Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Rick & Jelle - Karpervissen in Frankrijk op Domaine des Iles

Voor het voorjaar van 2014 stond eigenlijk een sessie gepland voor de bergmeren van Italië. Maar ja, als je ook vader wilt worden en je vriendin dan ook nog eens heel snel zwanger is, dan moet de planning iets bijgesteld worden. Mijn vriendin is uitgerekend 15 mei 2014, en dus is DDI bekend terrein en ook nog op relatief korte afstand, zodat mocht er wat thuis gebeuren dat ik snel naar huis toe kan.
Net als twee jaar geleden boeken we bij Bas stek 12 en 13. De keuze voor deze stek is niet alleen omdat de stek rustig ligt, maar zeker omdat je vanuit de stek mooie stekken om je heen hebt waar je goed kan pennen. Ook is het prettig dat we deze stek al meerdere malen bevist hebben en dus weten we de hotspots. De planning is om één stek (13) met rust te laten en 5 dagen aan te voeren en dan te bevissen en we starten op de landtong. Helaas blijkt bij aankomst precies op de hotspot van stek 13 een boom in het water te liggen, dus we moeten nu voorvoeren in de blubber. Bij aankomst verteld de Bernard dat op stek 14/15 de week voor ons flink gevangen is, en dat er een serie dikke vissen bij zaten. Dit is iets wat kan gebeuren als je op een betaalwater vist. Ondanks het bericht hebben we goede hoop dat er genoeg actie gaat komen. De weersvoorspelling zijn vergeleken met de zeer warme dagen die we dit voorjaar al gehad hebben een stuk koeler, en we zullen 4 nachten nachtvorst krijgen.
Eerst gaan we even wat sloten bekijken en komen snel tot de conclusie dat veel vissen zich op moeten houden op het open water want door het warme voorjaar staat het water ruim 30 cm lager als normaal, dit betekent dat er weinig grote bakken in de sloten zwemmen. Bernard heeft overigens op verzoek van ons de sluis open gezet zodat het waterpeil weer normaal kan worden. Wij zullen hier geen plezier van hebben maar de vissers na ons wel! Het duurt namelijk ruim een week om een paar centimeter erbij te krijgen. Bernard is inmiddels al aardig op leeftijd en zodra je hem zaken vraagt helpt hij je altijd, het zelfde geld voor Sebastiaan. Toch denk ik dat er aardig wat werk verzet moet worden om de toekomst nog mooier te laten zijn voor DDI. Sloten zijn echt toe aan een uitbaggering en het word tijd dat vele obstakels verwijderd gaan worden. Neem bijvoorbeeld de boomstam bij de 2e doorgang rechts van onze stek. Het is onmogelijk om daar fatsoenlijk te vissen Jelle en ik hebben geprobeerd de boomstam te verwijderen maar dat ging echt niet! Bernard wou het eventueel met een lier proberen alleen uit eerdere ervaringen weet ik dat dan je stek gelijk dood is, en je de rest van de week wortel zit te schieten.
De eerste dagen vangen we op de stek een paar mooie twintigers, de echt grote jongens zijn nergens te bekennen. De meervallen en graskarpers zijn wel goed vertegenwoordigd op onze stek. We hebben deze sessie behoorlijk wat meervallen verspeeld en gevangen. Ook vangen we de eerste dagen een paar flinke grasmaaiers tot ruim 34 pond. Ook verspelen we helaas bij de 2e doorgang een paar goede karpers. Om de meerval te elimineren heeft Bernard op sommige stekken bakken neergezet waar je deze monsters in kan doen. Wat je ook kan doen is ze wegzakken met een touw door de mond en kieuwdeksel om ze dan in de ochtend op te laten halen door de werknemers op het terrein. Als alle vissers de gevangen meerval mee geven zal het vanzelf minder worden.
Waar wij dit jaar ook erg veel plezier beleefd hebben is op Carpiére. Bernard heeft al meerdere malen daar vis uitgezet en het krioelt er van de kleine karper maar er zwemmen nog steeds een paar bakken op. Ook dit jaar hebben we er enkele mooie vissen tot dik in de 20 pondsklasse gevangen en daarna uitgezet op zowel Backlake als het Mainlake. Er zaten een paar juwelen bij met grote schubben op de flanken iets wat je niet veel ziet op het Mainlake en Backlake. Overdag zijn er zat momenten dat het dood valt op de stek op het Mainlake, pak dan 2 hengels en ga daar dan eens een paar uurtjes zitten , je zult verbaasd zijn wat een leuke vangsten je kan beleven. En geloof me vis al drie jaar op een grote schub die daar zijn rondjes zwemt en hij zit er nog steeds!
Uiteindelijk vangen we deze week bijna 60 vissen, helaas was het gemiddelde op het mainlake erg laag dit jaar, volgende keer beter. Op vrijdag mochten we Van Bernard nog wel even blijven en op zowel het Backlake en Carpiére vissen. Pakken die uurtjes nog een paar mooie vissen aan beide kanten met als klapper een punt gave schub vol met eitjes van net geen 40 pond van het backlake, hoe mooi is dat op de valreep... Trip geslaagd. En nu snel naar huis want moet wel even uitrusten, straks worden het slapeloze nachten en dan niet van mijn Delkims!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik vis nu 24 jaar op betaalwateren in Frankrijk en boek de laatste 12 jaar veelal bij The Carp Specialist. Prima geregeld en Bas geeft je een goed en eerlijk advies. Mijn vrouw en ik vinden toch wel dat ze de betere wateren aanbieden!
8
Rating starRating starRating starRating star
Ada & Dick van Gemert
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dynamite Baits
MTC Baits
Nash Tackle
KWO
PK Baitboats
Grain Baits
Korda
Koicenter Tiel
NTEC
Cipro Baits
Dragon Baits