Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Niels - Karpervissen in België op betaalwater De Karperhoeve - Timmy's Lake!

Vrijdag 15 juli was het weer zo ver....
Ik stond klaar voor een weekje vissen op De Karperhoeve op Timmy’s Lake. Ik heb in deze week gekozen om 2 stekken te bevissen, namelijk stek 5 voor een weekend en stek 8 voor een midweek. Dit bleek achteraf geen slechte zet te zijn geweest.
Eenmaal aangekomen op het domein kreeg ik van timmy zoals altijd het eerste drankje gratis aangeboden en konden we meteen weer een praatje maken over de vangsten van de afgelopen weken, deze waren niet echt geweldig te noemen. Wat volgens mij te danken is aan de langduurige paai van dit jaar, de wiergroei van de laatste paar maanden en het groote aanbod aan natuurlijk voedsel voor onze gevinde vrienden. Ik wist dus, dit gaat niet makkelijk worden. Maar ik laat me niet snel ontmoedigen, en begon met het opstellen op stek 5. Wat me meteen opviel was dat op stek 5 een zeer groot deel van het wier al verwijderd was door Timmy en Alex zodat het uitvaren van de lijnen en het drillen geen enkel probleem meer was, hiervoor een dikke chapeau, jullie steken er enorm veel werk in om het de vissers zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Dit mag zeker gezegd worden.
Eenmaal ik volledig opgesteld was ben ik even met de polaroid bril in de kom gaan kijken en tot mijn groote verbazing zag ik geen enkele karper zwemmen, dit was niet echt normaal, wetende dat met dit goede weer de vissen steeds in deze kom te vinden zijn. Ik begon dan maar snel met het optuigen van de hengels. 1 hengel werd voorzien van tijgernoten, 1 hengel werd beaasd met een snowman van de Red Angel van Eddy Sterckx en een Magic Mango pop-upje van ProLine, de laatste hengel werd gevist met een chod rigje. Na enkele uurtjes zijn de hengels perfect gepositioneerd en kan het wachten beginnen. Meteen daarna kwam Timmy langs met het eten, hier is nooit iets op aan te merken waarvoor dank aan Tine. Na het eten nog een beetje genoten van het mooie weer en daarna de slaapzak in, dit was dus geen goed idee, VEEEEL TE WARM. Waarna ook nog eens een leger aan muggen mij kwam aanvallen was de slaap ver zoek. Hierdoor heb ik weinig nachtrust gehad, maar hierdoor kon ik ook goed horen of er visactiviteit was in mijn kom. Ik hoorde zeer veel vissen springen in het midden van het water, maar op stek 5 was geen teken van leven. Toen ik 's morgens wakker werd was ik dan ook niet verbaasd dat mijn beetmelders mij niet gewekt hebben.
Timmy kwam 's morgens het ontbijt brengen en wist me te vetellen dat er over het hele water weinig gevangen was dus ik maakte mij nog geen zorgen, de hengels werden rond het middaguur opnieuw ververst en terug op de stekken gedropt. Zondagmorgen na nacht 2 werd ik opnieuw wakker zonder een aanbeet te hebben gehad. Nu begon ik mij toch wel wat zorgen te maken, meermaals per dag ging ik in de kom kijken of ik vis kon zien, maar ik heb op 2 dagen tijd niet meer dan 5 vissen geteld en 3 springende vissen gezien wat ik vreemd vond want de wind stond vol in de hoek te blazen en het was zeer zonnig.
Iets na de middag kwam Alex, de klusjesman op De Karperhoeve, langs en vertelde me dat stek 7 en 8 al naar huis vertrokken waren, als ik wou kon ik al verhuizen naar stek 8 waar ik de rest van de week dan zou gaan doorvissen. Door gebrek aan vis activiteit op stek 5 was mijn beslissing dan ook snel genomen, alles weer de auto in en op naar stek 8.
Hier kon dan het opzetten opnieuw beginnen in een stralende zon van 31 graden. Puf... Wat was me dat een marteling, maar ik laat de moed niet zakken en ga rustig door met opbouwen. De volhouder wordt steeds beloond (zoals nu ook weer het geval was). Tijdens het opbouwen zag ik al enkele vissen aan de oppervlakte zwemmen en af en toe sprong er een vis tussen de wierplukken aan de linkse kant. Om 6 uur had ik alles weer klaar staan, maar nu was het eerst tijd voor een koude douche. Heerlijk. Na de douche snel de hengels te water en laat nu die visssen maar komen. Op deze stek werd gekozen om met twee hengels met de chod te gaan vissen en 1 hengel met een snowman. Ook wil ik even wat aandacht schenken aan de loodmontage die ik hier gebruikte, de snowman viste ik met een gewoon drop off lood zodat de vis meteen het lood kwijt was, dit om te voorkomen dat ik de vissen verspeel in de kleine plukjes wier die er staan, de chod rigs viste ik net hetzelfde met het nieuwe drop off systeem van korda zodat ook hier het lood meteen weg was.
