Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Ruud - karpervissen in Frankrijk op Etang du Charnay!

Om vlak voor de zomer nog even te ‘ontstressen’ hebben mijn vriendin en ik dit jaar besloten om voor het eerst op visvakantie te gaan in het buitenland. Omdat het zoeken naar een ideale visvakantie een voor mij onbekend terrein is kwam ik via de bekende zoekmachine op internet al snel uit op de site van The Carp Specialist en ben ik in contact gekomen met Bas van Klaveren.
Bij Bas heb ik mijn wensen voor onze ideale visvakantie kenbaar gemaakt. Omdat ik samen met mijn vriendin ging wilde ik de luxe en gemak van een huisje combineren met het vissen op een mooi afgelegen betaalwater met veel actie in een afgelegen omgeving. We kwamen tot de conclusie dat we hiervoor in Thionne moesten zijn bij het privéterrein Etang du Charnay van eigenaar Patrick. Al snel was de vakantie geboekt van 19 t/m 25 april en voordat ik ging heb ik van Bas nog de laatste vistips en trucs meegekregen voor een onvergetelijke visvakantie!
Na een tocht van 850 kilometer kwamen we zaterdagmiddag de 19e aan in Thionne waar Patrick (de eigenaar van het viswater Etang du Charnay) ons van harte welkom heette en ons een rondleiding gaf over het terrein. De gites liggen prachtig, zijn erg ruim en voorzien van alle mogelijke luxe met uitzicht over het water.

Het vissen

Zondagochtend heb ik voor het eerst de hengels in het water gelegd en de eerste vissen gevangen. Ik heb vooral in de ochtenden gevist tussen 07.00 en 12.00. In de middag hebben we de omgeving verkend en een paar leuke in de buurt gelegen plaatsjes bezocht (Thionne, Dompierre, Moulins).
Etang du Charnay is dus ook een ideale plek als je je visvakantie wilt combineren met de luxe van een huisje en de mogelijkheid tot uitstapjes in de omgeving. In totaal heb ik 23 karpers gevangen en de inmiddels bekende steur (Peppie) (2x). De karpers die ik gevangen heb waren veelal hoge twintigers en een 4-tal 30 ponders met 2 vissen (schub en spiegelkarper) van 34 pond. In de uurtjes aan de waterkant heb ik dus veel actie gehad en veel kerngezonde, sterke en onbeschadigde karpers gevangen. Deze vissen zaten veelal tegen de overkant van het water waar ik met de gehuurde voerboot van Patrick een uitstekende visstek had. Op het water wordt een maximum aantal vissers toegestaan waardoor het water geen enkele hengeldruk kent. Omdat ik vroeg in de ochtend ook vaak alleen gevist heb, heb ik niet alle vissen op de foto staan.
Bekijk de foto's van Ruud in de vangstengallerij!
Tot slot: Patrick is een fantastische gastheer die ervoor zorgt dat je niks tekort komt. Patrick kan je alle tips en adviezen geven voor een fantastische visvakantie!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
Dynamite Baits
Grain Baits
Nash Tackle
NTEC
KWO
Korda
Dragon Baits