Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Lizette & Bianca - Karpervissen op Mystery Lake: een mysterieuze najaarssessie!

27 november alweer, wat vliegt de tijd. Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn lang en breed in het land en staan te popelen om overal schoenen en wasmanden te vullen. Het is een weerbarstige tijd. Letterlijk en figuurlijk. Stormachtig weer, veel regen en zelfs hoosbuien, rondvliegende bladeren en krakend hout. Wat ons betreft een prachtige tijd om te vissen. De karper aast nog graag om zo kogelrond als mogelijk de winter door te komen en dit geeft vangstkansen. Wij vingen de grootste karpers gedurende de november en december maanden.
Via The Carp Specialist kozen wij ervoor om dat weekend te vissen op Mystery Lake in Hengelo. Een water met een mooi bestand schub, leder, rijen en spiegel karpers tussen de 10 en 20 kilogram. De temperaturen schommelden de afgelopen tijd behoorlijk van on-herfstachtig warme dagen tot vorst in de nacht. Op Mystery Lake was de afgelopen zes weken niets meer gevangen. “Zou de vis al in winterslaap zijn?”, vroeg men zich daar voorzichtig af. Wij geloofden daar niet in. Daar is het immers nog te vroeg voor en de kou is onvoldoende constant aanwezig geweest om de karper in de passieve winterstand te forceren. Natuurlijk azen ze enigszins trager dan in het voorjaar en de zomer het geval is, maar als je het juiste aas in de juiste presentatie op de juiste spots aanbiedt dan moet het lukken.
De sessie startte met het ombouwen van onze hengels. De laatste sessie was in Frankrijk op Ourscamp 2 geweest en daarvoor de WCC. Onze hengels waren nog ingesteld op de visserij aldaar en dat wil zeggen korte boot hengels met een wat hogere testcurve en gevlochten lijn op de molens. Op wateren zoals Mystery Lake vissen we het liefst met hengels in een lagere testcurve zoals de Diamond hengels in 2.75lbs voor mooie actie tijdens de dril. De spoelen met Invisitec lijn erop en een 0.30mm Shimano Aero flourocarbon voorslag zodat de eerste meters lijn bedekt op de bodem liggen. We maakten een stickmix van Dynamite Baits Spicy Tuna en Marine Halibut mix gemengd met tonijn op basis van zonnebloemolie, diverse maten Krill en Halibut pellets, Dynamite’s chopped bolies XL op vismeelbasis en The Crave liquid om de attractiewaarde te verhogen. Ondanks de lage watertemperatuur wasemt dit geheel toch prima uit en lost het PVA sneller op dan je denkt. De onderlijn halen we door de stick, zodat het geheel netjes compact wordt aangeboden. In de Monsterbaitboat strooiden we verder een kleine hoeveelheid Krill pellets in twee maten en een handje vol van The Crave soluble boilies. Dit zijn 18mm boilies die exact zoals de originele The Crave boilies zijn samengesteld maar langzaam in het water oplossen en op deze manier extra aantrekkingskracht vormen in warm maar zeker ook in koud water. Als haakaas kozen we eveneens voor The Crave boilies. Voor ons is dit het ideale recept voor het vissen bij wat koudere watertemperaturen.
Nadat de hengels een uur of vier inlagen kregen we al de eerste fluiter van een run. Hoezo winterslaap? Een prachtige mooie lichte spiegelkarper kantelde na een fijne dril over de net rand. Vroeg in de morgen rond een uur of 5 kregen we wederom een volle fluiter en gedurende de nacht erna was nog twee maal raak. Zo vingen we dit koude en stormachtige najaarsweekend toch maar mooi vier karpers. Genieten! Top als een visplan werkt en op deze manier resulteert in een mooie vangst. Zo zie je maar; ook bij het vissen in de kou schud je zomaar enkele karpers uit je mouw. Plan dus die sessie en geef het een kans!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met een geweldig aanbod aan diverse wateren kom je al snel uit bij The Carp Specialist. Door de enorme klantvriendelijk en goede begeleiding zal je niet teleur gesteld worden. Het enigste wat hun je niet kunnen garanderen is dat je gaat vangen. Al de rest word in de puntjes geregeld voor je!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Edwin Stoffels
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

NTEC
KWO
Dynamite Baits
Grain Baits
Nash Tackle
Dragon Baits
Koicenter Tiel
MTC Baits
Cipro Baits
PK Baitboats
Korda