Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Toine Bijsterveld - Karpervissen in Frankrijk op Lac de Viennay - Alberts Lake

Lac de Viennay - Alberts Lake, een water wat als makkelijk aangeschreven staat... maar dat was een aantal jaar geleden zo vertelde Gerard de water eigenaar ons bij aankomst. De karper is een stuk slimmer geworden, maar je kan er nog een leuke vis vangen als je de juiste plekken zoekt. Het weer deze week was redelijk stabiel, wel een harde wind maar dat mag de pret niet drukken. Na een rondje rond het water te hebben gelopen en de stekken verdeeld zijn kunnen we beginnen aan onze sessie. Beweging genoeg op het water en na een uurtje of 5 bij Yorick de eerste run, aanslaan ,hangen, en los... dat is natuurlijk balen. Een aantal uur later bij Yorick de 2e run, maar helaas het zelfde verhaal ook los. Met de onderlijnen lijkt toch niks mis te zijn thuis vissen we ook op deze manier en gaat altijd goed dus doorgaan.
's Nachts krijg ik zelf mijn eerste run en mag een spiegel van 10kg landen. maar wat gelijk opviel was dat de haak maar net van voor in de onderlip zat. De karper bijt heel voorzichtig wat Gerard ons vertelde. Deze nacht mocht Yorick nog een 18 kilo schub vangen en ik en 15,5kg spiegel. Dus na een aantal karpers te hebben gevangen en ook nog wat lossers werd het drillen met een losse slip en ruim de tijd nemen voor de drill. Vanaf de zaterdag tot en met dinsdag hebben we 12 karpers gevangen en er was regen op komst. Yorick besloot ergens anders te gaan zitten en tegen het eiland te gaan vissen en ik in het open water op het diepe gedeelte. Regen hadden we nodig want er was al geruime tijd geen regen meer gevallen en het was kurk droog. Dat we elkaar iets meer ruimte gaven en de regen die gevallen is werd beloond. Alleen op woensdag mochten we 12 karpers extra bij schrijven. ik had mijn plekken gevonden en wist waar ik moest vissen. Het gekke was dat degenen die tegenover ons viste geen beet konden krijgen op dat moment.
We hadden de slag te pakken en kregen geregeld een beet veel karpers tussen de 10 en 14 kilo dus altijd leuk om te vangen. We voerden veel, heel veel, want voeren op Alberts Lake wordt beloond dus kilo's boilies particles en pellets gingen het water in. Ik ging met 1 hengel veranderen alleen maar bolies mee geven in de boot en veel. In de vroege morgen mocht ik een moddervette spiegel vangen van 18,5 kg, een prachtige karper. Toeval? Ik weet het niet, maar dat ging ik volhouden en heb op deze manier toch nog wat leuke karpers kunnen strikken maar niks boven de 18,5 kg. Een week is zo voorbij en op een moment krijgt Yorick een harde run. Aanslaan, hangen, los. Hij haalt zijn hengel in en onderlijn gebroken. Nog nooit gehad met deze lijn en dit herhaalde zich nog 2 keer op dezelfde hengel. Waar we achter kwamen is dat Yorick viste vlak bij een hol van een beverrat dit was de boosdoener en knaagde de onderlijn door... raar maar waar.
We hebben 34 vissen mogen vangen deze week tot 18,5 kilo en over de lossers ga ik maar zwijgen maar dat hoort bij het karper vissen. Het is dus niet het makkelijke water zoals het lijkt. Het is zoeken naar de juiste plaatsen en juiste dieptes en veel voeren. Een peillhengel of dieptemeter is dus echt een aanrader. De laatste tijd was er niet meer zo goed gevangen dus hebben ons best gedaan. Lac de Viennay - Alberts Lake: een klein, maar leuk water met top eigenaren die staan voor de mensen die komen vissen bij hun. Helpen je als het nodig is, gaan voor je om een boodschap en komen elke dag vragen hoe het is. Dit zie je niet overal. Ik ga zeker nog eens terug en alles was weer top geregeld dankzij The Carp Specialist!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Lac de Viennay - Alberts Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
PK Baitboats
Koicenter Tiel
NTEC
Dynamite Baits
Dragon Baits
Korda
KWO
Grain Baits
MTC Baits
Cipro Baits