Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Testsessie op een nieuwe bestemming voor The Carp Specialist!

Testsessie op een nieuwe bestemming voor The Carp Specialist!Tijdens onze aprilsessie op Etang de Charnay werden we door eigenaar Patrick getipt om eens een kijkje te gaan nemen bij een interessant privewater in de buurt. Aangezien The Carp Specialist altijd op zoek is naar nieuwe interessante wateren leek het Bas een goed idee om op de terugweg langs het water op te rijden. Bij aankomst wisten Joep en ik het zeker; hier zouden we onze zomersessie gaan houden.

Update visvakantie zondagmiddag 24 juli

Zo gezegd zo gedaan, na een pittige reis van 750 km in een Hollandse stoet richting de Zuid-Franse stranden en een ontmoeting met onze Franse vrienden van de Gendarmerie waren we 90 euro lichter, maar op plaats van bestemming. In de zomersessie nemen Joep en ik altijd vrienden en kennissen mee die het leuk vinden om eens kennis te maken met karpervissen in Frankrijk. Zodoende gingen we met een bont gezelschap richting het nieuwe water. Mijn neefje Mark met zijn vismaat Derek vissen vanaf stek 5, David (een fanantieke niet-visser die na wat geruik aan karpers eens een hele week wilden vissen) vist samen met 1x per jaar visser Cas op stek 4, vergezeld door zijn pa Richard (niet-visser, wel chefkok en bierdrinker). Tenslotte vissen Joep en ik vanaf stek 3.
Een gezellig onderonsje met de Gendarmerie: kosten 90,- euro!
Het leuke aan dit water is dat iedere plek is voorzien van een compleet ingerichte ruime tent, voorzien van 2 stretchers, een tuinsetje op de veranda. Altijd handig, zeker in het geval van een regenachtige aankomst zoals wij gisteren hadden. Normaliter is het niet druk op het water, echter midden in de zomervakantie kun je natuurlijk rekenen op een vol meer. Het meer is 1.2 km lang en tussen de 200 en de 150 meter breed. Doordat alle stekken aan 1 zijde zijn gesitueerd heb je wel buren, maar geen overburen. Ideaal wat mij betreft.
De eerste vissen in de eerste nacht!
De middag/avond werd benut om de stekken rustig uit te zoeken. Op ¾ van de overkant ligt een oude rivier, met een diepte verschil van circa 1 meter. We besluiten om hier een grote voerstek te maken met daarop en omheen 3 hengels. De andere 3 hengels droppen we op 20 meter uit onze eigen kant, het midden en de overkant. Even proberen :-)
David met zijn eerste karper van zijn eigen hengels...
Rond 22:00 meldt de 1e karper zich op de hengel van Cas. Aangezien het een jaartje geleden is voor Cas wordt de vis tot vlak onder de eigen kant gedrild, echter de karper is Cas (nog) te slim af en verdwijnt in het diepe. Rond middennacht krijgen Joep en ik de 1e run. We openen onze sessie met een mooie 24 pond spiegelkarper. Ook Derek krijgt s´nachts nog een kans. Helaas weet ook deze vis te ontsnappen. In de vroege morgen vangt David nog wel een mooie 20 ponder vanaf de overkant. We zien de week met vertrouwen tegemoet en houden jullie op de hoogte van onze vangsten.
Prachtige stekken op het water... wat wil je nog meer?

Update visvakantie dinsdagmiddag 26 juli

Alsof het noodlot toeslaat heeft de laptop van Maikel gisteren de geest gegeven. Flink balen, we kunnen fluiten naar de updates, maar nog belangrijker... doorwerken voor zijn baas zit er helaas niet meer in deze week. Daarbovenop komt nog een klein autoongelukje waarbij de bumper behoorlijk is beschadigd, dus 't gaat niet echt lekker.
De visserij is gelukkig een heel ander verhaal, foto's blijven we u nog even schuldig maar via de telefoon ontvingen we vanmiddag het volgende vangstenoverzicht:
Maikel & Joep op stek 3
21 pond
22 pond
22 pond
23 pond
24 pond
24 pond
26 pond
29 pond
Cas & David op stek 4
14 pond
18 pond
20 pond
20 pond
22 pond
24 pond
26 pond
28 pond
32 pond
44 pond
Mark & Derek op stek 5
1 karper onder de 20 pond, 15 twintigers, een 31 pond schub en 31 pond graskarper. Van de twintigers was er 1 mooie koi bij!
Mark met zijn grote grazer van 31 pond!
De 44'er van David. Voor het eerst 'echt' als visser mee naar Frankrijk, en wat een begin!
De vangsten zijn dus prima, vooral omdat alle 9 stekken deze week bezet zijn en er relatief weinig mogelijkheden zijn om uit te wijken. De jongens kiezen ervoor de stekken ruim en verspreid aan te voeren met tijgernoten, met andere aassoorten hebben ze wat last van ongenode gasten zoals kreeften en dwergmeerval. De algehele indruk van de jongens tot dusverre is perfect: lekker ruim, perfecte faciliteiten op de stek en een prima visbestand met een goed gemiddeld gewicht en voldoende actie!
Tot de volgende telefonische update!

