Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Wintervissen op karper met The Carp Specialist!

Bent u van plan om deze winter voor de kachel te zitten? Of zit u liever aan de waterkant met de kans op een prachtig gekleurde wintervis? Wintervissen is niet voor iedereen weggelegd. Het staat garant voor koude temperaturen, snijdende winden en passieve karpers. Wanneer de temperatuur richting het vriespunt daalt, verdwijnen de meeste visbenodigdheden in de kast totdat het voorjaar voor de deur staat. Er is echter ook een groep fanatiekelingen die juist aan de waterkant te vinden is in deze periode. De natuurschoon en de voldoening na het vangen van een karper zijn vaak de meest gebruikte redenen waarom deze mensen toch besluiten om de winter door te vissen. Een passieve karper hoeft zeker niet altijd moeilijk vangbaar te zijn. In dit artikel geven wij een aantal tips voor het vissen in de winter. Ook zullen wij wat extra aandacht besteden aan onze (voordelige) winter bestemmingen vanuit The Carp Specialist!

TIP ‘Vis liever overdag dan ’s nachts’

De intensiteit van de zon kan de karper een stuk actiever maken. Over het algemeen verlopen de nachten in de winter stiller dan de actie dat overdag mogelijk is. Probeer de plekken op te zoeken waar de zon het grootste gedeelte van de dag op staat te branden. De vis weet vaak exact op welk gedeelte van het water dit is!

TIP ‘Maden & pop-ups!’

Maden mogen absoluut niet vergeten worden tijdens een taaie winterse sessie. De sterke geur in samenhang met de bewegelijkheid van het aas kan wonderen doen. Hiernaast is het onderhand wel bekend dat het aanbieden van een ‘single’ pop-up erg effectief kan zijn. De combinatie van bovenstaande aassoorten kan enorm veel actie opleveren op een winter dag! Bevestig een trosje maden boven de pop-up en bied deze vervolgens ‘single’ aan. De aanbeet zal wellicht een stuk eerder volgen dan u verwacht. Vergeet niet om zo nu en dan de maden te vernieuwen i.v.m. de beweeglijkheid van het aas.

TIP ‘Blijf warm!’

Dit heeft u ongetwijfeld vaker voorbij zien komen. Wintervissen kan enorm taai zijn wanneer uw lichaam is afgekoeld. Zorg daarom ten alle tijden dat dit niet gebeurt. Een muts en warmtelaarzen zijn onmisbaar! Een andere mogelijkheid om warm te blijven, is de auto instappen en richting onze warm gelegen betaalwateren ‘Iktus Carpe’ of ‘Aït Messaoud’ te rijden!
Iktus Carpe
Zo’n 1200km vanaf Breda ligt het 35 hectare grootte Iktus Carpe. Dit water is perfect voor de karpervisser die houdt van uitdaging en een mooie omgeving. Ook de ‘big-fish hunter’ zal zijn droom hier kunnen verwezenlijken. Meerdere vissen boven de 30kg zwemmen rond op dit water aan de voet van de Pyreneeën.
Aït Messaoud
Met ‘winterse temperaturen’ tussen de 15°C en 20°C is het prima vertoeven aan het 190 hectare grootte meer in Marokko! Voor een echt avontuur bent u hier aan het juiste adres! Het enorm lang gestrekte water biedt een oase aan rust en een zee van ruimte!

TIP ‘Ondiep vissen en vangen in de winter? Dat kan!’

Vaak wordt de illusie geschetst dat karpers in de winter alleen op de diepste gedeeltes van het water te vangen zijn. Dit is echter zeker niet het geval. Ook op de ondiepe zones van een water kan de karper prima gevangen worden in de wintermaanden. Ondieptes zijn zeker een gouden stek in combinatie met zonlicht! De opwarming van het water zal vaak een hoop karper aantrekken.

TIP ‘De winterpas van De Karperhoeve

Van 26 november t/m 20 december 2018 en 16 januari t/m 31 maart 2019 is De Karperhoeve geopend! U bent dan van harte welkom om te komen wintervissen op karper met een zogenaamde Winterpas. De aanschaf van deze pas kost € 125,-. Deze stempelkaart voor 5 nachten geeft u de mogelijkheid om te komen vissen op Timmy’s Lake en Tine’s Lake. Elk water heeft zijn eigen pluspunten. Bezoek onze website om alles te weten te komen over deze diverse betaalwateren.

TIP ‘Vis nog scherper i.v.m. trage aasopnames’

Vissen met scherpe haken is natuurlijk in alle seizoenen van het jaar erg belangrijk. Toch verdient dit in de winter nog meer aandacht aangezien de karpers erg traag zijn. Doordat de aasopname in de meeste gevallen relatief traag verloopt, is het raadzaam om met een vlijmscherpe haak, korte onderlijn en een relatief korte hair te vissen. Wanneer u de vissen nog steeds niet diep genoeg haakt kunt u het loodgewicht verhogen door de haak dieper te laten prikken.
Naast deze tips attenderen wij u er graag op dat er nog een aantal andere betaalwateren open zijn deze winter! Voor een voordelige prijs kunt u hier in alle rust en comfort achter de winterkarper aan. Om alles te weten te komen over deze Nederlandse, Belgische en Franse betaalwateren kunt u de betreffende wateren aanklikken.
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

7614 vissers hebben ons al beoordeeld

9,5
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 60.651 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Nash Tackle
Dragon Baits
KWO
NTEC
Korda
PK Baitboats
Grain Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Cipro Baits
Koicenter Tiel