Nr. 1 expert in karpervisvakanties

The Carp Specialist Karperjeugdweek op Etang de la Livardière... volgt u onze belevenissen?

The Carp Specialist Karperjeugdweek op Etang de la Livardière... volgt u onze belevenissen?Eindelijk is het zover.. na maanden aftellen voor de jeugdvissers en begeleiders vertrekken we vannacht met een luxe touringcar naar Etang de la Livardière met de The Carp Specialist Karperjeugdweek! Na een reis van een geschatte 9 uur komen we zaterdagochtend vroeg aan op het water.. bus uitladen, ontbijten, spullen naar de stekken brengen en vissen maar. We kijken er erg naar uit en via deze pagina houden we de thuisblijvers en alle geinteresseerden graag op de hoogte: als internet er werkt tenminste! Hopelijk tot de volgende update op zaterdagochtend!
Een luxe bus: lekker comfortabel en veilig richting Frankrijk!

Update karperjeugdweek zaterdagochtend

Het is zover! na flink wat inpakwerk, passen en meten krijgen we de spullen in de bus en vertrekken we richting La Livardière. Om 10 over 12 vertrekken we vanuit Breda, en na 2 stops onderweg rijden we het domein van Livardière op rond kwart over 8. Joost en Martin maken een wandeling rond het water met de jongens en na 2 uur wandelen komen ze terug bij de faciliteiten. De stekken zijn snel verdeeld en ook het brengen van de spullen naar de stekken gaat vlot. Om 12:00 zijn alle vissers op hun stek, en kan het feest beginnen. We houden jullie op de hoogte en groeten vanuit een zonnig Frankrijk!

Update karperjeugdweek zondagochtend

Gistermiddag was een drukke maar gezellige middag. Er werd driftig naar hotspots gezocht en de dieptekaarten kwamen hierbij handig van pas. Ook werden de ter plaatse beschikbaar gestelde boten veel gebruikt, al proberen we dit te minimaliseren om de rust op het water zoveel mogelijk te beperken en te voorkomen dat de vis van de stekken wordt verjaagd door het vele kabaal.
Het avondeten was zaterdag smakelijk, maar eenvoudig: broodjes knakworst op de stek! Na de ronde met het avondeten bezoeken we alle vissers:
- Dennis & Gerwin op stek 3
- Vincent, Wesley & Kevin op stek 7/8
- Luuk en Oldrik in de ondiepe kom op stek 10
- Tim, Mathijs en Tjeerd op stek 13
- Erwin & Marc op stek 17
- Kees & Bas op stek 19
De ronde was zoals verwacht weer veel te gezellig en eenmaal rond een uurtje of 10 aangekomen bij de stek van Tim, Mathijs & Tjeerd liep Tim´s hengel al vrij snel af. Na een harde dril, de vis liet hem werkelijk de halve kom zien schoof Tjeerd het net onder de eerste vis van de karperjeugdweek op Etang de la Livardière: een hoge en mooi donkergekleurde spiegel van 24 pond. Een prachtstart en prima prestatie van Tim hij koos er bewust voor om de kom waar veel vis in zwom zo minimaal mogelijk te verstoren en zijn lijnen in te werpen in plaats van een boot te gebruiken. Top gedaan!
Na deze eerste vis werd het snel donker, en rond middernacht lag iedereen te slapen wachtend op een run. Vanochtend bij het ontbijt komen de eerste verhalen en vangsten ongetwijfeld binnen. Dat dus in de volgende update!
Met 17 man uitkijkend over het prachtige water dit wordt een superweek!

Update karperjeugdweek maandagmiddag

Zo genietend in het (veel te) warme Franse zonnetje is het weer tijd voor een verslagje van de karperjeugdweek tot dusverre. Het ontbijt van vanochtend, croissants en stokbroodjes met gebakken ei en bacon, is op de stek geserveerd zodat iedereen rustig kon doorvissen. De nacht is goed geweest voor Tim, Tjeerd, Luuk, Oldrik en Kevin die allen één of meerdere karpers vingen tot 28 pond. De vis ligt behoorlijk honkvast in twee ondiepe kommetjes, en deze jongens weten er goed gebruik van te maken. Helaas verspeelde Kees een karper door lijnbreuk vlak voor het net maar zijn volgende aanbeet zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.
Op ontdekkingstocht over het domein: 300+ hectare bos, weideland en meertjes!
Na het ontbijt kiezen de meeste jongens ervoor om op het kleine meer te vissen, en zelfs al voor het ontbijt weet Marc al 9 vissen met de pen te landen op het water waaronder een dikke steur. Samen met Dennis, Bas en Gerwin maken we een rondje over het indrukwekkende domein, waarbij we een ander water midden in het bos bezoeken wat zij morgen zullen bevissen. Er zwom behoorlijk wat vis aan de oppervlakte, we hebben er dus vertrouwen in!
Een mooie steur voor Marc!
Een prachtig kommetje die ruikt naar vis!!.
Over het algemeen zijn de vangsten aardig, al zou een weersomslag best welkom zijn. De vissen azen maar mondjesmaat en zijn weinig mobiel. Voor morgen staat regen en storm in het vooruitzicht, en dat zal de visserij waarschijnlijk behoorlijk goed doen. Nu weer terug naar het water, en straks lekker pasta eten!
Joost & Tjeerd op zoek naar hotspots.
Lucky Luuk!

