Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Verslag Karperjeugdweek 2013

The Carp Specialist organiseert ieder jaar een karpervisvakantie voor de jeugd in Frankrijk. In 2013 besloten Tom en Ik mee te gaan. In dit verslag zal ik praten over mijn persoonlijke beleving, vangsten en alles wat ik heb ervaren tijdens deze week.

De dag van aankomst

Toen we aan kwamen op Lac de Villedon hadden we net een bus reis achter de rug van +- 12 uur, het eerste wat er gebeurde was de bus uit pakken en zorgen dat iedereen de spullen weer bij elkaar heeft. Direct hierna zijn we naar het restaurant gelopen waar we wat te drinken kregen van de begeleiding en een introductie werd gehouden. We werden verwelkomd en kregen uitleg over de regels die gelden op het water. Er werden ook direct tips gegeven door de begeleiding, waar je rekening mee zou kunnen houden en hoe zij het hebben ervaren. We kregen vervolgens een stekloting. Iedereen pakte een kaartje met een nummer uit een doos. Nummer 1 mocht als eerst kiezen op welke stek zij wouden zitten, daarna nummer 2 etc.. Tom & Ik kozen stek 5, waar we zeker tevreden mee waren!
Eenmaal op de stek aangekomen maakte we al onze spullen klaar en openden onze KGB Hydro Pro zakken voer.
We begonnen verspreid te voeren de eerste dag, in minimale mate. vooral op plekken waar de diepte een paar centimeter verschilde.
We begonnen met ieder 2 hengels, we wouden 1 plek open houden met voer waar geen lijn lag.
De eerste dag leverde niets op voor ons, sterker nog, voor niemand aan onze kant! van 3 tot en met 7 of 8 was er geen vis uit gekomen.

Dag 2

De tweede dag besloten we de andere 2 hengels ook goed te leggen.
Deze dag bracht niets op, niet voor ons en niet voor de rest aan onze kant voor de rest was er al wel goed gevangen, deden we iets verkeerd?

Dag 3

De nacht was stil.. Te stil…. geen piepje.. We zijn er vroeg uit gegaan om de hengels er opnieuw in te leggen met KGB Hydro Pro en Tutti ‘n Tuna. We probeerden alle soorten en maten. En we legden onze hengels weer goed in. In de middag rond een uur of 11 zitten we lekker in de schaduw op onze stoel met een maat te praten die even langs kwam als in eens beep… beep.. beep beep…. beep…… Tom loopt naar z’n hengel en slaat aan. “Hangen?” vraag ik, terwijl ik al vol zit van vrolijkheid, hij kijkt achterom en schud z’n hoofd, shit! Na drie dagen verspelen we een. De hengel binnen gedraaid, nieuwe haak er aan en met het zelfde aas KGB Hydro pro, weer terug gelegd op dezelfde plek. We baalden als een stekker, maar goed. Een aanbeet, die hengel ligt dus goed. We bespreken de tactiek nog een keer door en in eens gaat ie weer ‘beep, beep beep’ “Dat is de zelfde hengel gast” zei ik, Tom staat op en gaat achter zijn hengel staan. Hij zei “Dit gebeurt me niet nog een keer”, hij was nog niet uit gesproken of “beeeeeeeep”! Tom pakt de hengel en schreeuwt hangen! Dezelfde hengel, 2 dagen niets en nu dit! Na een hele rustige dril van ongeveer 15 minuten komt er een zoetwatervarken boven water… Holy shit..
Na alles gehad te hebben, en de vis veilig weer terug gezet te hebben, de hengel weer terug op de plek te hebben, dronken we een pilsje op het goede leven. We zatten nog geen 10 minuten en de begeleiding kwam de dagelijkse ronde doen. ‘Succes gehad vannacht?’ vroeg Bas.
‘ongeveer 15 minuten geleden hadden we een behoorlijke bak’ antwoorden we. Na een praatje gemaakt te hebben, gaan ze weer op pad naar de volgende stek. “beeeeeeeeeeeeeeeeeeep” Daar gaat ie weer! Dezelfde hengel! Tom pakt zijn hengel en ja hoor, hebbes!
2 vissen op de mat met KGB Hydro Pro’s, daar moeten we wat mee… Tegen de avond haalden we alle hengels binnen en hebben we 3 hengels met de zelfde combinatie geplaatst op verschillende delen van het water om het zo de volgende nacht te kunnen testen.

Dag 4

De nacht was stil.. Dat is het enige wat door m’n hoofd ging rond een uur of 7 s’ochtends toen de zon mij m’n tent uit pestte.. Ik pak m’n stoeltje, zet hem in de schaduw en.. ‘beeeeeeeeeeeeeeeep’ daar gaat m’n hengel, eindelijk mag die van mij ook gaan! Ik sta nog maar net te drillen en “beeeeeeeeeep” Nog een! De hengel van Tom loopt ook al weer! Tom pakt z’n hengel.. en ja! ook hangen! Dubbel run jonguh! “Patrick!” Riep ik, (Zat op stek 4), hij kwam er al snel aan om even te helpen met scheppen, dat is tenslotte wel zo makkelijk.
Dit is weer een verdomt goed begin van de dag! Zo mag het iedere dag wel zijn! zeiden we tegen elkaar nadat we de vissen terug gezet hadden.

De opvolgende dagen

We besloten al snel om 4 hengels te leggen op KGB Hydro Pro, aangezien dat het enige was wat liep, we hadden de komende dagen zeker resultaat. Ik zal nu een aantal foto’s achter elkaar plaatsen om een beeld te geven van hoe goed het is gaan lopen in de laatste paar dagen.
Als klap op de vuur pijl kregen we aan het eind van een van de laatste dagen deze dubbel run:
Als je nog meer foto’s wilt zien van deze sessie kijk dan even in het fotoalbum, daar staan ze allemaal.

Slot

Deze sessie op Lac de Villedon hebben we alle vissen gevangen op KGB Hydro Pro’s.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
Koicenter Tiel
KWO
Korda
NTEC
MTC Baits
Grain Baits
PK Baitboats
Dynamite Baits
Nash Tackle
Dragon Baits