Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Sessieverslag Werner Segers - Etang de la Livardiere - oktober 2012

Wat de sessie van het jaar ging worden... het kan verkeren!

Na enkele maanden op voorhand een sessie te hebben gepland samen met Reginald was toch eindelijk de datum van vertrek aangekomen. Het was vrijdag nacht 01:45 uur toen de wekker mij een signaal gaf om het bed uit te springen (lees kruipen) en de laatste spullen in de wagen te droppen om richting Livardiere te vertrekken. Na een lange maar vlotte rit van om en bij de 6 uur kwamen we aan bij het meer van bestemming.
Het water lag er vredig bij en die collega karper vissers van de voorbij week waren hun spullen al aan het opruimen. Deze waren er in geslaagd om niet de grote hoeveelheid te vangen, maar wel de betere vissen met onder andere de topvis van het water op maar liefst 29 kg. (dikke proficiat voor deze mensen)! De weersvoorspellingen van de komende week zijn alles behalve, maar regenachtige dagen zijn wel beter voor de vangsten (wordt toch gezegd). Na een rondje verkennen en alles stekken te hebben bekeken beslissen we (indien mogelijk) om op stek 14 ons kamp op te slaan omdat deze ruim plaats biedt aan twee vissers en we konden profiteren van de westenwind indien deze er zou komen.
De lijnen werden netjes uitgelegd en de plaatsen werden van het nodige voer voorzien en dit alles in de druipende regen!
Onze innerlijk mens werd ook van het nodige voorzien en dan was het stretchertime geblazen. De rit en het opzetten van het kamp had zijn tol geijsd zodat de oogleden het niet meer konden houden. Alles leek heel snel te gaan want voor we het door hadden was de eerst nacht al achter de rug (visloos), wat niet echt een wonder was. Tijdens de gesprekken op de volgende dag werden de verdere tactieken beraamd om de vissen te belagen. Voor het donker zijn intreden deed lagen de lijnen klaar om de beetmelders te terroriseren!
Het wachten kon beginnen, 04:30 uur werd het toen de kanthengel tot leven kwam met een trage maar toch goed lopende run. Na een korte en vlotte dril lag de eerste spiegel karper van Livardiere in mijn net! Met z’n 13,9 kg was dit toch geen slecht begin als je het mij vraagt. De vis werd zorgvuldig gemeten,gewogen en op het SD kaartje gezet van de Canon waarna die terug in zijn vertrouwde omgeven kon terug gezet worden. Tegen 07:50 uur was ik in de weer met koffie zetten toen de hengel in openwater tot leven kwam en mij na een mooi dril terug een spiegel bezorgde van 14,4 kg.
Terug werden de routine behandelingen gedaan en kon hij verder zijn rondjes gaan zwemmen. Verder die dag bleef alles stil behalve de regen,die bleef maar komen. Voor we het door hadden was de tweede dag ook al voorbij en deed moeder aarde het licht uit. Maar heel kort na het vallen van de donker klonk plots een kreet van de Reginald site! Die was namelijk in de stortregen een vis aan het drillen. De vis kwam vrij snel naar de kant toe en liet niet echt veel indruk na maar toen ik het net onder zijn lichaam schoof wisten we dat het toch om een iets betere vis zou gaan. Na terug de nodige stappen kon ook Reginald zijn eerste vis van de sessie op de lijst schrijven met een gewicht van 17,3kg (een mooie schubkarper)... op enkele rare biebjes na bleef de nacht verder visloos.
Tijdens de ochtend van dag 3 werden terug andere plannen gesmeed door dat er zich een visser had verplaatst naar stek 13 en zo dicht in de buurt kwam van de verste hengel van Reginald. De hengels werden zorgvuldig op hun plaats gelegd en verder konden we niets anders doen dan afwachten. De eerste avond uren verstreken langzaam maar wel deze keer zonder regen! Om 23:00 uur klonk plots één enkele bieb van een hengel die in het openwater lag van Reginald die al heel snel gevolgd werd door een keiharde run. Na een mooie strijd kon ik het landingsnet schuiven onder een fraai beschubde vis.
Tijdens het weeg en meet ritueel werd duidelijk dat Reginald er was in geslaagd zijn tweede vis te vangen van exact het zelfde gewicht, namelijk 17,3 kg maar deze keer wel een spiegel. De vis mocht op de foto en al snel werd deze hengel via de baitboot terug op zijn spot gedropt.