Update karperjeugdweek dinsdagavond

Op dinsdagochtend worden we gewerkt door het zachte getik van de regen op onze tenten. We hadden het niet verwacht, dus snel eruit om de stoeltjes etc. binnen te zetten. Eindelijk regen en een dik wolkendek nu maar hopen dat dit een positief effect heeft op de vangsten. Samen met Kees bezoeken we de supermarkt om verse croissants en baguettes te kopen voor het ontbijt. Ondertussen worden de eitjes gekookt, de koffie gezet en de ontbijtbus is klaar voor zijn rondje langs de deelnemers.
Helaas slecht nieuws bij Gerwin, Kees en Bas weer een blank op het grote meer. Ze kiezen ervoor om vandaag overdag op het kleinere meer achter de steur en karper aan te gaan. En met succes!
De Limbo´s Kevin, Vincent en Wesley hebben het prima gedaan, ze schrijven weer 2 vissen op hun lijstje bij. In de ondiepe kom bij Wesley wordt het penibel met de waterstand door het lekkere weer van de afgelopen weken is de waterstand op een groot plateau al bijna gedaald tot 25cm. Omdat zijn (goed lopende) stek achter dit plateau ligt besluiten we de Rainbowtechniek toe te passen en de lijn via een V-steun op het ondiepe plateau te laten lopen. Bij een aanbeet dus direct in de boot, en pas op het plateau contact maken met de vis. We zullen zien wat het ze gaat brengen. Ook zij kiezen ervoor om overdag op het kleine meer te vissen.
Blij met de spullen van MAD Carp en het Karper magazine!
Bij Oldrik en Luuk was het een rare nacht de vangst van een eend en kroeskarper was het voor vannacht. Even verderop het domein ligt een klein meertje midden in het bos, en de eigenaar heeft ons gevraagd om het bestand hierop te inventariseren en de vissen over te zetten naar het kleine meer naast La Livardière. Oldrik en Luuk nemen deze taak op zich, en gaan samen met Joost, Martin en Mark die kant op. Binnen een middagje vangen ze ruim 10 karpertjes, die in een grote kuub tank vol water kunnen worden vervoert. Leuke sport!
Tim, Tjeerd en Matthijs gaan nog steeds lekker. Matthijs ving tijdens een dubbele run zelfs een 31-er en Tim pakt weer enkele mooie hoge twintigers (en zijn derde nieuwe record) in de ondiepe kom bij stek 12. Deze stek is veruit favoriet bij de vis deze week, en Tim bevist de stek perfect en verstoort er de rust zo min mogelijk zodat de vis er met veel vertrouwen blijft azen en rondhangen. Tjeerd vist ernaast, en onderschept ook regelmatig een visje.
Op de stek van de broers Mark en Erwin gaat het lekker zij vingen er vannacht 2 vissen bij: een 14 en 15,5kg vis. Gaat prima dus op het grote meer, al komen alle 4 vissen in totaal tot dusverre steeds van 1 en dezelfde hengel. Stipt om 7 uur s´ochtends staan de jongens om beurten op om lekker te penvissen op het kleine meer. Met resultaten van 9 en 7 vissen in de tijd van 2 uur echt perfect. Dit is het water om het penvissen onder de knie te krijgen.
Slangen, hagedissen je komt veel mooie diersoorten tegen op Livardière wanneer je je ogen goed openhoudt!
Kees bevist de kom bij de faciliteiten en daarmee het diepste gedeelte van het water. Hij heeft al wat actie gezien, maar nog geen echte aanbeten waarop hij kon aanslaan. Vandaag en vannacht kiest hij ervoor om op het kleine meer te vissen dat wordt dus ongetwijfeld een slapeloze nacht.
De jongens wisten vandaag op het kleine meer veel vis te vangen: de Limbo´s en in het bijzonder Wesley, deden het goed met 6 steuren en enkele karpertjes, en ook de andere jongens vingen aardig.
Een dagje vissen op het kleine meer: spullen in de bus en gaan!
Na het eten werden de jongens door MAD Carp en Karper magazine verrast met een leuk presentje een magazine, PVA mesh en tube, een cap met LEDs en een stoer shirt. Top geregeld sponsoren, en namens The Carp Specialist en alle deelnemers van harte bedankt!
Tot de volgende update!

