Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Scale Brothers - Karpervissen in Frankrijk op Domaine de Bouxier

Van 13 tot en met 20 juni 2015 zijn wij (de Scale Brothers) op het Domaine de Bouxier geweest via The Carp Specialist. Het water is 21 Hectare groot en kent slechts 7 stekken. Wij hebben deze week op stek 5 gezeten. Hoe wij op het Domaine de Bouxier hebben gevist, en de dingen waar je absoluut rekening mee moet houden als je zelf naar het water gaat, word allemaal besproken in onderstaand verslag…

Domaine de Bouxier

Domaine de Bouxier, veel water, weinig stekken. Dat wordt hem dit keer! Werd er gezegd nadat we meerdere wateren hadden vergeleken op thecarpspecialist.nl.

Voorbereiding

We gaan dus naar een water van 21 Hectare en 7 stekken. Maar hoe ervaren de vissers het water, en waar moeten wij rekening mee houden? Het eerste wat ons direct opviel is dat er veel poisson-chat aanwezig is, beter bekent als dwergmeerval. Iets waar je in de visserij dus ook absoluut rekening mee moet houden. Vismeel boilies en pellets kun je dus beter thuis laten. Om het nog even wat lastiger te maken, zit er ook heel veel rivierkreeft op het water. Als laatste verspeelt bijna iedere visser wel een aantal vissen. Allemaal dingen waar wij rekening mee gaan houden.
Om de dwergmeerval te bestrijden kun je ze het beste even goed leren kennen. Dwergmeervallen hebben net zoals gewone meerval een slecht zicht vermogen, maar een heel sterk ruik vermogen. Ze zijn vooral gek op vismeel, laat alles wat vismeel bevat dus vooral thuis.
Wij hebben gekozen voor tijgernoten, fluo tijgernoten omdat ze extra opvallen, een grote dosis maple peas om mee te voeren en vissen, boekweit ook om te voeren, en omdat wij ook graag met boilies blijven vissen, hebben we ook de Rosehip Isotonic boilies mee genomen van Mistral Baits. De Rosehip Isotonics staan in het algemeen al bekend als een enorm succesvolle bol, en als bonus hebben poisson-chat (dwergmeerval) er een hekel aan. En ook kreeften zijn er niet bijzonder gek op.
Omdat er ook veel kreeft in het water zit, halen wij de hengels iedere ochtend, en iedere avond uit het water om het aas te verversen. Ook zullen we om iedere boilie een stukje panty doen. Een plastic imitatie aasje boven op iedere boilie, zodat zelfs als de kreeften de boilie er af krijgen, dan zit er nog een imitatie aasje aan. Als we besloten geen imitatie aas te gebruiken deden we er alsnog een tijgernoot bij op. of kozen we voor de extra grote, en harde 25mm Rosehip Isotonic.
Als laatste, er worden veel vissen verspeelt. Vaak is het zo dat als er veel vissen verspeelt worden, ze gehaakt worden in de zijkant van de bek. De onderlip van de karper is namelijk behoorlijk stevig en als hij daar gehaakt zit zou je hem niet mogen verspelen. Het verspelen van veel vis kan natuurlijk ook te maken hebben met kleine haakjes van de medevisser of vastzwemmers.
Om deze reden hebben wij gekozen voor de Super Hook in een grote afmeting van Gamakatsu (minimaal maatje 4). Een grotere haak, pakt meer vlees van de vis, waardoor je in theorie een vis minder snel zult verspelen.
Om extra zeker te zijn dat de vis in de onderlip gehaakt wordt, hebben wij bij sommige van onze aas presentaties het zo uitgebalanceerd dat de haakpunt naar boven op de bodem ligt. Omdat de Tungsten Line aligner van strategy zelf ook zinkt hebben wij voor deze line aligner gekozen om het totale “Haak gewicht” even wat zwaarder te maken. Als laatste doen we een klein stukje tube op de haak zodat de pop-up of imitatie pop-up de haak punt net naar boven zal trekken. Als je dit doet, en je test het onderwater zul je zien dat de haak punt altijd na beneden getrokken zal worden. De plek waar we de vis willen haken.
Tegen vast zwemmers word het wel heel lastig, maar het is zeker niet onmogelijk. Een boot op Domaine de Bouxier is verplicht, dat zal je al moeten helpen. Een elektro motor er achter is echter geen overbodige luxe! Je kunt met je elektro motor snel de hoek om varen waar door je eerder weer contact zult hebben met de vis.(Als je bijvoorbeeld in een kom vist) Wij hebben in ieder geval gebruik gemaakt van een elektro motor, en dit heeft ons meerdere vissen opgeleverd die anders vast zouden zitten.

