Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Topvisser Eddy Sterckx over zijn visserij op De Karperhoeve!

Als iemand iets doet uit liefde voor de karper en het karpervissen is men interesse altijd gewekt, zeker als het gaat over een water dat in mijn geboortestad ligt Geel. De Goorhoeve, nu De Karperhoeve, is een water waar ik als kleine uk veel te vinden was. Grote brasems, bakken van forellen en veel dwergmeervallen ving ik er. Voor karpervissen had ik totaal geen interesse. Pas 13 jaar later kwam ik terug in contact, ik moet zo rond de 20 jaar oud geweest zijn, met het water. Ondertussen was ik een fanatieke karpervisser geworden en sleet ik mijn uren op het Kempisch Kanaal tussen 7 en 8. Natuurlijk niet onopgemerkt want door mijn vangsten werd ik al snel bekend in de grote karperwereld en al snel was ik lid van de Belgische Karperstudiegroep, nu VBK. Toen die tijd moest je bewijzen wat je als karpervisser kon, dit was zowel om de naam gesponsorde visser te krijgen als ook om bij deze groep te komen. Door deze Vereniging kwam ik terug in contact met de Goorhoeve, mede doordat de vergaderingen van de Kempen er plaatsvonden. Wat me al snel opviel was dat er veel Engelsen op het water vistten en de Goorhoeve een zeer geliefd water was in Engeland. Vele grote Engelse vissers hebben er dan ook gevist en zo werd dit water waar ik als uk vistte een water met een geschiedenis.
Dertig jaar later door Timmy Matheussen, de eigenaar van het water en de eigenaar van De Hengelaar, me vroeg om er te komen vissen kon ik er geen nee tegen zeggen. Voor mij werd het een reuze weekend met 13 aanbeten waarvan ik er 10 ving. Een mooie schub en prachtige spiegel sprongen eruit... vissen vangen die misschien zo oud zijn als ik. Het deed me echt wat, maar vooral Timmy leerde ik beter kennen en ik moet zeggen dat zijn bedoelingen samen met Maarten Bierings zeer goed zijn met het water en ik kan hen er maar 100% in steunen. Ondertussen ben ik er dikwijls te vinden vooral in zijn karpercafé (taverne) vertoef ik me graag hij heeft een aantal biertjes staan om U tegen te zeggen. Ik wil je maar duidelijk maken weet je 's avonds niet wat doen of wil je in de koude maanden toch het karpervissen opsnuiven ga er maar eens één drinken of één hamburgertje met frieten eten, of misschien lopen we elkaar wel eens tegen het lijf. Verder kan ik zeggen: weet je niet waar heen wilt, wil je rust en kans maken op een karper ondanks zijn grote en unieke geschiedenis is De Karperhoeve misschien wel één van de enige betaalwateren in Belgie.
Ik zal er zeker mijn lijntjes er nog wel eens nat maken en dit gebeurde tijdens het schrijven van dit artikel. Weer boekte ik goede resultaten met 9 vissen op een weekend. Als advies wil ik je geven vis er simpel ik heb er al mijn vissen gevangen met een kort onderlijntje van 12cm met op de hair een 20mm boilie met een 15mm pop up, als aas gebruikte ik de Red Angel en in de wintermaanden de Sweet Dream. Zelf gebruik ik partikels niet, maar op bepaalde momenten kunnen ze daar zeer effectief zijn. Langs deze weg wil ik Timmy, Maarten en Bas van The Carp Specialist bedanken voor hun gastvrijheid en dat ze er samen iets moois van aan het maken zijn.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al ruim vier jaar doen wij als Hengelsport Leiden jaarlijks diverse karper-trips met klanten naar binnen- en buitenland. Wij huren dan één of meerdere wateren af om met onze klanten naar toe te gaan. Vanaf dag 1 is The Carp Specialist hierin onze partner. Bij The Carp Specialist weet je dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Zijn aanbod is groot en divers, zo kunnen wij onze klanten altijd wat leuks bieden!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Robert & Martijn
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

MTC Baits
Koicenter Tiel
Dragon Baits
KWO
Cipro Baits
Nash Tackle
Korda
NTEC
Grain Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits