Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Twee dagen vissen op Domaine des Iles! Update: woensdagochtend

Redelijk last-minute deed zich in mijn planning de mogelijkheid voor om dinsdag en woensdag naar Domaine des Iles af te reizen. Een kans die ik natuurlijk met beide handen aannam, aangezien het alweer een flinke tijd geleden was dat ik het Main Lake had bevist. Hoewel het een korte sessie van slechts een enkele nacht en 2 volle dagen is, zeker de moeite waard. Ik zal dus hard moeten werken om vis te vangen, maar dat is niet de enige reden van het bezoek.
Aan de hand van de reviews en eigen ervaringen die we dit voorjaar weer hebben opgedaan op Domaine des Iles is de eigenaar, meneer Caron, aardig aan de slag geweest om verbeteringen door te voeren op het gebied van de faciliteiten en het visbestand. Dit wilde ik natuurlijk even met eigen ogen aanschouwen en bovendien gaf het de gelegenheid om de door hem bestelde dieptekaarten af te leveren. Deze zijn nu dus ook aan de waterkant verkrijgbaar en zeker een aanrader voor de vissers die een voerboot bezitten zonder dieptemeter.
Na een voorspoedige rit van een kleine 3 ½ uur rijd ik het mooie domein op en wordt rond half 9 s´ochtends hartelijk ontvangen door meneer en mevrouw Caron. Na een heerlijke espresso stappen we in de auto om een rondje rond het complex te maken en stap-voor-stap de verbeteringen door te nemen. Hier neem ik u graag bij mee:
- Achter de stekken 19 t/m 22 is het kanaal uitgediept en afgesloten. Dit geeft de vissers op deze stekken de mogelijkheid om gevangen brasem en meerval over te zetten. Ook achter de Main Lodge en de stekken 12 & 13 kan de meerval en brasem worden overgezet naar afgesloten kanaaltjes. Op deze manier kunnen we snel de overlast van beide vissoorten verminderen.
- De nieuwe toiletten die oorspronkelijk beide bij stek 14&15 werden geplaatst zijn verhuisd: nu staat er 1 op stek 17 (in het midden van de lange kant) en 1 op stek 13. Dit maakt het voor alle vissers erg gemakkelijk om snel en lopend het toilet te bereiken zodat het gebruik van de auto aan de waterkant wordt beperkt en de rust dus wordt verhoogd.
- Op stek 14 & 15 zijn er met behulp van de boot door enkele Nederlandse vissers aardig wat obstakels en losse lijnen verwijdert. We zijn hier erg blij mee, en denken dat het de vis weer meer vertrouwen zal geven om beter te azen op deze stekken. Het verwijderen van oude lijnen en (gematigd) obstakels is iets wat elk voor- en najaar gebeurd, maar zal vanaf heden regelmatiger worden gedaan om het verspelen van vis te beperken. De stekken 12, 13, 14 & 15 blijven obstakelrijk, en vanuit The Carp Specialist willen we graag benadrukken dat het noodzakelijk is uw visserij hierop aan te passen en te ervoor te waken verantwoord te blijven vissen. De veiligheid en gezondheid van de vis moet altijd de hoogste prioriteit hebben.
- Stek 12 & 13, evenals beide cabins Le Tarin en Le Loriot zijn uitgerust met een handige buitenverlichting met bewegingsmelder die men, wanneer gewenst, zelf kan bedienen. Wanneer u s´nachts een aanbeet heeft of uw hengels ververst is dit erg handig. Het licht is net sterk genoeg om alles goed te zien, en niet te sterk om verblind te worden.
- Enkele picknicktafels zijn vernieuwd en allen zijn vanaf heden uitgerust met een drietal Europese stopcontacten en een drietal Engelse stopcontacten. Daarnaast is er op elke stek een overdekte picknicktafel of parasol aanwezig zodat u ten aller tijde uit de zon (of regen) kunt zitten. Om het af te maken staan er ook nieuwe barbeques, die u vrij kunt gebruiken.
- De Cabins, Main Lodge en Back Lodge zijn voorzien van nieuwe televisies met DVD speler. Ideaal wanneer het slecht weer is.
- Komend voorjaar (in maart) worden er zo´n 200 karpers tussen de 10 en 20kg uitgezet in het Main Lake om het bestand aan te vullen door het (gedeeltelijk) wegvangen van de meerval en brasem.
- Het gebruik van kant-en-klaar geprepareerde partikels zoals tijgernoten en pinda´s is vanaf nu toegestaan. Let wel dat het expliciet gaat om commercieel geprepareerde partikels zoals bijvoorbeeld van Dynamite Baits, Hinders of Den Heijer Partikels. Zelf geprepareerde partikels, m.u.v. hennep, blijven strikt verboden. - Op het Back Lake is een nieuwe tweepersoonsstek aan de oostzijde van het water aangelegd, compleet met stroom en picknicktafel. Vanaf deze stek kunt u de ingang tot één van de meest productieve slootjes bevissen, alsmede een groot lelieveld en een kant met enkele overhangende bomen.
Tot zover de verbeterpunten die uitgevoerd zijn nu ga ik het penstekje wat ik net heb aangelegd even bevissen!

Update Twee dagen op Domaine des Iles woensdagochtend

Het penvissen van gisteren ging aardig goed tot voor de middag, er was aardig wat activiteit in de kanaaltjes bij de cabins. Karper ving ik helaas niet, wel wat voorn en brasem nadat ik van een haakje 8 met 0.25mm onderlijn overstapje naar een weerhaakloos haakje 12 met 0.20mm onderlijn. Leuke sport natuurlijk, al had ik eigenlijk gehoopt op een karper op de pen. Omdat ik mijn statische hengels al had uitgevaren kon ik niet weg van de stek, vandaag dus tijd voor een herkansing.
Het weer is erg onstuimig geweest vanaf het begin van de avond, met fikse regenbuien en veel onweer. s´Nachts wist ik nog enkele brasems te vangen op de statische hengels, dit waarschijnlijk omdat ik bewust met wat kleiner aas (nepwormen met Vitamo, bovenop een bedje hennep) viste. Achteraf wellicht een verkeerde aaskeuze, maar wilde deze korte sessie eens wat experimenteren. Voor de brasem werkt het in ieder geval prima! Gelukkig heb ik nog wat blikjes mais bij me, de statische hengels draai ik er zo uit en dan ga ik wat stekjes afvissen aan het Back Lake en La Carpiere. Daar lukt het vast om de karper aan de schubben te komen!

Update: Twee dagen op Domaine des Iles woensdagmiddag.

Yes, nog een mooie spiegel van zo'n kilootje of 8 weten te vangen met de pen. De eer is gered... Weer terug naar Nederland en aan het werk!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Korda
Cipro Baits
NTEC
MTC Baits
Nash Tackle
Grain Baits
Koicenter Tiel
PK Baitboats
KWO
Dragon Baits
Dynamite Baits