Aankomst

Nog geen maand later kwamen we dus ook aan op het prachtige Domaine de Bouxier.
Eenmaal aangekomen op de stek zelf, kwam Jean-Jacques (de beheerder) ons verwelkomen. Terwijl we rustig aan het praten waren over het water, vangsten van de afgelopen tijd, en over hoe onze reis was, werd het stille water regelmatig verwilderd met kringen door de springende vissen.
Na het gesprek met Jean Jacques zijn we direct de boot in gegaan, hebben we het bodem verloop bekeken en stekken gezocht. Richting een dode boom die in het water staat vonden we een plateautje, en voerden we direct even aan. Direct aan eigen kant en in de kom aan de linker kant van de stek moest natuurlijk ook een hengel komen. Voor de struik die de weg na de kom blokkeerde legden we een neer, richting de dode boom op het plateau kwam een terecht, op het wijd op 2.7m diepte, 2.3m diepte en op 2.1m diepte. Ook vonden we een plateau richting het huis met faciliteiten. Een plateau waar het van 2.3m terug loopt naar 1.8m. Ook daar hebben wij een hengel gepositioneerd.
Toen alle hengels eenmaal inlagen begon het direct te regenen, en niet zomaar regen. Een verschrikkelijke onweersbui zoals je alleen in Frankrijk vindt. De een na de andere knal en felle flitsen schoten door de lucht. Ik zei tegen m’n vismaat; Zul je net zien, drillen in dit weer. Ik was nog niet uitgesproken en de SPRO Whizz beetmelder liep als een gek te schreeuwen. Ik vloog de tent uit, liep voorzichtig de spekgladde steiger af, die bij iedere flits van de onweer glinsterde van regen. Heel voorzichtig met de hengel laag, dril ik de vis rustig naar de kant. Na een dril van een goed kwartier kwam deze prachtige vis boven water.
De rest van de eerste nacht bleef stil, waarom en hoe hebben we de vis gevangen. De analyse achteraf waarin je van 1 vis, meer “kunt” maken.
We hebben deze vis gevangen op een 15mm rosehip isotonic boilie met een korrel nep mais op 2.1m tijdens onweer. Iets wat wij direct mee nemen in de rest van de sessie. Wij schrijven dit zelf altijd op, zodat mocht je ergens op moeten terug vallen, je deze informatie hebt.
De 2e dag was wederom stil. De vis sprong wel, maar overdag zat er geen vis bij voor ons. Omdat het toch rustig was, ben ik bomen in gaan klimmen en gaan kijken door mijn polaroid bril of ik ergens vis zag. Vlak voor de struik direct links van de stek zag ik een dikke spiegel karper zonnen.
Na het zien liggen van de vis vlak voor de struik, besloten we om s’avonds de tijgernoot te vervangen door een rosehip isotonic boilie in combinatie met 2 nep korrels mais. Vol vertrouwen gingen we de avond in.
Rond een uur of 12 kregen we de eerste run, weer op 2.1m diepte. De vis was voor Scale Brothers Team lid Henk dit keer. Na weer een dril van circa een kwartier gaf ook deze vis het eindelijk op en kon hij geschept worden.
Opvallend voor ons was hoe enorm sterk de vissen hier zijn, ze blijven maar gaan, ook de kleinere formaat vissen.
Nog voordat we weer even konden liggen gilde de beetmelder weer, Henk rende de tent uit, stoot zijn been tegen de steiger omdat hij het licht vergat mee te nemen, geblesseerd strompelt hij over de steiger heen en weet de vis later ook te landen. Later in de nacht is het dan ook raak voor mij, een mooie spiegelkarper die van 2.7m diepte af komt.
Na weer een leuke nacht vol actie, en de dag er op vol dodelijk stilte. Gaan we de derde nacht in. s’ Avonds doet het orkest van kikkers zijn uiterste best om de vissers wakker te houden, maar we kwamen toch in slaap.
Met het gekwaak nog in m’n droom wekt de beetmelder me, welke kleur? Blauw! Das voor de struik! Ik storm de tent uit, tot mijn verbazing is het al half licht, maar stormt het nog wel behoorlijk. Een behoorlijke onweersbui. Met de hengel laag, en een schietgebedje “zwem niet de kom in”. Wetende als de vis dit zou doen, ik hem of kwijt zou zijn, of ik moet de boot in om hem op te halen. En dat doe ik liever niet met de hevige Franse onweersbui die vlak boven ons raasde. Na een dril van een dik half uur dit keer, en veel geluk dat de vis het wijd op zwom, schepte we eindelijk de vis. Zou het de vis zijn die ik eerder gespot zijn? ik open het net en bewonder de brede rug van de onwijs lange spiegel karper. We nemen haar mee naar de Tripod van anaconda en de bijhorende weeg klok. 22.4 kilo! Wat een prachtig beest! schreeuw ik uit in de vroege morgen waar de buren zeker wakker van zijn geworden. We nemen een paar foto’s en zetten haar terug in het heldere water van Domaine de Bouxier.
De nacht was rustig, op het kabaal van kikkers na. Nee, niet het vriendelijke kikker gekwaak wat je kent, of gewent bent. Een orkest van kikkers die zo hard kwaken dat je extra luid moet praten als je elkaar wilt verstaan.
In de vroege morgen leggen we de hengel terug op de plek waar we de vis weg hebben. We voeren even wat extra Rosehip Isotonicboilies in combinatie met Maple peas dit keer. Zie foto voor exacte locatie voor de struik.