Update karperjeugdweek woensdagavond

Gerwin ving vannacht zijn eerste karper op het grote meer: 27 pond schoon aan de haak en zijn nieuwe record! Zijn maat Dennis verspeelde helaas een vis vlakbij de kant, zonde aangezien hij de vis van ver moest halen en de vis al over het wier had heen gelift. Even verderop bij de Limbo´s werden helaas twee vissen verspeeld maar ze gaan er met frisse moed weer tegenaan vandaag. Oldrik en Luuk blankten op het grote meer helaas, overdag wisten ze echter weer tal van mooie vissen te vangen op het bosmeertje. Samen met Kees, Mark en Matthijs vingen we er vandaag 15 stuks tot zo´n 6kg die we allemaal hebben overgezet naar het grote meer. Stuk voor stuk plaatjes van vissen, de één nog mooier beschubt als de ander.
Gerwin met zijn 27 pond karper vanaf het grote meer!
De instantvisser Mark met 1 van de 5 vissen die hij tijdens de dagsessie wist te vangen.
Bij Tim, Tjeerd en Matthijs was de nacht zoals altijd weer lekker druk dit keer met 6 vissen waarvan 2 mooie dertigers en s´ ochtends vroeg een geweldig beschubte 21 ponder voor Matthijs. De broers Mark en Erwin doen het nog steeds goed en vingen 2 vissen, waaronder alweer een dertiger. De grote vissen komen er dus uit, en menig record wordt verbroken. Wat bovendien mooi is, is dat we meer vis zien springen op andere stekken, en ook de westkant van het water inmiddels zijn eerste vissen heeft opgeleverd. Dat geeft de jongens die nog weinig actie gehad hebben tot dusverre weer moed!
Het lijkt een beetje op valsspelen vissen bij de voerautomaat op het bosmeertje!
Kees is on the roll!
Tot de volgende update!
Oldrik en Luuk: een gouden team!

Update karperjeugdweek donderdagavond

Vandaag een kort verslagje vanaf een regenachtig Etang de la Livardière zoals voorspelt heeft het vandaag vrijwel de gehele dag geregend, alleen de nacht bleef droog. Dennis hield ons uren wakker, omdat zijn vismaten Bas & Gerwin niet wakker werden. Via Tjeerd en Marc kwam het bericht bij Bas, en samen besloten we om vanaf de andere kant van het meer Dennis te gaan helpen. Na een dril van ruim 2 uur wisten we de vis gezamenlijk te vangen nét geen 30 pond en een nieuw record voor Dennis. Top gedaan kerel!
Onderstaand een fotoverslagje met alvast een voorproefje van de mooiste vangsten!
Een van de mooie schubs op het water voor Tim, die al dik over de 20 vissen wist te vangen op het grote meer.
Tjeerd´s nieuwe record een 26er.
Een vis met veel potentie!
Wesley wist nog geen karper te vangen op het grote meer, maar wat betreft de steuren staat ie ruim aan kop.
Een mooie twintiger voor Vincent!
Kevin wist deze vis tussen de eilandjes vandaag de plukken.
Een plaatje van een vis voor Matthijs !
31.6 pond voor Mark wat een bak!

Update karperjeugdweek vrijdagavond

De laatste volle dag van de karperjeugdweek is weer bijna achter de rug, en veel van de spullen zijn ondertussen alweer ingepakt. Na de regenachtige donderdag is het vandaag, afgezien van een paar kleine buitjes de hele dag droog geweest en hebben we zelfs nog wat zon meegepakt. Qua aanbeten was de nacht behoorlijk rustig: Luuk ving een vis, Tim, Matthijs en Tjeerd een drietal vissen en Kees aan kop met 4 vissen. Ook de begeleiders lieten voor het eerst van zich spreken Bas met een klein spiegeltje van zo´n kilo of 6, maar Martin´s ochtends met de grootste vis tot dusverre gevangen tijdens de jeugdweek. Deze zware spiegel klokte exact 18,3kg en was hiermee (uit mijn hoofd) de 7e dertiger.
Op een haar na 30 pond: het nieuwe record van Dennis!
Overdag vissen de Limbo´s samen met Bas, Dennis en Gerwin op het kleine bosmeertje. Helaas zonder vis op de kant, en het aantal aanbeten is minimaal. Op tijd terug naar het grote meer dus, om nog wat op te ruimen en ons klaar te maken voor de Barbecue. Deze is zoals altijd weer 1 groot feest wat begon als een smakelijke maaltijd met een fles Champagne en T-Shirt als aandenken voor iedereen eindigt in een groot voedselgevecht waarbij de natte stokbroden, toetjes, champagne en ketchup door de lucht vliegen. Na een (soms verplichte) duik in het water en douche keert iedereen terug naar de stekken. Hengels erin, en hopen op een dikke vis die laatste nacht!
Grote vis voor Martin!
Even wachten voor de barbecue!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
MTC Baits
Dragon Baits
Nash Tackle
Grain Baits
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Korda
NTEC
KWO
PK Baitboats