Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Scale Brothers - Karpervissen in Frankrijk op Jurassik Carpe 1

Begin mei 2015 zijn wij (Tom & Jan van het Scale Brothers Team) weer naar Frankrijk geweest voor een week karpervissen op Jurassik Carpe 1.
En we zullen er niet omheen draaien… “Jurassik Carpe 1” is een schitterend water en tevens een zware uitdaging.

Voorbereiding

Tijdens het lezen van de vele referenties op www.thecarpspecialist.nl over Jurassik Carpe 1, werd duidelijk dat het zeer lastig is te bevissen. Blanken in een week blijkt hier met grote regelmaat voor te komen. Bijvangsten zoals zeelt, graskarper en zelfs giebel schijnt eerder regel dan uitzondering te zijn. Waterplanten reiken vanaf de bodem naar de oppervlakte in het kraakheldere water van maar liefst ruim 75 hectare! Naarmate we meer informatie binnenkregen over dit water, begon het steeds meer te kriebelen. Hier een vis vangen moet een geweldige kick geven. Wij gaan ervoor!

Vertrek & aankomst

Na een vlotte reis van ongeveer zeven uur (vertrek Zeerijp, Groningen) staan we aan de deuren van het gigantisch complex (dit inclusief een snelle stop bij de Intermarché, er moet natuurlijk wel genoeg Kronenburg & Rose aanwezig zijn J). Even drinken we een kop koffie met Maarten en Henk (ook van het Scale Brothers Team) die ons tegemoet zijn komen rijden van een weekje vissen op “Domaine de Bouxier” waar ze een geweldige sessie hebben gehad met o.a. de topschub van het water op een respectabel gewicht van 24kg (zie verslag op onze website). Na het horen van deze verhalen zijn we nog meer gemotiveerd en gaan richting onze stek. We moeten vissen!

First Blood

40 graden, vol in de zon, spotten, stekken zoeken, voeren, onderlijnen knopen, hengels klaarmaken, lijnen uitvaren… Rond een uur of 20:00 uur liggen alle hengels en we trekken het eerste semi-koude pilsje open… Genieten! Tegen 23:00 kruipen we beiden de tent in. Lang kunnen we echter niet blijven liggen…. Stipt 6:00 uur in de morgen vertrekt Jan zijn meest rechtse hengel. En met vertrekken bedoel ik dat dan ook echt, een run om van te dromen! Zonder twijfel stapt hij gelijk de boot in, want zoals verwacht heeft de vis zich binnen enkele seconden vastgezwommen in het wier. Zelf blijf ik bij de stek met een lampje zodat Jan de stek makkelijk terug kan vinden. Na enkele minuten weet hij de vis te scheppen en zie ik in het donker het bootje rustig terug komen dobberen… ‘En?!’ vraag ik ongeduldig….. ‘Karper!’ is het korte, maar duidelijke antwoord, vergezeld van een triomfantelijke, gebalde vuist in de lucht. Zodra de boot weer vastligt schijnen we het eerste licht in het net en zijn we allebei even stil. Wat een beauty van een vis! Het gaat niet altijd om gewicht, bij dit soort vissen is dat slechts bijzaak.

Werken, zweten en genieten

Rond een uurtje of negen in de morgen word ik wakker en stap direct naar buiten. De omgeving, de rust, het grote indrukwekkende water… Wat een uitzicht! Niet veel later komt Jan naast mij zitten en bespreken we onze tactiek. Ons eerste doel is om vier wiervrije plekken te vinden. Zo gezegd zo gedaan, denken we dan… Na zo’n vijf uur op het water te hebben gedobberd, ik over de rand hangend met een onderwaterkijker en Jan langzaam de boot al roeiend over het water sturend, hebben we dan eindelijk de juiste plekken gevonden. Deze stekken moeten het gaan worden! Op dit moment bevissen we eigenlijk alle mogelijkheden. Hengels wiervrij, vol in het wier, tegen de kant op ca. 70 cm water en op het diepe stukken van zo’n 4.5 meter.