I-Phone foto-update visvakantie woensdagochtend 27 juli

David stuurde me vanochtend de onderstaande foto's toe vanaf zijn I-Phone... met de vangsten gaat 't lekker!
Cas met een mooie spiegel...
Zelfs 's nachts maakt de iPhone nog aardige foto's!
Het begin van een nieuwe dag voor actie.
Cas in de regen...
Een hooggebouwde spiegel met typische knik achter de kop voor Joep

iPhone update visvakantie woensdagmiddag 27 juli

De laptop heeft het dan wel begeven, maar we hebben altijd nog de i-phone. Hierbij dan ook een update van de afgelopen 24 uur.
Marks nieuwe record!
We hebben gisteren een erg warme dag gehad in de volle zon. Vandaag hebben we bewolking, maar droog.
Een prachtig beschubte spiegel voor David, wat een plaatje!
Op stek 5 was het iets minder druk bij Mark en Derek, maar de gevangen vissen waren des te mooier. Derek wist voor het eerst in zijn leven na een flink gevecht een steur te vangen van 24 kilo. Ook Mark had een goede dag. Hij verbrak zijn Personal Best door een spiegel van 18 kilo te vangen. Daarnaast hebben ze nog enkele vissen tussen de 20 en 26 pond gevangen.
Een duo-vangst voor Joep & Maikel!
Ook op stek 4 was het de afgelopen 24 uur rustiger. Maar de vangst was het wachten waard. David ving een rijenkarper van 31 pond.
Stek 3 loopt inmiddels erg goed. Binnen 24 uur hebben Maikel en Joep 16 karpers op de kant gehad. De grootste was 28 pond. De andere 15 karpers waren tussen de 20 en de 26 pond. Er zat zelfs een duo-vangst tussen!
De Anatec... een prima bootje!
Door het meer loopt een oud riviertje. Een voerboot met dieptemeter is dan ook geen overbodige luxe. We bedanken dan ook Hengelsport Tiel voor het beschikbaar stellen van een Anatec voerboot.
De mega-steur van Derek!

Update visvakantie donderdagochtend 28 juli

De afgelopen 24 uur stonden absoluut in het teken van stek 4: de stek van Cas en David. Gedurende de dag kregen ze geen stootje, maar om 5 uur besloten ze om de hengels nog een keer opnieuw uit te varen. Gewoon zelfde stekken, zelfde haakaas, zelfde voer. Toen begon het....
Geen mooie foto... maar wel een veertiger!
Binnen 15 minuten had Cas een fluiter op zijn linkerhengel, schubkarper 30 pond, 10 minuten later een 25 ponder voor David, 20 minuten later een 35 ponder voor David... 10 minuten later een 40 ponder voor Cas, zijn PB verbroken met 5 pond. Dit alles in anderhalf uur tijd! En dan hebben we het hier niet over Rini Groothuis en Alijn Danau, maar over 2 gasten waarvan de één voor het eerst vist en de ander 1 x per jaar in France! Een beter begin van je visserscarrière kun je niet hebben.
Ook Joep kan een steur aan zijn vangstenlijstje toevoegen!
Ondertussen is het op stek 5 wat rustiger geworden. Mark en Derek weten nog een paar mooie vissen te vangen. Mark heeft natuurlijk eergisteren zijn PB verbroken met de vis van 18 kilo, echter Derek heeft naast de mooie steur nog geen grotere karper dan 25 pond. Voor hem nog even hopen dus!
Prachtstekken... allen voorzien van een eigen steigertje.
Bij ons op stek 3 is er actie genoeg. We zitten inmiddels op zo'n 30 vissen. Meerdere keren dachten we een 40- er aan de lijn te hebben. Sterk zijn ze hier absoluut, riviermentaliteit noemt de eigenaar het... maar helaas tot nog toe zitten ze allemaal tussen de 20 en 29 pond... Wie de gouden tip heeft mag het zeggen! Die stuur ik een flesje wijn op.
We vissen naast stek 4, zelfde aas, zelfde voer, zelfde dieptepatroon. Single hookbait geprobeerd, weinig voer, veel voer, slappe lijnen, noem maar op... Het mag nog niet baten. Nogmaals de gouden tip wordt gewaardeerd, we zien jullie reacties wel tegemoet!
Tot de volgende update en groeten vanuit Frankrijk,
Maikel
Het is gelukt: ook Maikel heeft nu een dertiger!