Diezelfde ochtend nog vingen we nog een vis op deze locatie. Het zal waarschijnlijk rond een uur of 9 geweest zijn dat de beetmelder eens rustig deed. Beep… Beep….. Beep beep…. BEEEEEEEEEEEEP. Of niet, de beetmelder schreeuwde het als snel uit. Henk rende naar de hengels, slaat aan.. en…. Vast! geen moment voor twijfel, Henk en ik springen de boot in, varen direct richting de struik, de vis heeft de lijn onder een afgebroken stuk houdt getrokken, we zien deze langzaam verschijnen en gooien de dooie takken weg, de hengeltop moeten we onder waterstoppen, om de lijn vrij te krijgen… maar het lukt! de lijn schiet een stuk verder weer de struiken in, we drillen heel rustig, en de vis komt los. We worden richting het wijd getrokken, een stuk fijner drillen daar! Na minimaal weer een half uur in de boot te hebben gezeten, landen we een prachtige vis van 17.6 Kilo.
Na de hengel voor de 2e keer uitgevaren te hebben deze morgen, is het rond 11 uur weer raak. Een snoeiharde gil, en de G-Line elements lijn sprint van mijn Salerno molens. Weer blauw! Ik sla de hengel aan en zie direct dat de vis al de kom in is gegaan. Zonder twijfel spring ik de boot in, vaar zo snel mogelijk richting de kom. Shit roep ik, als ik zie dat lijn recht de struiken in loopt, ik ga er snel naar toe en zie weer een partij taken waar de lijn achter vast zit, ik houdt de hengel met mijn rug omhoog zodat de lijn strak blijft, en trek de takken weg. De lijn loopt nu een stukje verder, ik voel vis! Yes! Ik kom steeds dichter bij, het lijkt wel alsof ik vast zit. Maar daar zie ik haar, een grote schub karper, die een uitweg zoekt, maar door haar grote lichaam de kleine gaten van de struiken niet in kan zwemmen. Ze schrikt van mijn aanwezigheid en sprint onder een omgevallen boomstronk door, verder de kom in. Verdomme, hoe krijg ik dat nou weer aan de kant.. Mijn X-Control hengel er onder door is geen optie, de stronk is een stuk onderwater. Ik houdt de hengel weer tegen m’n rug aan en grijp met m’n handen naar de boomstronk. Langzaam komt er een stuk boven water. Ik duw het stuk boom omhoog, en duw mijzelf met de boot er onderdoor. KLETS en dikke plons en ik ben totaal doorweekt. Maar zit de vis er nog aan? ik trek weer aan de hengel en zie de vis langzaam richting open water gaan. Vlak naast me staan nog een aantal bomen in het water. Maar gelukkig besloot deze dame toch het open water te verkennen. Na een gevecht van ruim een uur, en alle hoeken van de kom gezien te hebben, mocht ik eindelijk deze prachtige goud bruine schub karper landen. Even goed staan, en uit het water, op de Strategy onthaakmat. Daar lag ze, het prachtige goud bruine beest. Een punt gave bek, en perfect gehaakt in de onderlip. Yeah! Alles lijkt te kloppen. Aangekomen bij de weegschaal, zwaait de wijzer wat heen en weer.. Wat is et? 24 Kilo! Van mijn schreeuw van blijdschap komen de buren ook maar even kijken. Wat een prachtige vis.
Voor ons is het wel duidelijk, de grote vissen zitten aan de kant momenteel. We verplaatsen nog een paar hengels die geen activiteiten hebben gehad, en vissen inmiddels met aan iedere hengel een Rosehip Isotonic boilie met minimaal 1 tijgernoot er bij, of een imitatie aasje.
Als de dagen stil zijn en de nachten slapeloos ga je de rest van de dingen maar eens bestuderen. Zo hebben we vrijwel iedere dag een waterhoentje over de stijger heen lopen die alle partikels van de stijger af pakte. Zwanen, en meerkoeten die onze voerstek voor de struik een geweldige locatie vonden. We hebben de zwanen uiteindelijk maar na onze stek toe gelokt zodat ze van onze voerstek afbleven. Als je al op de steiger zat, was het geen probleem voor de mooie witte zwanen met hun jongen. Liep je er echter af (om bijvoorbeeld een camera te pakken) en loop je vervolgens terug. Dan zijn ze iets minder op je gesteld.
De aan een lopende paar nachten resulteerden wel weer in vis. Waaronder meerdere uitlopers tot hoog in de 30 pond.
Indien u al onze foto’s wilt zien kunt u natuurlijk terecht in ons Fotoalbum.
Later in de week kregen we in de nacht weer een rustige aanbeet… beep, beep, beep, beep, beeep, beep, beeeeeep, beeeeeeeeeeep, beep. Blauw weer! De hele week hebben we alleen maar grote vissen gevangen voor de struik. Vol adrenaline slaat Henk aan, de vis zwemt de kom in, maar door goed druk te zetten, komt de vis de kom al snel weer uit en vecht vanaf open water. De dril duurde niet zo lang als anders, maar toen we de vis geschept hadden zagen we zijn brede rug direct al. Wat weer een prachtig beest. De weegschaal geeft precies 20kg aan, dat is de 2e 40 ponder van de sessie en voor Henk een nieuw PB.
Wij hebben een zeer geslaagde week gehad op het Domaine de Bouxier. Ik zelf, Maarten Snoek & Henk Zantinga hebben het water bevist dit keer. Wij hebben dit gedaan van uit de Scale Brothers Hengelsport & Evenementen. En natuurlijk in samenwerking met The Carp Specialist.
Wil jij ook naar dit water toe? Dat kan via http://www.thecarpspecialist.nl/betaalwater/domaine-de-bouxier. Wil je nou nog meer informatie over onze sessie, onze materialen of juist omdat je zelf ook gaat? Dan kan je natuurlijk langs komen in onze winkel!

