Winterwerkzaamheden op Claire’s Lake!

Geplaatst door Bas van Klaveren op 01-03-2018

Zoals u wellicht weet gaat de zomer van 2017 de boeken in als één van de droogste zomers ooit, waardoor veel van onze wateren last hadden van een extreem lage waterstand, een lage zuurstofgraad en relatief veel last van wiergroei. Onder andere hebben we hier op het geliefde Claire’s Lake behoorlijk veel last van gehad.

Vanaf november sloeg het extreme weer opnieuw toe, echter met extreem veel regen. Sinds zo’n 50 jaar is er niet zoveel regen in Frankrijk gevallen als in de afgelopen winter, waarbij Parijs en zijn voorsteden regelmatig in het nieuws kwamen. Rivieren traden buiten hun oevers, en ook op onze wateren moesten alle zeilen worden bijgezet om droge voeten te houden. Ook hier werd Claire’s Lake, dat gelegen is in een mooi dal, opnieuw zwaar getroffen.

The Carp Specialist - Karpervissen op betaalwater Claire's Lake!

Door deze extreme hoge waterstanden en instroom van water is het helaas onmogelijk geweest om op Claire’s Lake een geslaagde afnetting te organiseren. Voor een degelijke afnetting is het noodzakelijk om het waterniveau danig te verlagen dat er slechts een klein deel van het meer overblijft, welke vervolgens succesvol met netten kan worden afgevist. Door de waterproblematiek van deze winter is er echter geen toestemming verkregen vanuit het waterschap om water af te laten van het meer, zodat lager gelegen gebieden niet verder getroffen zouden worden. Er zijn een tweetal pogingen tot afnetting ondernomen zonder het waterniveau te verlagen, hierbij is wat kleinere karper gevangen en verwijderd… echter niet de aantallen waarop we gehoopt hadden. Om te voldoen aan de wensen van onze gasten stelt de eigenaar ook dit seizoen bewaartanks ter beschikking om de kleinere karpers in te plaatsen, om het unieke bestand aan grote karper nog meer ruimte te geven om door te groeien. Claire & Michel zorgen er dan voor dat deze kleinere karpers worden verplaatst naar een kweekmeer. Helaas was een volledige en succesvolle afvissing vanwege de weersomstandigheden deze winter dus niet mogelijk, voor de volgende winter staat uiteraard een herkansing ingepland.

The Carp Specialist - Karpervissen op betaalwater Claire's Lake!

In verband met de extreme overstromingen zijn de wegen rondom het water ook flink beschadigd geraakt. 10 ton steenpuin en grind is besteld, en direct zodra de toegangsweg weer bereikbaar is per vrachtwagen wordt deze gelost en worden de wegen richting de stekken weer hersteld. In de tussentijd zijn er grote roeiboten beschikbaar om uw materiaal van en naar uw stek te transporteren. Wij verwachten dat alle werkzaamheden aan de wegen, wederom afhankelijk van het weer, uiterlijk eind april zijn afgerond.

Het populaire betaalwater Claire's Lake is voor het 2018-seozoen reeds volledig bezet... dus wees er voor 2019 snel bij!

› Carpfishing in France?     › Karpfenangeln in Frankreich?     › Sitemap     › Partners