hectare water tot zijn beschikking heeft.
Jurassik Carpe 1 maakt onderdeel uit van een drietal meren waaruit Jurrasik Carpe in totaal bestaat. Duidelijk voor elk wat wils dus en een teken dat over dit concept voor het karpervissen goed is nagedacht. De moeilijkheidsgraad varieert dan ook van gemiddeld naar moeilijk te bevissen water. Jurrasik Carpe 1 biedt voor ons op de mooiste uitdaging. In de eerste plaats vanwege de hoge moeilijkheidsgraad, soort water, ligging en nog belangrijker; vanwege de nodige voorbereidingen voor onze deelname aan de World Carp Classic 2016. Dit water komt qua structuur, wiergroei, bodemverloop en klimaat wat ons betreft dicht in de buurt van het water waar de WCC gehouden word. Verder is het voor ons te vissen op betaalwateren nou eenmaal een veiliger idee.
We hadden vanaf onze stek zo’n 3 hectare water tot onze beschikking dus de sfeer en de zin zat er na aankomst al goed in. Top! Na alle zes hengels o.a. via onze snelle en stabiele Monster Baitboat uitgevaren te hebben, was het bij het uitleggen van de vijfde hengel al raak. Ik was nog bezig met hengel numero zes en de hengel die we net uitgelegd hadden ging er spreekwoordelijk binnen een kwartier na het droppen als een speer vandoor. Wauw wat een enorme run! Vergelijkbaar met het vissen op wilde karper in Zuid Afrika en de Ebro in Spanje. De dril vervolgens loog er niet om; Lizette sprong in de boot aangezien het water wierrijk van aard is. Bij dergelijke visserij is het van belang om geen druk uit te oefenen op de vis; de vis zal zich immers snel vast zwemmen in het wier, maar de lijn onder spanning te houden en rustig naar de vis toe te varen. De dril die onder boot en hengeltop volgde was enorm spectaculair; het bestand kenmerk zich door oude karpers die de kunst van het tegengas geven verstaan en op volle gezonde krachten zijn. Het resultaat was een mooie donkere schub. Op en top genieten!
Vanwege de ecologisch waterkwaliteit is heel Jurrassik Carpe 1 werkelijk kraakhelder. Het zicht reikt wel enkele meters diep en voor scherp zicht zijn de WileyX zonnebrillen een uitkomst. Bij het voorzichtig bevaren van delen van het meer en via stalken langs de kant zijn op deze manier hele scholen karpers te zien. Zo zag ik vanaf de boot enkele dagen achtereen een school van tientallen parels van karpers van diverse soorten voorbij zwemmen inclusief een prachtige gekleurde koi, een witte koi, een vaal oranje koi en prachtige spiegels met de meest waanzinnige schubbenpatronen. Een unieke ervaring wat Jurrassik Carpe voor ons een topbestemming in Frankrijk maakt.
De schitterend oranje, wit, zwart gekleurde koi met volmaakte rijen zag ik trouwens de dag erna in ons net glijden. Fantastisch! Ze was volgens Guillaume drie jaar geleden door hemzelf op het gewicht van twee kilo uitgezet en ik was de gelukkige eerste vanger op zes kilo. Dat biedt mogelijkheden voor de toekomst. Stel je voor dat deze lady nog wat jaartjes groeit. We verheugen ons er nu al op.
De Jurrassik Carpe ervaring wordt compleet door de luxe service direct op de stek. Elke dag wordt een volgeladen accu bezorgd, verhuur van boten en waterkijkers, een overheerlijk ontbijt en diner naar keuze bezorgd op de stek, de verkoop van hengelsportartikelen, prima faciliteiten en last but not least de deskundige begeleiding van Gregory, die elke dag even gezellig een praatje kwam maken en heerlijk op onze lachspieren werkte.
Het meer heeft bij The Carp Specialist de hoogste moeilijkheidsgraad en dat is terecht wat ons betreft. De stekken om ons heen slaagden er helaas niet in om te vangen terwijl op een stek even verderop wel 31 karpers veelal via dezelfde hengel gehaakt werden. Het succes zit ‘m zoals dat past bij karpervissen duidelijk in de details en vergt op Jurrassik Carpe 1 een specifieke aanpak voor wat betreft onder andere rig, loodmontage en keuze voor aas en voer. Het succes via de combinatie van deze factoren ontdekken is pittig, maar goed te doen voor de aanhouders onder ons. Voor ons was deze sessie een prima oefensessie voor het WK dat overigens in september plaats zal vinden in Tsjechië. De volgende oefensessie zal plaatsvinden op De Koperen Plas in Zwolle samen met onze teammaat Lars Bood. We houden je op de hoogte!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Jurassik Carpe 1

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7604 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.554 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Koicenter Tiel
KWO
Grain Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Korda
Cipro Baits
Dragon Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
NTEC