Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Wild Lake 2017: The Story!

Na jaren naar Zuid Frankrijk te zijn gaan vissen hebben we gekozen voor eens iets anders, namelijk Wild Lake in Italië.
Na een lange reis werden wij heel vriendelijk ontvangen door Andrea en Alessandro dit zijn namelijk de beheerders van het water. De vissen zaten al in de paai die dit jaar een maand eerder was begonnen omdat het er al 3 weken goed weer was geweest. Onze voorgangers van de stek hadden heel goed gevangen. Maar omdat de paai begonnen was had ik toch een gevoel dat het bij ons wel eens anders zou kunnen gaan lopen. We kwamen op onze stek aan en daar viel mij de mond open: wat een mooie stek! Er diende met de spullen toch nog een eindje gelopen te worden dat was wel ff zweten kan ik je vertellen. Na een lange reis wil je eigenlijk zo weinig mogelijk nog doen ,maar na een tijdje zwoegen stond alles op zijn plaats . Toch nog ff het water op en we hadden toch al snel 4 mooie plekken gevonden om te vissen. De eerste dag hebben we goed gevoerd en voor de rest de stek lekker met rust gelaten. De volgende middag mijn hengels eens rustig in orde gemaakt en uitgevaren nu moet ik wel zeggen ik heb vakantie en ga vissen, dus alles rustig aan, heb namelijk een jaar hard gewerkt en wij gaan vissen om onze accu weer op te laden.Wij vissen wanneer we zin hebben... soms liggen de hengels gewoon een halve dag op de kant, maar dat maakt ons niks uit.
De stek waar wij zaten is in het water een groot onderwater bos namelijk om gevallen bomen en struiken en hier en daar wat wier. Ze hebben er nu ook waterlelies gepland , de schoonheid van het water heeft ook iets weg van een water waar ik vroeger ging vissen in België. Een heel natuurlijk water je hebt echt niet het idee dat je op een betaalwater zit. Zeker de onderwater wereld daar is namelijk met hun bewoners zeker de moeite waard om naar Italië af te reizen en er zitten hele mooie vissen op. Na een aantal dagen wat kleinere vissen gevangen te hebben heb ik toch maar eens alles veranderd en vingen we eigenlijk minder maar de vissen waren wel veel zwaarder en daar doe ik het ook voor. Het moet niet zo zijn dat ik elk uur een vis moet vangen want ik zit daar voor mijn rust dus liever iedere dag 1 vis en dan maar wat zwaarder, nu moet ik zeggen de paai heeft er natuurlijk ook aan mee geholpen dat het aantal aanbeten wat minder werden omdat de vissen toch massaal naar hun paaigebied getrokken waren. Maar dat heeft niemand in de hand dat is gewoon de natuur die doet wat hij wilt. We hebben aardig in de zon kunnen zitten en kunnen genieten van de prachtige natuur daar ,zoals waterschildpaden, vogels, konijnen en af en toe een karper op de mat en daar doen we het ook voor.
Het hele gebied van het Wild Lake water ligt in een natuurgebied en de regels hieromtrent moeten ook gerespecteerd worden ! Als er namelijk borden staan dat je er niet door mag dan moet je dat ook niet doen er hangen overal camera’ s van de overheid dus je wordt ook gezien en de beheerders krijgen meteen telefoon dat er mensen rondlopen waar het niet mag en krijgen hier problemen mee. Wil je uiteindelijk toch eens kijken in de verboden area, vraag dit dan aan Andrea of Alessandro, daar de beheerders elke dag hun controle rondjes rijden en ze nemen je graag mee onder begeleiding. Dit zou je zeker eens moeten doen. De beheerders zijn echt top mensen en hun service is niet 100 procent maar 200 procent ze doen echt heel veel dingen voor je. Omdat ik bij Eddy Sterckx mijn boillies had opgehaald en deze vers zijn kon ik ze daar in een ruimte leggen dat lekker gekoeld was, dat heb je dan wel nodig als het minimaal 25 graden buiten is en een dikke 300kg aan boillies bij je hebt.
