Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Wintervissen op karperwater Alberts Lake!

Met de aanschaf van een camper door Bianca & Lizette werd 't plots wel erg comfortabel om ook in de winter lekker door te vissen op karper. Net na Carp Zwolle vond Bianca de tijd om een winterse karpersessie in te plannen op Alberts Lake, en vismaat Kenny ging gezellig mee!

Samen met vismaat Kenny had ik afgelopen februari een twee weekse karpervakantie gepland op Lac de Viennay; een schitterend domein van vier wateren, in totaal 23 hectare groot. Een tweetal karperwateren zijn via The Carp Specialist te boeken te weten Alberts Lake en Busters Lake. Sinds 2006 zijn Gerard en Adam eigenaar van dit complex. Beide wateren liggen mooi op loopafstand van elkaar en kunnen afzonderlijk voor een week maar ook samen geboekt worden als je variatie in visserij op prijs stelt en zin heb in een wat langere karpervisvakantie. 

Via een BTW Revealed via KWO online zal ik toekomstig meer vertellen over het verloop van de sessie op Busters Lake. Voor nu vast een verslagje van onze wintersessie op Alberts Lake. Dit water is ongeveer 2 hectare groot en kan maximaal door vier vissers worden geboekt. Wij waren die week met z’n tweeën op het water en bij aankomst werden we direct hartelijk en gastvrij begroet door Gerard, die direct vol enthousiasme vertelde over de historie, het bestand en het beheer van Alberts Lake. Duidelijk een expert. Hij wist direct goede tips en tricks te vertellen om zoveel mogelijk onze vangsten te bevorderen. Het blijft immers altijd een mooie uitdaging om tijdens de winter met lage watertemperaturen een karper te strikken. Mijn hart kan ik er altijd aan ophalen en ook deze keer had ik enorm veel zin om de karpers daar eens goed bij de schubben te pakken.

We kozen in overleg om vanaf stek 5 te vissen aangezien we beiden vanaf deze stek een groot deel van het water konden bereiken. Deze stek was keurig aangelegd met grind en met onze auto’s goed bereikbaar. Overigens geldt dit voor alle stekken van Alberts Lake. Het ziet er keurig verzorgd uit. Onze beide auto’s konden tijdens de sessie blijven staan dus geen gesleep met spullen. Ideaal! Elke sessie start ik met het in kaart brengen van de bodem zo ook dit keer. Al snel hadden we enkele mogelijke karperspots op het oog. Het water kent over het algemeen een interessant bodemverloop met zowel harde als zachte delen en her en der was er een plukje wier te zien op onze fishfinders.

De eerste nacht was het direct raak voor Kenny. Hij vond een mooi talud waarachter het van vrij ondiep naar diep recht naar beneden liep naar zo’n 2.5 meter. Dit bleek een goede keuze want een dikke dame van ruim 22 kilo wist de met grubby groundbait ruim aangevoerde stek niet te weerstaan. Deze mix was verrijkt met maïs en maden wat tijdens de winter echt het verschil kan maken tussen blanken of vangen. De vis gaf een mooie strijd en ons geluk kon niet op toen we ons schepnet ermee gevuld zagen. Wat een schitterend begin van deze sessie. Eentje om van te dromen! Chapeau voor Kenny die duidelijk in zijn nopjes was met deze fantastische eerste vis van het jaar. Altijd genieten aan de waterkant.

De winterweek bleef vervolgens voor ons beiden niet zonder actie. Elke dag vingen we gedurende de avond -of nachturen de meest fraaie karpers met een totaal van 10. Gemiddeld gewicht lag wel rond de 16 - 17 kilo. Wat beschikt dit water over een fraai en dik bestand! Wauw! Zelfs tijdens de winter volop actie en mooie gevechten met de vis. Opvallend was trouwens ook dat deze karpers een presentatie van groot aas prefereerden boven een meer gangbare subtiele winterpresentatie van klein aas. Zonder pardon pakten ze alle keren voluit de 20-15mm snowman combi en dit resulteerde in mooie fluiters. Dik genieten dus! Het werd tijdens deze sessie even spannend toen het wisselvallige franse week mijn bivvy ondersteboven blies, maar dit liep verder zonder schade af. Los van een nat shirt natuurlijk, maar dat is vervangbaar. 

We hebben genoten van deze sessie op Alberts Lake en bewaren mooie herinneringen aan dit water. Vooral de gastvrijheid van Gerard die elke dag even aankwam voor een praatje en vers brood meenam blijft ons bij en maken het plaatje compleet. De faciliteiten waren piekfijn in orde en de aanwezige Lodge straalt aan alle kanten liefde voor karpervissen uit. Voor wie rust op prijs stelt en houdt van overzichtelijke wateren waar enorme bakken van karpers te vangen zijn is Alberts Lake een goede keuze. Mocht je vragen hebben over het vissen op het water stuur gerust een berichte via onze Facebook of Instagram.

Veel plezier en vang ze!

Bianca Venema

Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Lac de Viennay - Alberts Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.598 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

KWO
Dragon Baits
Dynamite Baits
Nash Tackle
Grain Baits
PK Baitboats
Cipro Baits
MTC Baits
Koicenter Tiel
Korda
NTEC