Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Urgent: overstromingen in Midden-Frankrijk!

Help... alle alarmbellen gaan op volle sterkte af bij The Carp Specilalist. Zojuist zijn we gebeld door de watereigenaar van Etang de Mont. In de afgelopen dagen is er, zoals u wellicht gelezen heeft in het live-verslag van Jasper, Joep, Joost & Maikel op Le Taillis des Landes ongelooflijk veel regen gevallen in Midden-Frankrijk. Voor de meeste meren heeft dit, anders dan een dalende watertemperatuur, (te)veel zuurstof in het water en een licht stijgende waterstand geen grote nadelige gevolgen.
Voor wateren die in directe verbinding staan met een rivier kan dit echter 'rampzalige' gevolgen hebben...
Etang de Mont is (gelukkig) het enige meer in ons pakket wat kampt met het probleem van een veel te hoge waterstand. Via het riviertje de L'Engievre dat een rechtstreekse aftakking is van de rivier de Loire komt een enorme hoeveelheid water. Dit is in de afgelopen 2 dagen zoveel geweest, dat het waterniveau met ruim een meter is gestegen en alle stekken vanaf vrijdagochtend onder water stonden. De sluizen in de dijk staan volledig open, maar zelfs met deze maatregel lukt het niet om de waterstand te verlagen. Met meer regen in de vooruitzichten voor de komende dagen, hebben we helaas het spijtige bericht gekregen dat we er deze week (van 4 t/m 11 mei) geen gasten kunnen ontvangen. Door de hoge waterstand en de harde stroming is het water zo troebel als erwtensoep en is er niet te vissen. Uiteraard zijn we in staat om onze gasten elders onder te brengen. Het is zeer spijtig, maar het is momenteel niet verantwoord en veilig om het water te bevissen. Vanuit The Carp Specialist betreuren we dit zeer.
Later deze week zijn de vooruitzichten een stuk beter, en zal het waterniveau naar verwachting snel genoeg dalen om vanaf 11 mei weer gasten te kunnen ontvangen ter plaatse. Omdat de stekken dan wel onder water hebben gestaan, zal het er waarschijnlijk wel wat modderiger als normaal zijn. Wij houden u deze week uiteraard op de hoogte!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
MTC Baits
Grain Baits
Dynamite Baits
Dragon Baits
KWO
Koicenter Tiel
NTEC
Korda