Het sanitair ziet er goed uit douche en wc zijn altijd zuiver en het is namelijk ook gratis, auto staat ook op een parking helaas niet op de stek maar wat niet is kan altijd nog komen. Je krijgt wel een mountainbike erbij dus als je snel even naar het toilet wil dan kan dat. De supermarkt is ook dicht in de buurt. Na een aantal dagen flink gevoerd te hebben, en zelf met groter aas aan de slag gegaan ben ik er achter gekomen dat je toch de grotere vis gaat vangen dus dat is ook een tip wat ik je kan meegeven maar onder de kleine vissen zitten ook beauties van vissen. Helaas al wat beschadigd door de paai en takken en struiken en bomen in het water en de kleine rakkers vliegen op het kleinere aas af dat wil je niet weten, maar ze zijn nog steeds alle kleinere vissen er af aan het halen nu gaat dat niet zo snel als met afnetten omdat dit daar niet mogelijk is. Daarom wordt er aan de vissers gevraagd de kleinere vis in een leefnet van hun te doen dan komen ze die ophalen en worden uitgezet op een ander meer in het natuurgebied waar ze verder kunnen groeien en over een bepaalde tijd weer terug kunnen gezet worden als ze wat groter zijn.
Wat ik zo bijzonder aan de vissen vond is dat ze echt heel sterk zijn dit is echt niet normaal dus je hengels goed in je bankstick of rodpod vast zetten zou ik zeker aanbevelen als je sommige vissen ziet die hebben een staart lob die echt bijzonder groot is, ik heb er zelf een torpedo (1.05m) gevangen dat ik dacht dat ik Jaws de haai aan mijn lijn had zo sterk was die. Ik laat je hier een aantal vissen zien wat ik heb gevangen omdat het te moeilijk is om ze er allemaal op te zetten. Het vissen hebben wij ook gedaan zonder lood maar met een steen , deze valt er na de run ook van af omdat het op mijn stek niet te doen was omdat je de kans hebt dat je lood vast komt te zitten erg groot is en je verplicht bent met dynema hoofdlijn te vissen is het wel zo handig om er een dikke voorslag op te zetten het rubbertje is gewoon fietsenband in stukjes gesneden en als boei gebruikten we de bottlemarkers wat handig is als je in het donker een run krijgt en je schijnt met je koplamp op het water dan zie je meteen waar de karper naartoe zwemt en meestal is dat naar de obstakels ze weten ze feilloos te vinden!
We hebben genoten van het vissen en het water kortom voor ons was het een heel mooie vakantie waar we gevist hebben en toch uiteindelijk ook van onze rust genoten hebben. Het is zeker de moeite waard om eens naar WILD LAKE te gaan . Mijn bijzondere vis was wel die two tone wat tevens ook mijn PB van 18.2 kg was van Italië. We hebben foto ‘s gezien van hele mooie vissen op het Wild Lake welke ik graag nog eens zou willen vangen daarom gaan wij zeker nog eens terug. Als je liefhebber bent van ijs dan vraag ff aan de beheerder dat moet je eens proeven die haalt dat in de buurt dat is iets om je vingers mee op te eten kun je mooi in een bakje in de diepvries gooien dit is wel niet goedkoop maar wel de moeite waard pistache en noten ijs je weet niet wat je proeft! De pizza wat je kunt daar kunt bestellen is ook zeer zeker lekker en voor de prijs is het een lachertje nog even 1 TIP neem iets mee voor de mieren te verdelgen want dat was toch wel een probleem. Ik wil bij deze dan ook Bas van Klaveren en Eddy Sterckx, John Backers Hengelsport en de waterbeheerders Andrea en Alessandro bedanken voor onze goede en verzorgde visvakantie een water waar je trots op kunt zijn zo natuurlijk en een parel van een water!
Groeten,
Christel & Robert
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6990 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Al bijna 10 jaar boeken wij meerdere malen per jaar zowel privé met familie en vrienden, maar ook zakelijk voor onze (boilie)testsessies met teamleden en weekjes vissen met onze klanten via The Carp Specialist. Wij zijn daardoor op vele bestemmingen geweest in zowel Nederland, België, Frankrijk en Italië. Altijd is het perfect geregeld, of we nu 1 of 2 stekken boeken, een weekendje of een hele week een water exclusief afhuren, het is altijd goed georganiseerd door Bas en Jeroen en goed geregeld met de watereigenaren. Perfecte locaties, wateren met een mooi en groot visbestand en een grote keuze in water, bestand, faciliteiten en rij-afstanden, keuze genoeg! Omdat wij ook wel eens wat extra’s als we met een hele groep zijn er iets dan iets voor de hele groep 'geregeld' moet worden – BBQ of materiaal is een belletje met Bas of Jeroen voldoende. Het is ook fijn dat ze altijd gewoon te bereiken zijn of dat ze je op korte termijn even terugbellen. Ook voor advies en informatie vooraf, mbt het water waar je heen wilt staan ze altijd klaar. The Carp Specialist – 5 Stars of Quality!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Hans & Quint Ramerman
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.639 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Grain Baits
NTEC
MTC Baits
Nash Tackle
Dragon Baits
Cipro Baits
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
Korda
KWO
PK Baitboats