Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Verslag van onze karpervisvakantie op Etang de Mont!

Verslag van onze karpervisvakantie op Etang de Mont!Vannacht is het zover: met een groepje van 10 vismaten vertrekken we voor een weekje richting onze nieuwe bestemming Etang de Mont! We hebben het water exclusief afgehuurd deze week, en bevissen de 9 stekken in totaal met een vijftal koppels:
  • Hans & Martin
  • Jasper & Kevin
  • Alex & Ramon
  • Wesley & Bas
  • Dennis & Bas
Zoals jullie van ons gewend zijn doen we dagelijks verslag van de voortgang van onze sessie, tenminste... als de internetverbinding ter plaatse meewerkt! Omdat we in Frankrijk zijn, zijn wij telefonisch slecht bereikbaar en vragen wij u om begrip bij een enigszins verlate reactie op uw e-mails. Vanaf de 22e oktober gaan we er weer vol tegenaan, maar nu een heerlijk ontspannen visvakantie om ons op te laden voor een druk winterseizoen vol beurzen en afnettingen!
Tot de volgende update en ook aan de andere vissers die deze week naar Frankrijk afreizen een goede reis en vangst toegewenst!

Update zaterdagavond - Karpervisvakantie op Etang de Mont

Wat een heerlijke dag is het geweest? echt blote basten en korte broeken weer. En dat half oktober! De dag was qua vangsten wel wat rustig. Kevin & Hans verspeelden beiden helaas een vis, Martin ving er een, Bas van Oort ving er een en ik had zelf het geluk om twee vissen te vingen. Veel vis laag in de twintig pond, dus ?t is nog wel duimen voor een dikke vis. Wat opvalt is dat we de vis zowel vannacht als overdag over het algemeen tegen de overkant vangen, slechts een paar vissen komen tot nu toe van open water af. Met de weersverandering die de komende dagen voorspelt wordt zou dit weleens kunnen veranderen, we zullen zien! Onderstaand wat foto?s van onze sessie tot dusverre en tot de volgende update!

Update maandagmiddag - Karpervisvakantie op Etang de Mont

De tweede nacht zit er weer op, en die is prima verlopen op de stekken. Iedere stek had vis, waarbij de diepe stek 1 van Wesley & Bas de kroon spande. Daarna volgden Dennis & Bas met 5 vissen (waaronder een 19kg spiegel), Kevin & Jasper met een 8kg & 10kg vis, Hans & Martin met een vis rond de 10kg en Alex & Ramon met een mooie 14kg vis. Een prima nachtje dus, zeker in vergelijking met onze 3 Franse buren op stek 8 & 9, die na 2 nachten pas 1 vis hebben geland.
Voor de middag doen we even boodschappen, en weet Jasper een prachtige 25 ponder te vangen op stek 5. Wat opvalt is dat het gros van de vissen vanaf de overkant wordt gevangen, alleen op de stekken 1 & 3 hebben de oude rivierbedding en het open water al vis opgeleverd. Qua aas is tijgernoten veruit favoriet. Door de warmte, het is hier nog steeds rond de 20 graden overdag, zijn de dwergmeervallen helaas nog behoorlijk actief waardoor het vissen met boilies behoorlijk lastig is. We gebruiken ze nu gebroken en gecrusht als voer bij de tijgernoten als extra attractie.
Onderstaand weer wat nieuwe foto´s en tot de volgende update!

Update na terugkomst

Helaas werden we vanaf maandag getroffen door een internetstoring in Frankrijk waardoor we niet meer konden updaten :( Spijtig, want de vangsten waren prima en we hebben echt genoten van onze visvakantie. Op Etang de Mont zijn we erin geslaagd zo'n 120 karpers te vangen, waarvan de grootste vis 39 pond woog. In totaal vingen we er 9 boven de dertig pond, zowel schubs, spiegels als een prachtige graskarper van 36 pond!
Deze week vindt u een selectie van onze foto's online!

