Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Spinsels van een amateur (deel 33) - Long time no fish...

Long time no fish …!

Mijn laatste “hersenspinsel” (nr. 32) dateert alweer van eind juni 2017. Er is niet zoveel gebeurt in de tussentijd… althans niet qua vissen. Want eigenlijk is er een heleboel gebeurt in de afgelopen periode, maar leidde het niet tot leuke sessies of vangsten.
Zo bracht een forse hernia acuut een einde aan mijn mobiliteit. Merk je opeens hoe kwetsbaar je bent. Sessies werden afgezegd en mijn aandacht ging uit naar revalidatie. Ook mijn werk als architect heeft een zwiep gekregen; de wens om “mijn hart te volgen” heb ik in vervulling laten gaan. Ben een nieuw bureau gestart. Het resultaat is buitengewoon boeiend, maar geeft een hoop draaiende bordjes, als je begrijpt wat ik bedoel. ;-)
Marco, waarmee ik mijn sessies had afgesproken, heeft ook geen eenvoudig jaar achter de rug. Het was bij hem geen rug maar een enkel die opspeelde. Een geluk overigens dat we allebei in puin lagen, want dat geeft wat minder schuldgevoel. Inmiddels voelt de enkel en rug weer (redelijk) gezond aan. Maar al zijn we gehandicapt, dat visvirus zet gewoon door he… zo ook de voorbereidingen. Ouderwets worden lijsten opgesteld en afgeturfd, want de hele zooi moet mee. Prima hoor, lekker bezig. Al was het wel even wennen zo bij Hazeldonk, in de geur van benzine en uitlaatgassen, nog geen 3 uur verwijdert van ons “thuiswater”… Maar we stonden er toch maar weer; Jut en Juul... de lamme en de blinde! We nemen een bak koffie en daarna is het drukken op het gaspedaal. Binnen no time staan we voor het hek. Shit… de code is verandert!

Daaag routine …!

Gelukkig laat Georget niet lang op zich wachten en dus staan we niet veel later samen aan het water… op stek 11. Het is best koud, de wind staat stevig en alles is nat. Diepe kuilen vol water zijn doorgeploegd. Er moet een hoop regen gevallen zijn in de afgelopen dagen, maar het maakt ons eerlijk gezegd geen fuck uit… we mogen eindelijk weer vissen!!! :-) Even voor de duidelijkheid; vissen betreft een aangeschakelde reeks van zeer nauwkeurige, doch door herhaling eenvoudig en foutloos reproduceerbare handelingen. Niet altijd in eenzelfde volgorde, maar traditiegetrouw wel volgens vaste patronen. Elke handeling of handelingspatroon is ingesleten. Hierdoor gaat veel bijna altijd goed… bijna altijd! Het begon al bij aankomst. We hadden de verkeerde code dus van het hek en vergeten dat we nog geld moesten betalen aan Georget. Achtereenvolgens gaan de gaspitten niet aan (verkeerd mengsel), krijgen we woorden met de overbuurman, blijken banksticks thuis te liggen, landt bij een eerste worp de lijn in een boom, hebben we in no time een zwaan aan de haak, lijkt het alleen maar te regenen als we de lijnen uitgevaren, willen de beads voor de Chodrig niet blijven zitten, eten we kouwe shoarma, hebben we alleen brasem en steur op de stek, zijn we speelbal van de wind in onze kleine rubberen bootjes… met veel te weinig purrie in de accu, rommel in de tent, lijn in de motor… en zijn tot overmaat van ramp Adolf en Eva weer present (lees Spinsel nr. 31). Zwanen met een IQ van 168… Hebben wij weer. Gebruik maar geen markers, want zij weten feilloos dat jij als visser daar je voertje legt. Tenzij je de bollen op meer dan 1,5 meter legt, want dan kunnen die dobbers er niet bij. En dat je toch een beetje last hebt van een soort gebrek aan routine, ga je merken wanneer je al moeite hebt met het leggen van een platte knoop in je onderlijn… echt he!