Update visvakantie vrijdagochtend 29 juli

Vanmorgen even een rondje langs de andere stekken gemaakt, om een beetje een compleet beeld van het meer te krijgen. Vanaf stek 1 wordt stek 1 en 2 bevist door 3 Fransen. Met name stek 1 is erg productief. Ze zitten met zijn drieën op circa 50 vissen met een paar mooie dertigers en een steur.
Elke dag even een gezellig praatje met de beheerder Jean-Jacques!
Op stek 6 zitten 2 Fransen, ondanks de emmers voer die er per hengel ingaan, hebben ze circa 10 karpers weten te vangen. Stek 7 en 8 wordt bevist door 2 Nederlanders. Ook hier is het wat rustiger met zo'n 10 vissen de man. Wel wisten ze de steur van 36 kilo te vangen. Stek 9 is de rustigste stek, hier is het ook vrij ondiep (variërend van 0.5 meter tot circa 1 meter). Deze 9 stekken zijn verspreid over een meer van 18 hectare...
De morgenstond heeft goud in de mond...
Terug naar onze eigen vangsten. Op stek 5 bij Mark en Derek lijkt de vis niet terug te keren. De afgelopen 24 uur wisten zij 2 vissen te vangen, beide in de 20 pond. Op stek 5 loopt het weer lekker door: David en Cas wisten nog een zestal vissen te vangen met als toppers een 28 ponder voor Cas en een 34 ponder voor David! Ook bij ons loopt het door, we wisten nog 7 vissen te vangen, eentje van 22 pond en de rest tussen de 25 en de 31 pond. Niet verkeerd dus!
Deze ochtend trok er een dikke mist over het water heen: een prachtig gezicht!
We hebben nog 24 uur te gaan, benieuwd wat er nog uitkomt! Morgen het totaaloverzicht als Bas het tenminste vanuit France online kan zetten!
Weer een dertiger voor David!
Voor de deelnemers aan de jeugdweken, goede reis en zie ze te vangen!
@joost, de maisstring hangt eraan, nu hopen dat je oranje sokken weer werken! ;-) kun je ze niet alvast aandoen?
Groeten van Maikel en de rest.

Update visvakantie zaterdagochtend 30 juli

De week zit er weer op, tijd voor een opsomming van de vangsten. Op stek 5 wisten Mark en Derek na een goede nacht op een totaal van 30 karpers en 1 steur te komen. Topvissen waren een 18kg spiegel, 15;5kg graskarper, 16kg schub en een mooie koi van 10kg.
Joep en ik wisten in totaal 43 karpers en een steur vanaf stek 3 te landen, waarvan 3 onder de twintig pond, 39 vissen tussen de 20 en 30 pond en de grootste vis van 15kg.
Op stek 4 hebben Cas en David de sessie van hun leven gehad. Zij wisten heel wat bijzondere vissen te vangen: 4 vissen onder de 20 pond, 18 tussen de 20 en 30 pond, 5 dertigers en 2 veertigers.
Dit water is absoluut een prachtige toevoeging aan het pakket van The Carp Specialist. Als je op zoek bent naar een goede kans op een mooie vis en een beetje luxe, dan is deze nieuwe bestemming absoluut geschikt. Wij willen Bas van harte danken om hier te fieldtesten en danken Hengelsport Tiel voor hun bijdrage aan deze geslaagde trip.
Benieuwd naar dit nieuwe betaalwater van The Carp Specialist?De fieldtestsessie van Maikel en zijn vismaten is de laatste stap voor het toevoegen van het nieuwe water aan ons pakket we verwachten u medio augustus dus met trots de nieuwe bestemming te kunnen voorstellen! Om er zeker van te zijn als eerste op de hoogte te zijn, kunt u zich inschrijven voor de The Carp Specialist nieuwsbrief: u ontvangt dan direct een e-mailtje zodra we u het nieuwe water voorstellen!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
KWO
Cipro Baits
MTC Baits
PK Baitboats
Dragon Baits
NTEC
Nash Tackle
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Korda