Kort overzicht

  • Water: Domaine de Bouxier
  • Te boeken bij: Thecarpspecialist.nl
  • Wanneer: 13 tot 20 Juni
  • Totaal vangsten: 25 vissen
  • Zwaarste vis: 24KG
  • Type aas: Rosehip Isotonic, Tijgernoten, Fluo Tijgernoten, Maple Peas, Boekweit
  • Onderlijn materiaal: Tungsten line aligner, Stamina ultra sink, Gamakatsu Super hook size 4, Tungsten tube
  • Overig materiaal: X-Control hengels, salerno molens, G-Line elements lijn, Royalty Schepnet steel + Landing net met BFS, Strategy onthaakmat, Anaconda Moon Breaker Extension 2 Tent, Strategy Recliner Secretist wide stoel, Anaconda Hoofdlamp R5, Tackle Box Complete, Hardcase Accessory Box, Anaconda Scale Station, Anaconda weegklok, Dewdrop pro weighsling, Strategy Cary-all XL tas, The Whizz Wireless beetmelder, Strategy Chain Hangers – wit.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Domaine de Bouxier

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Nash Tackle
Koicenter Tiel
Dynamite Baits
Dragon Baits
Grain Baits
KWO
Korda
PK Baitboats
MTC Baits
NTEC