Lekker onderuit … :-)

Maar goed, dat stroeve doet de pret natuurlijk niet drukken. Dat begrijpt elke visser! De eerste steur die we vangen komt gewoon op de foto en de brasem wordt zonder morren van de haak gebonjourd. De stemming is prima, al was Marco wel heel even bereid om in te pakken… krijg je na 3x een nat pak. Gelukkig wordt het die zaterdagmiddag opeens mooi weer. Alles en iedereen steekt heel even z’n koppie buiten de deur. Snuffelt of de lente er nu eindelijk is. Waanzinnig hoe snel de natuur kan reageren… en hoe lekker die zon voelt! En zoals afgesproken gaan we niet zitten wachten tot de vissen bij ons langskomen. Als we ze niet zien, gaan we ze zoeken! Dus fit als we zijn springen we in onze rubberen vloot en zetten koers richting het ondiepe. Ik had ze daar namelijk zien ronddarren; vijf “vrienden”, gewoon in het zicht en de zon. Ik bedoel, nergens anders waren er tekens van leven en we weten allemaal hoe hard het kan gaan in de koudere periode, op het ondiep water, in de luwte, met een beetje zon… ;-) Ik heb zelden zo lekker onderuit gelegen in die badkuip. Marco ook… Hij lag binnen een paar minuten al te tukkuh. Gewoon lekker met de hengel in de hand wat “free-linen”… LOL!!! Man oh man, wat is het leven mooi dan…

Hello darkness my old friend…

Maar veel meer dan die paar uurtjes was ons niet gegund. De vissen die ik gezien had waren inmiddels vertrokken en de wolken pakten zich samen. De wind wakkerde aan en de temperatuur dook… als een dolle. Wat eerst een heerlijke picknick op open water leek, verandert rap in een grimmige sauspartij. De zon maakt plaats voor regen. Ik kijk nog heel even op een ander (ondiep) deel, maar besluit toch maar om de bescherming van mijn tent op te zoeken. Vanuit het bootje vissen gaat vandaag niet meer gebeuren. Die avond en nacht is het volledig stil. De hele wereld wacht rustig op wat er komen gaat…

Uit de losse pols…

Omdat ik zo lang niet meer aan de waterkant ben geweest, heb ik relatief oude boilies bij me. Het zijn weliswaar goeie knikkers, maar toch… ik ben geen fan van “oud aas”. Een van de allereerste dingen die op mijn netvlies gegraveerd werden is dat vers aas belangrijk is. Een van de redenen waarom ik destijds zelf ben gaan draaien. Het vers zijn werkt in op het recept als geheel en zeker bij bollen waar ingrediënten in zitten die snel bederven. Let wel, je vriezer moet minimaal 18 graden onder nul kunnen wil de kwaliteit van je grondstoffen niet achteruit gaan. Aan de andere kant, mijn goudvissen gingen er nog steeds blind voor en da’s toch familie. Proberen dus maar dacht ik… als experiment desnoods. Maar al waren de omstandigheden iets te ingewikkeld om nu conclusies te kunnen trekken, ik heb bij thuiskomst mijn hele voorraad toch maar weggekieperd. Wel of niet lastige omstandigheden, het resultaat deed niet overtuigen; vers is gewoon beter!
Overigens kwam die ene karper die we gevangen hebben van dat zelfde stekkie waar we zaterdag in de zon samen hadden zitten stalken. Vlak tegen een omgevallen boom, in de luwte van het schiereiland. Zo’n plek waar je gewoon zeker weet dat er vist huist. Heerlijk en maf gevoel wel, zo uit de losse pols zonder dobber. Onaangekondigd wordt de stok bruusk uit je handen gerukt… Wat volgt is een korte, hevige strijd waarbij je bid dat de banksticks, waarmee je “zwemband” aan de grond verankert ligt, diep genoeg zitten. Gelukkig was de strijd van korte duur. De foto’s hebben we uiteindelijk maar gewoon op de stek genomen. Da’s in zo’n bootje niet te doen…

