Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Sven, Lesley & Antoine - karpervissen in Frankrijk op Etang du Charnay

Het is dan eindelijk zover, zaterdag 12 juli (zwarte zaterdag) is aangebroken. Samen met mijn broertje Lesley en schoonvader Antoine vertrekken we dit jaar naar Midden-Frankrijk waar het geweldige domein ligt van eigenaar Patrick. Na een rit van acht uur over Luxenburg-Nancy zonder files komen we aan in het plaatsje Thionne. Paar kilometer verderop ligt het water Etang du Charnay, nog mooier dan op de foto’s! Bij aankomst werden we goed ontvangen door Patrick (wereldgozer), onder het genot van een biertje praatte we wat bij over de reis en het water. Na een rondleiding door het huis (Gite 1), wat er prima uitzag, werd er een rondje langs het water gemaakt.
Eventuele stekken en strategiën werden samen besproken. Eenmaal alles uitgeladen en opgezet was het tijd om te gaan vissen! Heel belangrijk! Vooral de ondiepe stekken strak tegen de overkant zijn goede plekken om te vissen. Dit bleek later de productiefste stek te zijn. We wisten niet wat we konden verwachten dus begonnen maar gewoon simpel te vissen. We visten met lange en korte onderlijnen, niet te zwaar lood, zo’n 60 gram.
De stekkeuze viel op steiger 2. Hier zaten Lesley en ik. Antoine zat op steiger 1. Na een uur wisten we twee aanbeten te verzilveren, stuk voor stuk krachtpatsers! Beide vissen gaven 16kg aan op de weegschaal. De teller stond na 12 uur vissen op 5. Allemaal 30+: 16kg, 16kg, 15kg, 15kg & 17kg, wat een begin! Van te voren hadden we foto’s voorbij zien komen van een steur genaamd Peppie. Zou leuk zijn als we die deze week vangen zeiden we tegen elkaar. Het duurde niet lang voordat deze vis op de mat kwam. De eerste dag wist Lesley hem te vangen. Geweldig mooi beestje.. 8,5kg zwaar en 1.05m lang. Hij vond ons blijkbaar zo aantrekkelijk dat die elke dag even gedag kwam zeggen. Totaal wisten we Peppie 9x te vangen waaronder mijn broertje 8x. Bizar.. Ik vond dat niet erg want we deden vis om vis, meer karpers voor mij haha.
De vangsten waren per dag redelijk gelijk. Het was warm, temperaturen boven de 30 graden. We wisten 3 á 4 vissen per dag te landen. Er zaten een paar hele mooie plaatjes tussen. De stek van Lesley en mij die zo goed liep in het begin, begon wat minder vissen op te leveren aan het eind van de week. Vandaar dat we besloten om te verkassen naar een andere stek. Antoine had helaas nog geen vis kunnen landen op steiger 1. De keuze was duidelijk, we gaan naar het ondiepere gedeelte van het water met veel overhangende bomen. Ideale plek voor de vis. Achteraf gezien bleek dit een goede zet te zijn geweest. Op de eerste dag van de nieuwe stek vingen we 5 karpers waaronder de topper van het water van 18kg voor Lesley. Het record stond op 18kg. Het zal niet lang meer duren voor de eerste 20kg vis zal worden gevangen. We waren door het dolle heen! Geweldig. Wat ons op viel is dat we alleen maar spiegels hebben gevangen deze week. Totaal vingen we 32 vissen waarvan 10 dertigers, 9x Peppie de steur, de rest van de vissen waren twintig ponders. Mooi resultaat voor dit water!
Doormiddel van een voerboot konden we vrij compact voeren, gebroken en hele boilies met wat pellets werden gevoerd. Er is een boot aanwezig die je kunt gebruiken voor eventueel je lijnen uit te varen maar ook om verspreid te voeren. Sommige vissen zwommen zich vast in de takken, ideaal om van deze boot gebruik te maken om toch je vis te kunnen landen. Deze week werd door ons gebruik gemaakt van de Gite. Voor drie personen is het groot genoeg. Alles is voor handen, mocht er toch iets zijn of ontbreken kun je altijd bij Patrick terecht. Antoine ging elke ochtend verse broodjes bij de bakker halen in het dorp. Je kunt er lekker buiten ontbijten met uitkijk op de weilanden en bossen. Echt een mooi gezicht! Aan het zwembad die in de tuin staat word gewerkt die zal binnen een paar weken af zijn.
Wij willen Patrick en The Carp Specialist bedanken voor de gastvrijheid en het mogelijk maken van de vakantie, we hebben een top week gehad op Etang du Charnay!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
MTC Baits
PK Baitboats
KWO
Nash Tackle
Dynamite Baits
NTEC
Korda
Dragon Baits
Grain Baits
Koicenter Tiel