Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Peter van der Toorn - Karpervissen in Frankrijk op Etang du Bouchot!

Het is zover. Vandaag vertrekken we met een paar vrienden voor onze eerste vistrip van het jaar, naar een water dat voor het eerst wordt verhuurd door The Carp Specialist (Bas van Klaveren). We weten dus niet wat het gaat worden. Of ze boilies gewend zijn of partikels, het zal een test worden.
We zijn vertrokken om 8:00 u voor een trip van 4,5 uur. Het mooie weer hadden we alvast mee. Even gestopt onderweg om iets te eten en weer op weg naar het water. Eenmaal de snelweg afgereden, enkel nog het platteland waar geen mens of winkel te bespeuren was. Even weg uit het drukke leven, de natuur en de rust tegemoet.
Om 12:30 u zijn we aangekomen op onze bestemming. Op het eerste zicht een mooi water van zo’n 3 hectare met 3 eilanden erin en een Gite erbij. Het mooie weer was er ook, zalig gewoon. Nu eerst alles uitladen en binnen zetten en dan was de afspraak dat we gingen loten voor de stekken. We waren met 4 personen:
  • Patrick lootte stek 1
  • Peter stek 2
  • Célestin stek 3
  • Jeffrey stek 4
Vervolgens werden de 2 boten opgeblazen en werd het water bekeken met de dieptemeters. Na beraadslaging werden de rods geplaatst en kon er gevist worden. Al gauw werd duidelijk dat Jeffrey het op stek 4 die dag uitstekend zou doen. Wij konden alleen maar toekijken en helpen de vis te landen. In 6 u tijd landde Jeffrey maar liefst 5 vissen in z’n net. De zwaarste vis, een mooie spiegel, haalde 17kg op de schaal van Korda. Ook de eerstenacht was in het voordeel van stek 4. Die eerste nacht begon het heftig te regenen en de wind trok hard aan. Dit zou zo 5 dagen aan een stuk zijn. Tegen de ochtend begon stek 2 van Peter aan z’n niet te stoppen race waartegen de karper geen verhaal had. Ook op stek 1 van Patrick begon de vis aan te kloppen. De wind draaide en stek 4 bleef daardoor werkloos, doch op stek 1 en 2 werden er mooie vissen geland, terwijl stek 3 nog steeds visloos bleef.
Dag 2 begon weer uitstekend voor stek 4. In 4 u tijd 4 vissen in het net, terwijl enige tijd later stek 1 in een half u 2 vissen wist te landen. Na de middag schoot stek 2 in actie en wist 6 stuks te strikken waaronder een prachtige koi. Weeral in regen en wind, werd dag 3 terug het dagje van stek 2 die die dag 9 vissen aan de haak sloeg, terwijl stek 1 er ene wist te netten. Stek 3 en 4 bleven werkloos en moesten machteloos toezien. Die dag werd er ook een nieuw PB gevangen. Dag 5 begon zoals dag 4 geëindigd was, met veel regen en enorm veel wind. Ook stek 2 begon zoals de dat dag ervoor en kon wederom 6 vissen landen terwijl stek 1 er 2 wist te landen van gans de dag. Stek 4 kon enkele kleintjes aan de haak slaan en direct terug gezet. Met man en macht werd er gewerkt om ook toch maar de vis op stek 3 te krijgen, maar zonder resultaat. Doch dan draaide de wind die enorm blies en er werd dan tot en met een gedeelte van dag 6 niets gevangen op alle stekken, dit gedurende 17 u. Toen begon de wind iets te luwen en de vis was wederom op de afspraak op stek 2 met 3 vissen. Ook op stek 3 werden er 2 vissen bovengehaald, stek 4 bleef toekijken terwijl stek 1 er ene in z’n netten wist te landen. Rond 15:00 u begon de wind weer aan te wakkeren en vangsten bleven uit.
Dag 7 begon hoopgevend. Stek 4 wiste een mooie schub te landen en ook stek 3 schoot in actie met 3 vissen op het droge. “Genoeg toegekeken” vond stek 2 en begon aan weer een nieuwe race met maar liefst 5 mooie vissen op de mat. Bij een wederom lekkere maaltijd gevolgd door de gezellige babbels, werd er afgesproken om op onze laatste ochtend de rods om 7:00 u te verwijderen. Onze laatste ochtend begon hoopvol want vroeg in de nacht wist stek 4 er 2 te landen. Ook stek 3 kreeg een mooie schub in z’n net. Stek 2 ving ook z’n laatste vis. Zoals afgesprokenwerden de rods verwijderd, na een wederom lekker ontbijt te hebben genuttigd.
Het inpakken kon beginnen want we wilden rond 9:30 u vertrekken. De sessie op een nieuw en onbekend water leverde ons 98 vissen op. Het was een zeer gezellige sessie onder carpehunters. Er werd gevist, gegeten en gedronken, gelachen en gevloekt. Het enige minpunt was het weer, de regen en de felle wind. Doch als carpehunters zijn we er vol voor gegaan. Stek 2, alias “de slachter van de Yzer”, heeft wel degelijk zijn naam verzilverd in deze sessie. Er werden in deze sessie ook 5 kois gevangen van rond de 6 kg alsook enkele mooie ghost carps. Plannen worden reeds gesmeed om volgend jaar met 10 hunters naar een water in Frankrijk te trekken.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
PK Baitboats
Dragon Baits
KWO
Grain Baits
Koicenter Tiel
Korda
Dynamite Baits
MTC Baits
Cipro Baits
NTEC