Net ff te vroeg…

Volgens mij waren we net even iets te vroeg dit jaar. Eind maart kan best heel goed zijn, maar dan moet het weer wel meewerken. Niet zo als nu. De lente was nog niet begonnen. Dat zal overigens niet lang meer duren. De vooruitzichten zijn een stuk beter. Misschien gaat het binnenkort wel helemaal los, want je voelt gewoon aan het water dat de vissen er klaar voor zijn. Maar ze zitten nu nog te wachten tot de temperatuur naar boven gaat in plaats van naar beneden. Ik bedoel, bij aankomst was het water net iets onder de 10 graden, wat ons positief verbaasde, maar wanneer we weg gaan bungelt hij onder de 8. Da’s niet de juiste richting vriend…! Die zondag, als de kip Piri-Piri pruttelt, weten we het eigenlijk al; heel veel meer dan een paar dagen relaxen zal het niet worden. Misschien een enkel visje nog, maar het water is stug. We landen uiteindelijk een vijftal brasems, twee steuren en een karper. We hadden op iets meer succes gehoopt, maar aan de andere kant, we zijn verschrikkelijk blij dat we weer fysiek in staat zijn om überhaupt te vissen!!! :-)))

Food for thoughts

Bij aankomst zag ik dat de snor van Georget helemaal grijs is geworden. Het maakt hem een stuk ouder. Althans, ouder dan dat ik hem in mijn hoofd heb. Het is best wel snel gegaan vind ik, want zó verschrikkelijk lang ben ik niet weg geweest. Het valt mij echt op en ik zeg het hem ook. Hij lacht bevestigend en geeft als antwoord dat hij nog tot oktober actief zal zijn en dat daarna iemand anders zijn werk overneemt. Gek hoe we de wereld soms zo verschillend ervaren; ik vind het echt jammer dat hij weg gaat, terwijl hij er zichtbaar content mee is. Brabbelt nog iets over “meer vissen” en “minder zorgen”, maar ik kan het verder niet helemaal goed volgen.
Ik moet alleen maar denken dat iemand als Georget toch al best een behoorlijk zorgeloos leven moet leiden… toch?! Lekker langs de waterkant crossen in je witte bestelbus lijkt mij nou niet bijzonder stressvol. Ook het snoeien van wat struiken… mwoah. Maar goed, ik zal het een en ander wel missen of te licht opvatten. Maar misschien belangrijker nog, geluk en ellende zijn relatieve begrippen… zo blijkt maar weer. Best maf wel hoe wij waarde aan iets toedichten. Het is zelden een absoluut gegeven. We relateren het altijd aan iets anders. Iemand is niet per definitie slim, iemand is pas slim als de rest dom is… of andersom natuurlijk. Marco ving vrijdag laat in de avond zijn eerste steur van het jaar. Vis is vis nietwaar? Oké, het is niet de juiste vis, maar toch… fijne sport. Dus gewoon even op de foto die torpedo. Maar ik denk niet dat zijn, zeg maar 5e familie-lid nog de kiek zou halen. Die is dan toch echt een heel stuk minder welkom. Vind ik overigens ook. Eén brasem is oké, maar na de 5e wordt je sacherijnig. Ondanks dat elk moment op zichzelf staat en vol verwachting klopt ons hart dat meerrecord kan toeslaan. Die teleurstelling is niet te stoppen… alles is relatief.
Food for thoughts!
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7595 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Ik ben karpervisser in hart en nieren en boek sinds een jaar of 5 mijn visvakanties bij The Carp Specialist. Ooit zal ik ongetwijfeld wel een keer naar Frankrijk af reizen, maar ik ben verzot op vislocatie Het Broek in Nederland. Alles wordt altijd prima verzorgd en de reisdocumenten zijn ruim op tijd en zeer overzichtelijk. Er staan al weer verschillende trips in de planning en ik kijk er enorm naar uit!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Leo Reichholdt
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.528 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Koicenter Tiel
NTEC
Dragon Baits
Grain Baits
MTC Baits
Cipro Baits
Korda
Dynamite Baits
Nash Tackle
PK Baitboats