Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Pieter-Jan & Carola - Karpervissen in Frankrijk op High Mill Lake

Na een lange relaxte reis van 10 uurtjes arriveren we op High Mill Lake. Een klein plaatsje in de buurt van Limoges. Gekozen door ons in goed overleg met Bas van The Carp Specialist. Volgens hem zou dat water écht iets voor ons zijn. Daar aangekomen worden we gastvrij ontvangen door de eigenaren Andy en Tracey. Direct een bakkie koffie en aandacht voor hoe de reis is verlopen.
We kregen het advies om een andere stek te nemen dan we geboekt hadden. Deze bleek niet zo goed te gaan. Dat advies hebben we opgevolgd en al snel werden onze spullen door Andy naar de stek gebracht. Het opbouwen kon beginnen. De eerste avond direct al 2 runs. Eentje gelost en één op de mat. Dat beloofde al veel goeds. Echter zaten we precies bij een nest wespen en de volgende ochtend besloten we te vragen of we toch konden verhuizen naar een andere stek. Dat was geen probleem natuurlijk. Tracey en Andy hielpen met de verhuizing naar de overkant. Van deze verhuizing en opnieuw alles opzetten zouden we geen spijt krijgen. Nadat we alles weer hadden opgezet konden we beginnen aan een onvergetelijke sessie.
Na even wat gevoerd te hebben ging het direct al los. Carola en ikzelf hadden afgesproken dat we om de beurt zouden vangen. Carola ving direct al een 45 pond spiegel. Dat was haar begin van even vissen in Frankrijk. Te goed voor woorden. Al snel direct daarna kwam de volgende in het net. Bijna om het uur de ene fluiter na de andere. Dit kon gewoon niet waar zijn. En geen kleintjes maar flinke bakken ertussen. De tweede dag hebben we het genoegen gehad om ‘Franky’ te vangen. De zwaarste van het meer kwam op mijn hengel. Goed voor 47,8 pond. Mijn PB was verbroken. Helemaal in mijn nopjes omdat Carola natuurlijk opende met die 45 pond. Toch een beetje rivaliteit onder elkaar. Met een grote dosis humor natuurlijk. In de avond samen genieten van een rood wijntje en de rust van de omgeving. Want wat is het daar mooi op High Mill Lake. Iedere ochtend en avond kwamen Tracey of Andy informeren hoe het ging. Wat de vangsten waren geweest en of we nog wat wilde hebben van de supermarkt of bakker. Ja tot zelfs het laten maken van lekke band van de aanhanger bleek hun niets teveel. Wat een gastvrijheid bezitten deze 2 lieve mensen.
Iedere ochtend hetzelfde ritueel. Hengels verversen die de nacht vis hadden gebracht en wat bijvoeren om de vissen in beweging te houden. Daarna genieten van een heerlijk stokbrood vers van de bakker. Eigenlijk iedere dag ontbijt op bed. Haha. En het zou de eerste en de laatste keer niet zijn dat het eten onderbroken werd door een giga fluiter. Weer een aanbeet. De teller bleef maar lopen en lopen bij ons. Natuurlijk werd er bij de andere vissers ook gevangen. Maar zoals het bij ons tekeer ging was boven alle verwachtingen en deed vraagtekens oproepen bij de andere vissers. “Daar krijgen ze de ene run na de andere” hoorde we in de nacht zeggen. Zo stil was het daar en daarmee het besef dat het geluk en de visie van Old-school vissen op onze hand bleek. Het zonnetje overdag hoog aan de hemel liet ons af en toe een uurtje genieten van de warme najaar zonnestralen. Natuurlijk werd dit vaak onderbroken door weer een run. Wie was er nu ook al weer aan de beurt riepen we dan tegen elkaar. We raakte super op elkaar ingespeeld. We wisten van elkaar wat de andere nodig had op het juiste moment van de drill.
Vier dagen nadat ik mijn Topvis mocht vangen ving Carola wonderbaarlijk deze vis opnieuw. Daar waar eens per maand deze vis er uit kwam was dit nu anders. Franky kwam er na vier dagen voor de tweede keer uit! Was ons voer dan zo lekker? Met de nodige gekkigheid belaagden we elkaar met opmerkingen dat Carola het natuurlijk niet kon hebben dat ik de zwaarste had. Wel een uniek moment om zo gelijk met elkaar om te gaan. De natuur hielp ons om ons beide het ultieme gevoel te laten hebben. Natuurlijk gunden we het elkaar en we lachen er nu nog steeds om. Blijkbaar vingen we ook nog een hele mooie geschubte die zich nog nooit had laten zien. Ik mocht haar een naam geven. Wat een leuk moment was dat. Met goedkeuring van Andy en Tracey hebben we haar ‘Carola’ genoemd. Een beauty van een vis die nog veel vissers gelukkig zal gaan maken. De naam van mijn schatje vastgelegd in Frankrijk. Ja dat was weer een bestempeling van hoe genieten behoord te zijn. Een top week.!
De laatste dagen hebben we onszelf tegoed gedaan aan het avondeten wat Tracey voor ons had klaargemaakt. Uitgeserveerd op de stek. Wat wil je nog meer.? Natuurlijk met een zelfgemaakt dessert erbij. Eten onder de sterren op High Mill Lake. Het ultieme gevoel van vakantie houden. Aan alles moet een einde komen helaas. Want we wilden nog niet weg. De laatste nacht vingen we ieder nog een super mooie vis als afsluiter. Dan ga je met een voldaan gevoel de hengels indraaien en inpakken. 70 runs gehad en 53 karpers mogen vangen. Dit was super, dit was top, dit was om nooit te vergeten. Relaxt ingepakt en alles opgeruimd. Afscheid genomen van Tracey en Andy. Wat een geweldige mensen zijn dit. Zij bezitten het vermogen om je thuis te voelen. Wederom vrienden gemaakt die we zeker weer willen zien. Want High Mill Lake is nog niet verlost van onze aanwezigheid. We komen zeker terug. Het zal dan misschien niet zo’n monstersessie worden als nu maar dat zien we dan wel weer en zullen we genieten van alles wat High Mill Lake te bieden heeft.
Wij zijn Bas dankbaar voor het meedenken. Super.! En oh wat zijn we blij dat we Tracey en Andy Jones hebben mogen leren kennen en hun mogen beschouwen als vrienden. Zij weten hoe je het iemand naar de zin moet maken. Dank je wel voor deze onvergetelijke sessie!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
Korda
PK Baitboats
KWO
Grain Baits
MTC Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
Nash Tackle
NTEC
Dynamite Baits