Keihard blanken

De komende paar dagen genieten we enkel en vooral van de schitterende natuue: ijsvogels, staartmezen, zwanen, ratten, zonsopkomsten en zonsondergangen maar…. onze Whizz Wireless Indicators blijven de hele tijd akelig stil. Doen we iets verkeerd? We vissen met tijgers, boilies, groot aas, klein aas, maples, imitatie- aas en verschillende choddies. Helemaal niets, zelfs de witvis laat niets van zich horen. Na een gesprek in gebrekkig Engels met de overigens zeer vriendelijke eigenaar, krijgen we te horen dat eigenlijk het hele meer niets weet te vangen. Wat gaan we doen? Nogmaals het water op en alles nog beter neerleggen? Dat moet de oplossing zijn! Met een onderwaterkijker in de ene hand en de onderlijn in de andere gaan we het water op. Rustig laat ik de onderlijn van de eerste hengel zakken totdat ik hem letterlijk zie liggen op de bodem. Nog nooit in mijn vissersleven heb ik een onderlijn zo secuur neergelegd. Gaat dit de oplossing zijn? We zullen ’t zien…. Op dezelfde wijze worden alle hengels nu opnieuw uitgevaren en voorzichtig neergelegd.

A shitty story…

Het is ondertussen al donderdag als de stand nog steeds 1 – 0 staat. Jan 1 mooie volschub van 9.5 kg en ikzelf nog helemaal niets. We vissen op de juiste manier. De onderlijnen liggen zoals ze horen te liggen, het weer is prima, mooi windje… Waarom vangen we niets? Rond een uurtje of 20:00 moet ik naar het toilet. Normaal gesproken niet zo bijzonder, maar hier moet je na 19:00 uur, vanwege de sluiting van het hoofdgebouw, op een zogenaamde Franse wc gaan zitten. Ter verduidelijking: het ziet er uit als onze vroegere ‘poepdoos’. Denk hierbij een temperatuur van nog steeds zo’n 30 graden en je weet genoeg. Dit huisje staat zo’n 500 meter van onze stek vandaan dus ben ik een kleine 10 minuutjes weg. Bij het vertrekken zegt Jan nog lachend: ‘Als je terug bent ben ik aan het drillen!’ Zonder reactie sta ik op en ga richting de wc. Gezien het feit dat we al de gehele week aan het blanken zijn neem ik de toeristische route richting het toilet. Even een kijkje bij het aangrenzende water en een sigaretje roken kan toch wel? Aan de zijkant van onze stek staan bomen. Je kunt de stek niet geheel zien als je aan komt lopen. Als ik er bijna ben, zie ik twee stoelen staan. Jan is nergens te zien. Ik ga wat sneller lopen. Als ik dan eindelijk de stek goed in het oog heb zie ik de boot niet liggen. Shit! Nu rennend richting de stek word het mij duidelijk…. Ik zie een van mijn hengels niet liggen op de steunen en Jan is op het midden van het water. Verbaasd schreeuw ik naar Jan ‘wat doe je?!’… Geen reactie maar wat hij aan het doen is, is wel duidelijk. Jan is een vis aan het drillen. Helaas verspeelt hij deze enkele minuten later in het vele wier. Ik plof in mijn stoel, steek een sigaret op en pak teleurgesteld een lauw biertje. Samen drinken we er later nog eentje en spreken we af dat we dit water zeer snel nogmaals zullen bezoeken. Wat een indrukwekkend, bijzonder moeilijk en intimiderend water! De volgende dagen vangen we er niets meer bij. We genieten, komen tot rust en laden ons op voor de volgende sessie.
Jurassik Carpe: voor een ieder die er heen gaat: verwacht niets, hoop op het mooiste en geniet! Wij zullen er zeer zeker nogmaals heen gaan!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
KWO
Nash Tackle
Dragon Baits
PK Baitboats
NTEC
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Grain Baits
MTC Baits
Korda