Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Wintervissen op een betaalwater: lees deze tips!

Karpervissen in de winter klinkt voor velen als een enorme uitdaging. De karper is namelijk koudbloedig en daardoor bepaalt de lichaamstemperatuur van de karper het activiteitsniveau van het dier. Echter een passieve karper hoeft zeker niet altijd moeilijk vangbaar te zijn. Vaak verzamelen bepaalde groepen karper zich namelijk op de ‘winter hotspots’. Wanneer een dergelijke plek gevonden is, kan de karper met weinig moeite gevangen worden. Graag geven wij een aantal tips voor het vissen op karper in de winter. Tot slot wordt er nuttige informatie gegeven over de winter bestemmingen van The Carp Specialist.

1. Vis liever overdag dan ’s nachts

De aanwezigheid van de zon kan de karper een stuk actiever maken. Over het algemeen verlopen de nachten in de winter stiller dan de actie dat overdag mogelijk is. Door ’s nachts niet te vissen zullen de karpers op uw zone geen extra argwaan opdoen. Hierdoor zijn ze overdag makkelijker vangbaar.

2. Voer zéér bescheiden. Een ‘single’ pop-up (zonder voer dus) kan bijzonder goed werken

Het aanbieden van een ‘single’ pop-up kan erg effectief zijn. Om het aas licht te versterken, kan er zeer bescheiden worden bijgevoerd met bijvoorbeeld hennep, mais, micro pellets of andere winter lekkernijen!

3. Vergeet overhangende takken en andere obstakels in het water niet

Obstakels in het water (zoals een bos overhangende takken) bieden de karper veel rust en veiligheid. Dit zijn vaak goede hotspots in de winter!

4. Maden zijn een top aas in de winter!

Maden mogen absoluut niet vergeten worden tijdens een taaie winterse sessie. De sterke geur van de maden samen met de bewegelijkheid van het aas kan wonderen doen. Een korte onderlijn met een tros maden aan een stukje kurk is zeker aan te bevelen!

5. Ondiep vissen en vangen in de winter? Dat kan!

Vaak wordt de illusie geschetst dat karpers in de winter alleen op de diepste gedeeltes van het water te vangen zijn. Dit is echter zeker niet het geval. Ook op de ondiepe zones van een water kan de karper prima gevangen worden in de wintermaanden. Wanneer de zon op zo’n ondiep stuk staat, is dit een ware magneet voor de winterkarpers.

6. Blijf warm!

Wintervissen kan enorm taai zijn wanneer uw lichaam is afgekoeld. Zorg daarom altijd dat dit niet gebeurt. Een muts en warmtelaarzen zijn onmisbaar, mits u vertoeft aan één van onze winter bestemmingen met huisje aan het water.

7. Vis nog scherper i.v.m. trage aasopnames

Vissen met scherpe haken is natuurlijk in alle seizoenen van het jaar belangrijk. Toch verdient dit in de winter nog meer aandacht aangezien de karpers erg traag zijn. Doordat de aasopnames over het algemeen trager verlopen, zal de haak minder snel en betrouwbaar prikken. Een vlijmscherpe haak is dus een must!

8. Last van brasem of andere witvis? Blijf zitten!

Wordt er brasem of andere witvis gevangen? Dan is de kans groot dat er ook karper in de buurt zit! Vaak clusteren deze vissoorten zich op dezelfde winter holdings. Door het aanpassen van de onderlijn en het haakaas kan de kans op witvis geminimaliseerd worden. Ook houdt de witvis u actief en dus warm. Verlaat deze plek dus niet!

9. Tip: De Winterpas van De Karperhoeve of van De Koperen Plas

Van 26 november t/m 20 december 2018 en 16 januari t/m 31 maart 2019 is de Karperhoeve geopend! U bent dan van harte welkom om te komen wintervissen op karper met een zogenaamde Winterpas. De aanschaf van deze past kost €125,-. Deze stempelkaart voor 5 nachten geeft u de mogelijkheid om te komen vissen op Timmy’s Lake en Tine’s Lake. Elk water heeft zijn eigen pluspunten. Bezoek onze website om alles te weten te komen over deze diverse betaalwateren. Bestel uw Winterpas voor De Karperhoeve hier!
Ook op De Koperen Plas is eenzelfde winterpas beschikbaar en hier geldt het speciale wintertarief van 1 december 2018 t/m 1 april 2019. Bestel uw Winterpas voor De Koperen Plas hier!
Hiernaast attenderen wij u er graag op dat er nog een aantal andere betaalwateren open zijn deze winter! Voor een voordelige prijs kunt u hier in alle rust en comfort achter de winterkarper aan. Om alles te weten te komen over deze Nederlandse, Belgische en Franse betaalwateren kunt u de betreffende wateren aanklikken.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6975 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
100% betrouwbaar, vriendelijk en behulpzaam, interessante locaties en de juiste info. Toonaangevend in zijn sector en mijn nr. 1 keuze voor het boeken van een visvakantie!
10
Rating starRating starRating starRating starRating star
Alijn Danau
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 58.601 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Dragon Baits
PK Baitboats
Korda
Cipro Baits
KWO
Dynamite Baits
Koicenter Tiel
MTC Baits
Grain Baits
Nash Tackle
NTEC