Voor we het goed en wel besefte was de nacht al weer voorbij en is het terug bij die ene aanbeet gebleven. Tijdens de ochtend uren krijgen we bezoek van de Nederlander die zich had verplaatst naar stek 13 met het volgende begroeting 'deze nacht 7 vissen gevangen met als top 19 kg spiegel' daar konden wij enkel maar van dromen! Na het te horen krijgen van dit en weten dat deze persoon ruim 20 kg voer heeft gedropt op zijn spots gaat Reginald over tot een offensief!
Enkele besprekingen verder gaat er op de spot die tot nu toe één run per nacht had opgebracht (ruim) 6 kg bollen en 2 kg pellets te water. Reginald wil aan de lijve ondervinden of het echt verschil gaat maken door meer te voeren ipv onze gebruikelijke hoeveelheden! Ook ikzelf heb het één en ander veranderd wat de ligging van de hengels betreft.
De hengels in het openwater werden voorzien van chotrigs waarvan één met de 3D pop-up Robin Red van MartinSB en deze werd op ruim 50 meter van de voerplaats aangeboden met enkel een pva string voorzien van 3 boillies. Dit was de setup voor de komende nacht… de nacht verliep niet zoals gehoopt, wederom bleven de Sirens van Nash muisstil. Wat wel een niet te verwachten verschil was is dat de biepers van Reginald ook helemaal niets van zich lieten horen. Ondanks de grotere hoeveelheid aas die hij had gedumpt op zijn openwater marker blijven de haakazen onaangeroerd.
De volgende morgen krijgen we te horen dat de Nederlander die tegenover ons zit op stek 8 toch terug 3 runs had waarvan 1 gelande vis (de vissen zijn dus wel degelijk zijn sector aan het verlaten want de vorige nachten had hij telkens meer dan 5 runs. Stek 13 heeft blijkbaar een ander verhaal wat de persoon die daar aan het vissen is heeft zich de voorbije nacht terug te pletter gevangen. Aangezien stek 13 nog geen 200 meter van ons verwijderd is stellen we ons toch de vraag 'wat doen we in Godsnaam verkeerd' of zij de vissen toch zo plaats gebonden. Wel is zichtbaar dat de vissen veel minder van zich laten zien dan de voorbij dagen. Het enige dat ons te doen staat is verder ons ding te doen en hopen dat de vis eens in onze sector komt om zo nog de meubelen op het droge te brengen, want 4 vissen met z’n twee op 5 nachten is te gek voor woorden. Wie weet wat Livardiere nog voor ons in petto heeft de laatste twee nachten?
Veel, heel veel nadenken en vragen stellen aan elkaar blijkt toch dat we niet zo steen vast mochten aan houden op die stek.
Maar als een mens alles op voorhand zou weten wat zou dan nog de fun factor zijn? Goed in dromenland vertoeven met mooie vrouwen en dikke vissen word ik terug tot leven geroepen door Reginald die nog een vis wist te verschalken (de meisjes zullen moeten wachten hoor)! Het was ondertussen 01:50 uur en de gehaakte vis liet wel iets meer van zich voelen maar was toch geen verhaal tegen de wapens waar Reginald de strijd mee aanging. Snel kon ik het net schuiven onder een vis die achteraf toch kleiner bleek dan gedacht. Met een mooi gewicht van 13 kg kon hij op de foto gezet worden.
Dan maar weer naar droomland zeker,en ja wat had je gedacht de 60 maagden waren ondertussen ook al verdwenen en kon ik enkel liggen piekeren over het feit dat we veel eerder op de week van stek hadden moeten veranderen (mijn fout)! Verder blijft alles muisstil en tijdens de laatste dag word eigenlijk al meer gedacht aan het opruimen van het kamp aangezien het enkel nog om een toevalstreffer zou kunnen gaan. Niet de beste instelling maar het buikgevoel is totaal weg!
De lijnen worden die avond nog een laatste maal tot in de puntjes voorbereid en op de voor onze stek beste plaatsen gelegd maar helaas kon ook dit niet meer baten. De volgende morgen was het afgelopen en met een wrang gevoel werd alles netjes de wagen in geladen voor de terugreis.
Mijn opinie over Livardiere is:
- Zorg dat je genoeg voer bij hebt om de vissen op jou stek te kunnen houden
- Blijf niet aanhouden op een stek als deze niet de gewenste resultaten oplevert
- Zorg dat je voldoende mobiel bent zodat verplaatsen mogelijk blijft
Komt er nog een revanche van mijn kant ...???

Met dank aan The Carp Specialist,

Werner Segers
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Korda
Dragon Baits
KWO
Nash Tackle
PK Baitboats
Grain Baits
Dynamite Baits
NTEC
MTC Baits
Koicenter Tiel
Cipro Baits