Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Wow, mega-graskarper op The Great Lake: 51 pond pure power!

Zelf ooit een graskarper gevangen? Waarschijnlijk prima sport gehad op de penhengel of lichte karperhengel, maar op een traditionele 2¾lb karperhengel is een graskarper van rond de 20 pond niet de meest spectaculaire dril die je je kan herinneren. Tenzij... Net zoals in Nederland is ook in diverse Franse watersystemen de Ctenopharyngodon idella (zeg maar grassie) uitgezet om extreme beplanting in en langs het water te bestrijden. Het is dus een exoot, en het is theoretisch niet mogelijk voor de vis om zich bij onze lage watertemperaturen voort te planten. Alles graskarpers in Nederland (en hoogstwaarschijnlijk ook in Frankrijk) zijn dus uitgezet Niet alleen mooi om de plantengroei tegen te houden, maar prima sport aan de hengel en bovendien (als albino) prachtig voor in de koi-vijver.

Giganten van The Great Lake

Op het Domaine de Goncourt in Frankrijk, liggen diverse oude grindafgravingen waar fanatiek wordt gevist op karper. Door de relatieve ondiepte van het water, het heldere water en de bodemstructuur met lichte modder, zand en grind ontstaat er snel wiergroei. In eind jaren 80 zijn hier graskarpers uitgezet op de diverse wateren om de wiergroei in toom te houden, zodat er niet/nauwelijks met chemicaliën gewerkt hoeft te worden. Op The Great Lake, zoals de naam al doet vermoeden het grootste water op het domein, gebeurt het zo af en toe dat één van deze grote grazers zich vergrijpt aan een vissersaasje!
Zo ook bovenstaande reus van maarliefst 51 Hollandse ponden! Kicken toch? De gelukkige vanger Steve Evans uit Engeland ving hij hem op een hairtje met pop-up maïskorreltjes vlak langs de kant. In dezelfde sessie afgelopen augustus ving hij bovendien nog 2 spiegels boven de 20kg. Klasse resultaat, vandaar dat we hem even in de spotlights willen zetten. (Sorry voor de matige foto's, maar ik denk dat de boodschap wel overkomt!)
Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

vissers hebben ons al beoordeeld

Algemeen
Faciliteiten
Ons aanbod
Begeleiding
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
Koicenter Tiel
MTC Baits
Cipro Baits
Grain Baits
Korda
Nash Tackle
Dynamite Baits
KWO
Dragon Baits
NTEC