Maandag morgen werd ik voor het eerst gewekt door enkele piepjes, en jawel hangen. De eerste vis was een feit en goed voor 10 kilo schubbenvlees. Hierna ging het volledig los en volgden nog 2 aanbeten welke resulteerden in een 8 kilo schub en een 13,3 kilo spiegel. Vanaf maandag was de temperatuur door de dag steeds boven de 30 graden. Geen ideaal visweer dus. Daarom besloot ik om de hele midweek mijn hengels om 12 uur smiddags uit het water te halen, alle 3 de stekken een beetje verspreid aan te voeren en dit de hele namiddag met rust te laten, zo wou ik ook de lijndruk zo miniem mogelijk houden. Wanneer het warmste van de dag voorbij was voerde ik per stek nog een 15 tal boillies en dan liet ik om 6 a 7 uur mijn hengels terug te water. En dit wierp zijn vruchten af, iedere morgend tussen 4 en 5 uur werd ik gewekt door de eerste aanbeet en dan ging het elke morgen opnieuw los. Steeds zorgde ik dat ik tegen smorgens voor elke hengel een beaasde chod of onderlijn had klaarliggen zodat ik na een vis meteen weer terug kon uitvaren, want vanaf dat de zon er door kwam rond 10 uur waren de aasperiodes gedaan en deze wilde ik optimaal benutten wat elke morgen tusse 4 en 10 uur resuteerden in min 3 aanbeten tot max 5. Woensdag morgend ging het er wel heel hectisch aan toe wanneer alle 3 mijn hengels na elkaar vertrokken. (hoezo topsessies heb je hier niet meer)
Wat me wel opviel was dat er redelijk veel kleinere vissen tussen zaten allemaal schubs die meteen de vrijheid terug kregen. Ook zaten er met regelmaat mooie vissen tussen waaronder deze prachtige spiegel van 12 kilo en deze geblokte schub van 15,2 kilo. En jawel ook donderdag morgen ging het weer helemaal los bij mij met 3 vissen op 3 uur tijd, terwijl de rest van het water moeite had om een vis te vangen. Wanneer je u prima vermaakt gaat de tijd dus ook snel voorbij en voor ik het goed en wel doorhad was het alweer donderdag avond, na de overheerlijke karperhoeve burger MET DE BESTE FRIETJES VAN TINE, hebben we nog is alles op alles gezet om de hengels opnieuw perfect te droppen. En ook deze keer lieten de vissen mij niet in de steek en mocht ik de 5e morgend op rij vroeg uit de veren om 1 van onze vrienden te slim af te zijn, dit in de vorm van een mooie 14,7 kilo schuEn alsof dit nog geen mooie afsluiter van een prachtige week was, kwam er net voor het opruimen ook nog even een mooie spiegel van 12.5 kilo langs.
Ik kan hierbij terug kijken op een prachtige week vissen op de karperhoeve met een totaal van 18 aanbeten waarvan er 15 in het net beland zijn.
Zoals jullie zien is het nog steeds mogelijk om mooie sessies te vissen op De Karperhoeve, waarvoor dank aan Timmy en Tine die De Karperhoeve perfect beheren, en er alles aan doen om het water perfect bevisbaar te maken. Ook heeft Timmy me verteld dat ze het wier verder gaan bestreiden wat tot nu toe al heel aardig gelukt is. Op naar de winter zou ik zeggen, en 2017 word een topjaar met gezonde vissen.
Ik zeg: Karperhoeve -> topwater met prachtige vissen, het water is perfect bevisbaar als je enkele kleine aanpassingen aan je montage en manier van vissen doet. wier of geen wier ik blijf er terug komen.
Tot de volgende,
Niels
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Timmy's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik vis nu 24 jaar op betaalwateren in Frankrijk en boek de laatste 12 jaar veelal bij The Carp Specialist. Prima geregeld en Bas geeft je een goed en eerlijk advies. Mijn vrouw en ik vinden toch wel dat ze de betere wateren aanbieden!
8
Rating starRating starRating starRating star
Ada & Dick van Gemert
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
MTC Baits
Cipro Baits
Dynamite Baits
Grain Baits
NTEC
Dragon Baits
KWO
PK Baitboats
Koicenter Tiel
Korda