Verslag Hans ter Haar

Uiteindelijk besluit ik toch om van 16-22 oktober mee te gaan op de eindtrip van The Carp Specialist naar Etang de Mont: We gaan met 10 man in 5 teams; Hans & Martin, Jasper & Kevin, Alex & Ramon, Wesley & Bas, Dennis & Bas.
Het weekend ervoor ga ik nog even bij Sander van Kooten langs die bij zijn oude werkgever weg is en nu voor zichzelf begonnen is, en vul zo mn laatst ontbrekende materialen aan. Ivm met een business trip naar de UK besluit ik niet zelf m'n tijgers te kooken maat mn tigers en boilies bij Hans Heijkoop van Grain Baits te bestellen, de 25kg tijgers en hennep blijven thuis voor volgend jaar.
Vrijdag worden al mijn spullen in de auto geladen en rond een uur of negen 's avonds komen daar de spullen van Martin bij. We kijken nog even TV gaan nog even slapen en vertrekken rond 2 uur 's nachts naar Hazeldonk. Beetje tanken, ff koffie and off we go! De reis verloopt soepel en rond een uur of half 12 zijn we op het domein. Het is een mooi water, goed verzorgd, op iedere stek staat een ruime 2 persoonstent met bedden, stoelen, en tafels. Tevens is er op iedere stek een vlonder aangelegd, wel makkelijk als je een boot hebt. Ik vind persoonlijk stek 9 de eilandstek het mooiste, maar dat is op dit tijdstip niet de beste stek. In oktober moet je diep vissen, maar dat lukt helaas niet. Tijdens de loting trekken we stek 6 ergens in het midden, stek 1 is de diepste stek? en dat zou zich bewijzen.
We hebben mooi weer (zon en 22gr) en dat zou nog een paar dagen zo blijven. Na de loting gaan we naar de stek en pakken we de spullen uit, markers worden geplaatste en het eerste voer gaat te water? Vroeg naar bed is het devies, maar midden in de 1e nacht is het raak en vangt Martin zijn 1e vis kleiner dan 10k. Ook op de ander stekken wordt al lekker gevangen. De nachten zijn helder en koud, maar als rond half 11 's ochtends de zon schijnt lopen we allemaal in blote basten en korte broeken.
Het blijft overdag stil en iedereen vult zo de dag. Kevin (alias The Swedish Cook) heeft al weer een pan op het vuur staan om zo weer 10kg vers voer voor zn vrienden te koken voor mij tijd om mijn visspullen uit te zoeken, de volgende dag knoop ik wat rigjes en de 3e dag was ik de auto? 3 runs 2 vissen. Zoals verwacht wordt er op het diepe gedeelte goed gevangen, enkele 10tallen hebben er de kant al gezien. Zelfs bij Kevin en Jasper gaat het lopen, maar op stek 5 hebben ze een voerdam aangelegd waar de vis niet meer overheen kan; wij 3 runs 2 vissen, onze buren Alex en Ramon en de Fransen maar 1 run?. Gezien de slechte weervoorspellingen begin ik nu toch te twijfelen.
Bas regelt dat Martin, Alex en Ramon, op Domaine de Bouxier terecht kunnen, een 22ha ongerept viswater op 10 min afstand. De Fransen die daar vissen vangen nog op het ingooien van single hookbaits?. Ze vangen met 3 man in 2 nachten 16 karpers. Ik schuif bij Bas en Dennis aan en pik zo wat visjes mee tussen de 7 en 12 kilo, en geniet 's avonds van de BBQ kunsten van Dennis. Ik heb nog nooit zo'n lekker vlees gegeten tijdens een vistrip. Wie ook ieder avond acte de prosence geeft is een kat (Maincoon). Als de beheerder aangeeft dat de kat niet van hem is en ze het waarschijnlijk afschieten aan het eind van het seizoen, neemt Bas haar voor me mee en belandt ze in Tricht bij Yedi & Yodi, die wel even aan haar moeten wennen? zijzelf trekt zich nergens wat van aan en gaat gelijk als een prinsesje op de bank liggen.
Een klein honderdtal vissen verder op Etang Le Mont is het donderdag koud mistig en 3gr. Bas is weg naar een nieuw water kijken en Dennis en ik duiken na het ontbijt weer de slaapzak in, 't Is echt ijzig koud. Als Martin belt en aangeeft dat ie het wel gezien heeft en terug wil naar Le Mont, besluiten we vanavond teug te reizen. Als Bas terug is staat er een glimlach op z'n gezicht, hij heeft er weer een mooi water bij. We varen nog even de hengels uit en gaan Windmill Lake bekijken, een half uur verderop gelegen viswater.
Het water wordt beheert door Diana & Toon, het is bijna 3ha groot, er zwemmen 120 karpers waarvan het gros in de 25 pondsklasse en een paar uitschieters van 40 pond. Ja, voor mij is dit echt een water wat ik eens uit wil proberen. De vrouw des huizes laat ons nog even van enkele onderdelen van haar eigen menukaart genieten, nemen afscheid en gaan weer richting Le Mont.
Daar aangekomen nemen we afscheid van de groep en rijden weer richting Nederland. Martin en ik rijden om beurten, en na wat stops en een verder voorspoedige reis staan we zo weer op de Lingedijk. Een paar minuten over 4 ('s nachts) worden Martin en de spullen opgepikt door zijn moeder. Ik kruip moe maar voldaan, na een whisky en een knuffel van mijn huisgenootjes, naast Jeanette in bed? Toch voor even was het gevoel voor even weg, de vraag of het wel de moeite waard is, uren aan de waterkant te wachten op iets of iemand die je niet kent?.. April/Mei 2012 Windmill Lake?.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Etang de Mont

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
Koicenter Tiel
Dynamite Baits
MTC Baits
Nash Tackle
PK Baitboats
NTEC
Dragon Baits
KWO
Korda
Cipro Baits