Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Mark & Mark - Karpervissen in Frankrijk op betaalwater Lac de Viennay - Alberts Lake!

Hoi Bas,
Inmiddels is de school weer begonnen maar ik wou je toch even laten weten dat Mark de Wit en ik een topweek hebben gehad op Alberts Lake. Bij aankomst stond Gerard klaar om ons te verwelkomen en zijn we gelijk een rondje om het water gaan doen, gedurende het rondje werd duidelijk dat er geen andere vissers op het water verbleven waardoor we het rijk alleen hadden. Wegens deze reden werd door Gerard iedere hotspot tot in de puntjes uitgelegd waardoor we snel een overzichtelijk beeld van het water kregen. Naast de do's and dont’s vertelde Gerard ons dat Alberts Lake een leuk bestand aan zeelt kende, het duurde dan ook niet lang voordat we daar achter kwamen want na de eerste nacht hadden we vijf zeelten op de kant, maar helaas nog geen karper. Gelukkig was dit van korte duur want nadat ik de lijnen opnieuw had uitgevaren werden we rond elf uur verlost door een dubbelrun.
Tijdens onze week vingen we een mooie reeks van 18 vissen waarvan de toppers drie spiegels waren met de volgende gewichten: 20.6 kg en twee keer 19.5 kg. Verder waren alle vissen gezond en de bekken in orde op een enkeling na. In tegenstelling tot Villedon hadden de vissen van Alberts Lake veel meer kracht waardoor we van iedere dril genoten. Gedurende de week is er geen schub op de kant gekomen hoewel ik in een ondiepe hoek twee mooie buffels van schubs heb zien liggen. We hebben de hele week door gevangen met de aanbeten op verschillende tijdstippen en verschillende stekken. Het viel mij ook op dat het gemiddelde gewicht zwaarder was en het aantal runs minder dan op de site vermeldt stond, gelukkig is dit meer mijn type stijl van vissen en hoorde je runliefhebber de Wit ook niet klagen.
We visten met simpele combirigjes en een line-aligner in combinatie met een uitgebalanceerde boilie of twee nep-maiskorrels en gemiddeld ging er een halve kilo per hengel in (veel voer brengen was niet noodzakelijk). Naast het vissen heb genoten van de variatie aan natuur om ons heen, er vlogen ijsvogels af en aan, natuurlijk afval werd opgeruimd door naaktslakken met panterprint en 1 nacht werden de bomen verlicht door lichtgevende insecten. Verder was de service van Gerard geweldig, iedere ochtend werden er verse stokbroden en croissants aangevoerd. Wegens zijn gastvrijheid hebben we Gerard uitgenodigd voor een barbecue, het nodige vlees en de blikken bier werden in de supermarkt 10 min verderop ingeslagen en zo hebben we een onwijs gezellige avond gehad.
Kortom, Alberts Lake is een geweldig domein met een leuk bestand aan vis, prachtige natuur en een gastheer die altijd voor je klaar staat en in is voor een praatje. Mark en ik zijn dan ook beide van mening dat wij hier ooit zullen terugkeren om het allemaal opnieuw te beleven met hopelijk dezelfde gastheer!
Met een voldane groet,
Mark Tamis
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
NTEC
KWO
Koicenter Tiel
MTC Baits
Cipro Baits
Grain Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
Dynamite Baits
Korda